E-Daily
Γειτονιές που θυμίζουν νησί στην Θεσσαλονίκη

Γειτονιές που θυμίζουν νησί: Πλαζ Αρετσούς, Θεσ/νίκη

Για να ξαναζήσεις τα παλιά σου καλοκαίρια

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ

13/6/2017 | 00:18

Αν το καλοκαίρι σε βρει στην πόλη, εμείς σου έχουμε ιδέες για βόλτες σε γειτονιές που θυμίζουν νησί και διακοπές! Πάμε ανατολικά, στη Θεσσαλονίκη.

Eδώ όλα είναι ένα παιχνίδι με τον χρόνο - σταμάτησε στην Αρετσού, στην οδό Πλαστήρα στην Κρήνη, και δεν κατέβηκε πιο κάτω. 

Μπροστά μας θάλασσα και σκάφη και μια μαρίνα που ομορφαίνει στο ηλιοβασίλεμα, ενώ λίγο πιο εκεί το λούνα παρκ! Αραδιασμένοι μικροπωλητές με παιδικά παιχνίδια, λουκουμάδες και μαλλί της γριάς, χοτ ντογκ, παππούδες με τα εγγονάκια τους, μουσικές από το αναψυκτήριο, από το λούνα παρκ, από τα τρανζιστοράκια των γιαγιάδων που κάθονται με πλαστικές καρέκλες στην παραλία, καθώς κουνούν τις χρωματιστές τους βεντάλιες.

Θερινό σινεμά στις αρχές της πλαζ, κουνούπια και μυρωδιά από σιτρονέλα, ήχος από τζιτζίκια. Εδώ ζουν ακόμα τα παιδικά σου καλοκαίρια και παίζουν τα παιδιά. Τα απογεύματα κάποιο παιδικό πάρτυ θα "χαλάει" την ησυχία της παραλίας, ή μια εκδήλωση του Δήμου (όπως το Φεστιβάλ Φαγητού!) θα έχει γεμίσει με ήχους και κόσμο την μικρή πλατεία της πλαζ. Αν έχεις ελεύθερο χρόνο, μπορείς να τον ξοδέψεις εδώ...