E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βουδαπέστη, η πόλη των σπα

Με αεροπορικά και διαμονή ποιο φθηνά από ποτέ

Δημοσίευση 5/10/2016 | 00:04

Βουδαπέστη, η πόλη των σπα

Η μαγευτική Βουδαπέστη είναι η πρωτεύουσα της Ουγγαρίας.Είναι η έβδομη μεγαλύτερη πόλη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αποτελεί μια από τις πιο ιστορικές πόλεις στον πλανήτη με ονειρικά αξιοθέατα, σχεδόν αμέτρητα σπα-διάσπαρτα στην πόλη και φαγητό με μεγάλη ιστορία σε εντυπωσιακά επίπεδα ποιότητας!

Αξιοθέατα που πρέπει να επισκεφτείτε

Η πρώτη σας επίσκεψη θα πρέπει να είναι στο νεογοτθικό Ουγγρικό Κοινοβούλιο, ένα κτίριο με αξιοσημείωτα αρχιτεκτονικά στοιχεία, που βρίσκεται επί των όχθεων του Δούναβη στην Πέστη και μεταξύ άλλων στεγάζει τα κοσμήματα του ουγγρικού στέμματος.

Επόμενο σημείο ενδιαφέροντος είναι η βασιλική του Αγίου Στεφάνου που όπως και το κοινοβούλιο και είναι από τα ψηλότερα κτίρια της πόλης. Μην παραλήψετε να επισκεφτείτε πάνω στο λόφο του κάστρου το πρώην βασιλικό ανάκτορο της Ουγγαρίας, γνωστό ως το κάστρο της Βούδας. Το κάστρο σήμερα στεγάζει δύο μουσεία και μία βιβλιοθήκη.

Επίσης, στη Βουδαπέστη λειτουργούν πολλά καφέ, όπως το καφέ Ζερμπώ ενώ υπάρχει και ένα τεράστιο εμπορικό κέντρο που είναι αφιερωμένο στο φαγητό. Το εν λόγω κέντρο είναι το μεγαλύτερο στην πόλη, με ιστορία 100 ετών και μπορεί να βρει κανείς μεγάλη ποικιλία φαγητών και εδεσμάτων

TIP: Ο λόφος Γκέρλετ προσφέρει πανοραμική θέα της πόλης και πρέπει να τον επισκεφτείτε 

Στην Πέστη, το πιο σημαντικό αξιοθέατο είναι η λεωφόρος Αντράσι. Από το 2002 η λεωφόρος είναι μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Κάτω από την λεωφόρο βρίσκεται γραμμή του μετρό, το οποίο άρχισε να λειτουργεί το 1896 και αποτελεί τη δεύτερη παλαιότερη γραμμή υπόγειου σιδηρόδρομου στον κόσμο, μετά το μετρό του Λονδίνου. Επί της λεωφόρου Αντράσι βρίσκεται η κρατική όπερα της Βουδαπέστης.

Άλλα αξιοθέατα της πόλης είναι γέφυρες. Εφτά γέφυρες διασχίζουν τον Δούναβη και από βορρά προς νότο είναι: η γέφυρα Άρμπαντ (κατασκευάστηκε το 1950 βόρεια του νησιού της Μαργαρίτας), η γέφυρα της Μαργαρίτας (κατασκευάστηκε το 1901, καταστράφηκε κατά τον Β΄ΠΠ και ξαναχτίστηκε το 1948), η γέφυρα των Αλυσίδων (κατασκευάστηκε το 1849, καταστράφηκε τον Β΄ΠΠ και ξαναχτίστηκε το 1949), η γέφυρα της Ελισάβετ (ολοκληρώθηκε το 1903 και ήταν αφιερωμένη στη δολοφονημένη αυτοκράτειρα Ελισάβετ), η γέφυρα της Ελευθερίας (άνοιξε το 1896 και επανακατασκευάστηκε το 1989 σε ρυθμό Αρ Νουβώ), η γέφυρα Πετέφι (ολοκληρώθηκε το 1937, καταστράφηκε τον Β΄ΠΠ και επανακατασκευάστηκε το 1952) και η γέφυρα Ρακότσι (ολοκληρώθηκε το 1995)

Πώς θα ταξιδέψετε

Με αεροπλάνο καθώς τα εισιτήρια (αν τα κλείσετε νωρίτερα) μπορούν να κοστίζουν 85 ευρώ. Τα φτηνότερα αεροπορικά μπορείτε να τα βρείτε ΕΔΩ

Που θα μείνετε

Οι επιλογές είναι πάρα πολλές για να διαλέξτε ανάλογα με το τι σας ταιριάζει:

Δείτε τις καλύτερες προσφορές για ξενοδοχεία στη Βουδαπέστη ή/και τα πιο φτηνά ξενοδοχεία από 17 ευρώ/ημέρα

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Προωθητική Ενέργεια για τα VIP Μέλη των Pet City

Better life Χτες
Η ποιοτική διατροφή για κάθε κατοικίδιο πιο προσιτή από ποτέ!

H Athens Fashion Trade Show φέρνει τις πιο hot τάσεις της μόδας στο Metropolitan Expo

Ομορφιά - Στυλ Χτες
Το επόμενο ραντεβού για τους Έλληνες και ξένους επαγγελματίες του χώρου της μόδας έχει οριστεί από τις 26 έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2024

Η Rakuten Viber Αποκτά Πιστοποίηση SOC 2 Τύπου 2

Tech Χτες
Η απόκτηση της πιστοποίησης SOC 2 Τύπου 2 είναι ένα σημαντικό ορόσημο για την Rakuten Viber

Μεγάλος Διαγωνισμός από το ΑΝΤ1+ και το Red Bull

Better life 22.04.2024
Ζήσε από κοντά την εμπειρία της Formula 1! Δύο τυχεροί θα κερδίσουν ένα μοναδικό ταξίδι στο Grand Prix της Αυστρίας!