LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ελληνική παραλία ανάμεσα σε αυτές που πρέπει να επισκεφτείτε έστω μία φορά

Σύμφωνα με το Business Insider

Δημοσίευση 3/8/2016 | 13:44

Ελληνική παραλία ανάμεσα σε αυτές που πρέπει να επισκεφτείτε έστω μία φορά

Το αμερικανικό Business Insider συγκέντρωσε τις 30 παραλίες που πρέπει να επισκεφτείτε έστω και μία φορά στην ζωή σας, και ανάμεσά τους συμπεριέλαβε και μία ελληνική.  

Από τις απομονωμένες ακρογιαλιές της Ευρώπης μέχρι τις απέραντες αμμώδεις ακτές στην Ασία, σύμφωνα με την συντάκτρια του νεοϋορκέζικου site, ο κόσμος είναι γεμάτος με παραλίες που αξίζει να ανακαλύψετε και να εξερευνήσετε. Απολαύστε, λοιπόν, πλαζ με πανέμορφα τοπία και σαγηνευτικό φυσικό περιβάλλον, ακτές με εκπληκτική τοποθεσία και την αντίστοιχη θέα αλλά και παραλίες που προσφέρουν πληθώρα δραστηριοτήτων και μοναδικές εμπειρίες στους επισκέπτες τους. Ανάμεσά τους, σίγουρα, θα ξεχωρίσετε εκείνη που ανταποκρίνεται περισσότερο στις δικές σας επιθυμίες. Ή μήπως όχι; Καθώς όλες τους είναι μία και μία και ξεχωρίζουν για κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό;

Στην πρώτη τριάδα στη λίστα της Talia Avakian πρώτη βρίσκεται η Scala dei Turchi στο νότιο τμήμα της Σικελίας, ένας τεράστιος και ολόλευκος βράχος που με το πέρασμα του χρόνου έχει διαβρωθεί και στην πλαγιά του έχουν σχηματιστεί σκάλες οι οποίες επιτρέπουν στους επισκέπτες της να περπατήσουν σε αυτές για να κατηφορίσουν προς την ακτή, δεύτερη η Zlatni Rat στο νησί Μπρακ, στην Κροατία, μια παραλία που μοιάζει με αμμουδερή γλώσσα που εισχωρεί στα καταπράσινα νερά της Αδριατικής και στην τρίτη θέση η Whitehaven στο νησί Whitsunday στην Αυστραλία, μια ακρογιαλιά πραγματικά σαν ψεύτικη, καθώς η παλίρροια μετατοπίζει την λευκή αμμουδιά και τα γαλαζοπράσινα νερά, δημιουργώντας μια εικόνα πραγματικά μαγική. 

Ολόλευκα βράχια στα βασικά χαρακτηριστικά της Scala dei Turchi στο νότιο τμήμα της Σικελίας 

Στην τέταρτη θέση συναντάται η Hidden Beach, μια μυστική παραλία κρυμμένη (και στην κυριολεξία) κάτω από την επιφάνεια της γης στα νησιά Marieta στο Μεξικό, η οποία δημιουργήθηκε μετά από την ηφαιστειακή δραστηριότητα και ξεχωρίζει για τα κρυστάλλινα, διαυγή νερά της. Την πεντάδα συμπληρώνει η ελληνική παραλία που συμπεριλήφθηκε στη λίστα, μία από τις πιο πολυφωτογραφημένες και διάσημες όχι μόνο του Ιονίου Πελάγους όπου και βρίσκεται, αλλά και ολόκληρης της χώρας.

Ο λόγος για την παραλία Ναυάγιο, στη Ζάκυνθο στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού, στην ευρύτερη περιοχή των Βολιμών, σε απόσταση 22 χλμ. από το κέντρο της πόλης της Ζακύνθου. Το όνομά του οφείλεται στο ναυάγιο του 1983 που ξέβρασε στην αμμουδερή ακτή της το εμπορικό πλοίο Παναγιώτης, το οποίο μετέφερε λαθραία τσιγάρα. Το εντυπωσιακό τοπίο της παραλίας του Ναυαγίου θα σας μαγέψει με το σκουριασμένο κουφάρι του πλοίου να είναι "ξαπλωμένο" στη χρυσαφένια αμμουδιά, η οποία περιβάλλεται από τα τιρκουάζ νερά του Ιονίου, ενώ στο πίσω μέρος του κόλπου υψώνονται επιβλητικά, απόκρημνα βράχια.  

Αν θέλετε να απολαύσετε τη μαγευτική εικόνα του Ναυαγίου αφ' υψηλού, θα το προσεγγίσετε οδικώς μέχρι τη μονή του Αγίου Γεωργίου των Γκρεμνών. Από τη σιδερένια εξέδρα που βρίσκεται λίγο πιο κάτω από το μοναστήρι θα έχετε την ευκαιρία να τραβήξετε πανοραμικές φωτογραφίες. Επίσης, μπορείτε να προσεγγίσετε την παραλία διά θαλάσσης με καΐκι τόσο από το λιμάνι του Αγίου Νικολάου Βολιμών όσο και με τουριστικό σκάφος από το λιμάνι της πόλης της Ζακύνθου και την παραλία του Λαγανά.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα «οπίσθια γραφείου» και πως αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα

Body+Mind 19.04.2024
Αν δουλεύεις σε γραφείο, το θέμα σε αφορά

H Anya Taylor Joy φόρεσε το it παπούτσι της άνοιξης που διχάζει τις fashionistas

Style 19.04.2024
Οι μισές το λατρεύουν, οι μισές το σιχαίνονται!

Τα πιο νόστιμα vegan σουβλάκια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Ραδιόφωνο 19.04.2024
Είτε είσαι vegan, είτε όχι, αυτά τα σουβλάκια πρέπει οπωσδήποτε να τα δοκιμάσεις!

Το ξενοδοχείο στη Δανία που είναι σαν να κάνεις διακοπές στο Μπαλί

Ταξίδια 19.04.2024
Μια γεύση από το Μπαλί στη Σκανδιναβία

`Εξαλλοι οι Ιταλοί με τα λεγόμενα ιστορικού φαγητού για την πίτσα

Food Χτες
Το βιβλίο του «La Cucina Italiana Non Esiste – Η ιταλική κουζίνα δεν υπάρχει» προκάλεσε σάλο

Πώς να ζήσεις με κατοικίδιο, παρά τις αλλεργίες σου

Pets Χτες
Μπορείς να έχεις μια ευτυχισμένη, υγιή ζωή με τα κατοικίδια ζώα σου, ακόμα κι αν έχεις αλλεργία σε αυτά

Τα μυστικά ομορφιάς των διασήμων πέρα από τις επεμβάσεις και τις ακριβές κρέμες

Body+Mind Χτες
Bασίζονται σε συγκεκριμένες ρουτίνες ομορφιάς και μυστικά

5 urban chic airbnb στο κέντρο της Αθήνας που θα λατρέψεις

Ταξίδια Χτες
Ντιζαϊνάτα, πανέμορφα και ό,τι πρέπει για διακοπές ...στην πόλη

Τα χρώματα που επικρατούν τώρα στα trends

Style Χτες
Έντονα αλλά και πιο ουδέτερα, όλα όμως ευκολοφόρετα

Η απλή κίνηση που μειώνει το στρες, την κατάθλιψη και τις κρίσεις πανικού

Body+Mind Χτες
Δεν κοστίζει και έχει θεαματικά αποτελέσματα