LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έρχεται διακοπή του πρωταθλήματος από Τσίπρα;

Βασιλειάδης: Παράγοντες που μπαίνουν οπλοφορώντας στα γήπεδα μάς γυρνούν πολλά χρόνια πίσω

Δημοσίευση 12/3/2018 | 02:03

Έρχεται διακοπή του πρωταθλήματος από Τσίπρα;

Ραγδαίες εξελίξεις αναμένονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μετά τα όσα έγιναν το βράδυ της Κυριακής στην Τούμπα και τις εικόνες ντροπής με τον Ιβάν Σαββίδη να εισβάλλει στον αγωνιστικό χώρο έχοντας το περίστροφο στη ζώνη του. 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα οι εξελίξεις οδηγούν την κυβέρνηση κοντά σε απόφαση για διακοπή του πρωταθλήματος. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να διακόψει το πρωτάθλημα.

Οι πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρουν πως ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης αναμένεται να αναλάβει δράση άμεσα.   Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά, ακόμη κι αυτό της διακοπής του πρωταθλήματος.   

Η δήλωση Βασιλειάδη:   

«Οι σημερινές εικόνες πληγώνουν πρώτα από όλα τους φίλους του ΠΑΟΚ και κατ επέκταση όλους τους φίλους του ποδοσφαίρου. Εικόνες οπου παράγοντες μπαίνουν οπλοφορώντας στους αγωνιστικούς χώρους μας γυρνούν πολλά χρόνια πίσω. Τέτοιου είδους ακραία φαινόμενα απαιτούν γενναίες αποφάσεις. Ξεκινήσαμε μια προσπάθεια εξυγίανσης του ποδοσφαίρου απέναντι σε πανίσχυρους αντιπάλους και κατεστημένα κυκλώματα. Και φέτος μετά από χρόνια είχαμε το πιο συναρπαστικό και πιο δίκαιο πρωτάθλημα. Δε πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να μας εκτρέψει από το στόχο μας, ακόμη κι αν χρειαστεί σε συνεννόηση με την ΟΥΕΦΑ να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις».   

Το γκολ του Φερνάντο Βαρέλα στο 90' ήταν η αφορμή για να διακοπεί το παιχνίδι και να ακολουθήσουν οι εικόνες που εξευτελίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο.   

Ο παρατηρητής του αγώνα ανέφερε πως η διακοπή του ντέρμπι είναι οριστική, ενώ φέρεται πως η ΑΕΚ δεν κατέβηκε να συνεχίσει το παιχνίδι, μετά την πρόθεση του ρέφερι να κατακυρώσει σαν γκολ την επίμαχη φάση του 90ου.   

Διαφορετική εκδοχή για τη διακοπή του ντέρμπι της Τούμπας δίνει η ΠΑΕ ΑΕΚ, με τοποθέτησή της.   Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Ενωσης, ο διαιτητής Κομίνης αποφάσισε τη διακοπή του αγώνα λόγω της εισβολής στον αγωνιστικό χώρο του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη.   Τονίζουν παράλληλα πως, ό,τι και να γραφεί τελικά στο φύλλο αγώνα, την τελική απόφαση για την τύχη του ματς θα πάρει η αθλητική δικαιοσύνη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η ΑΕΚ θα επιδιώξει την υπέρ της κατακύρωση του ντέρμπι. 

 Λίγο νωρίτερα, από την Ενωση διέρρεαν ότι «εμείς μπάλα με όπλα δεν παίζουμε», κάνοντας ευθεία αναφορά σε φωτογραφίες που απεικονίζουν τον Σαββίδη να φέρει όπλο κατά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας.   Σύμφωνα με την ΑΕΚ, ο Ιβάν Σαββίδης κατά την εισβολή του στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας είπε απευθυνόμενος στον διαιτητή, Γιώργο Κομίνη: "Είσαι νεκρός".   

Επίσης η ΑΕΚ κατήγγειλε για οπλοφορία τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.   

Στο άρθρο 19 του πειθαρχικού κώδικα γίνεται λόγος μέχρι και για υποβιβασμό ομάδας, σε περίπτωση που υπάρχει εκφοβισμός και απειλές προς αξιωματούχους ενός αγώνα.   

Συγκεκριμένα, αναφέρονται τα εξής:

"Οποιοσδήποτε εμπίπτει στον παρόντα κώδικα ο οποίος εκφοβίζει έναν αξιωματούχο του αγώνα ή οποιονδήποτε εντεταλμένο εν γένει ποδοσφαιρικό όργανο με απειλές, θα τιμωρείται με χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) τουλάχιστον, και αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο από τρία (3) έως πέντε (5) έτη. Εάν υπαίτια είναι ομάδα, επιβάλλονται ποινές ανάλογα με την βαρύτητα του παραπτώματος:

α. διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές,

β. αφαίρεσης βαθμών και

γ. υποβιβασμός ομάδας". 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κάτοικος στη Σύμη βρήκε στην παραλία τσάντα με 2,5 εκατομμύρια δολάρια

Ελλάδα Χτες
Παραδόθηκαν αμέσως στο Λιμεναρχείο

Κακοκαιρία: Οι κάτοικοι της Θεσσαλίας θωρακίζουν τα σπίτια τους

Ελλάδα Χτες
Κοντά στα μεσάνυχτα τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σε Λάρισα, Βόλο, Καρδίτσα

Τέμπη: Εντοπίστηκαν υπολείμματα οστών στο οικόπεδο των ερευνών

Ελλάδα Χτες
Έρευνα μετά από αίτημα των συγγενών των θuμάτων

Αύριο στην Αθήνα η Ολυμπιακή Φλόγα ‑ Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν προσωρινά

Ελλάδα Χτες
Η Ολυμπιακή Φλόγα φτάνει αύριο Σάββατο 20 Απριλίου στην Αθήνα - Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο διεξαγωγής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Μπάιντεν: «Κανίβαλοι έφαγαν τον θείο μου στον Β` Παγκόσμιο!»

Κόσμος Χτες
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ συνεχίζει να προβληματίζει με την συμπεριφορά του

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από το προξενείο του Ιράν

Κόσμος Χτες
Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε τον άντρα που απειλούσε να ανατιναχθεί σήμερα έξω από το προξενείο του Ιράν στο Παρίσι

Τέμπη: «Βρέθηκαν οστά στα χώματα από το μπάζωμα», καταγγέλλει ο Νίκος Πλακιάς

Ελλάδα Χτες
Ο πατέρας των διδύμων Χρύσας και Θώμης Πλακιά που χάθηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύxημα, εξηγεί πως αναμένεται η ταυτοποίηση του DNA

Γαλλία: Ανδρας απειλεί να ανατιναχτεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι

Κόσμος Χτες
Η γαλλική αστυνομία κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή - Ο άνδρας φέρεται να κρατάει χειροβομβίδες