LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

5 δυναμικές ερωτήσεις που μπορούν να σας αλλάξουν τη ζωή

Από την Lifecoach Ελένη Αϋφαντή

Δημοσίευση 14/5/2016 | 00:05

5 δυναμικές ερωτήσεις που μπορούν να σας αλλάξουν τη ζωή

Υπάρχουν μέρες που αισθανόμαστε πιεσμένοι, θυμωμένοι, καταβεβλημένοι, αγχωμένοι, μπορεί να περνάμε δύσκολες στιγμές, όμως, χρειάζεται να γνωρίζουμε ότι όλοι έχουμε μέσα μας μια έμφυτη δύναμη, που αν την κατευθύνουμε σωστά, μπορούμε να αλλάξουμε τον τρόπο που προσεγγίζουμε και βιώνουμε τελικά τις καταστάσεις, με μια απλή μετατόπιση της αντίληψής μας.

Καθημερινά, κάνουμε τόσες πολλές σκέψεις με τη μορφή ερωτο-απαντήσεων. Εμείς ρωτάμε, εμείς απαντάμε ή έτσι νομίζουμε. Πιστεύουμε ότι με μια καλή απάντηση, θα έχουμε τη λύση, θα ξέρουμε τι να κάνουμε.

Όμως, η απάντηση εξαρτάται από την ερώτηση. Λάθος ερώτηση, λάθος απάντηση. Για να μετατοπίσουμε την αντίληψή μας, χρειάζεται να κάνουμε στοχευμένες ερωτήσεις, παράδειγμα, αν θέλουμε να έχουμε μια δυναμική ζωή θα πρέπει να κάνουμε δυναμικές ερωτήσεις.

Κάθε φορά που μπορεί να βρεθούμε σε μια δύσκολη κατάσταση ή φοβόμαστε να πάρουμε μια απόφαση ή αμφιβάλουμε ή κατακλυζόμαστε από σκέψεις που δεν μας ωφελούν, μπορούμε να εκμεταλλευτούμε την εσωτερική μας σοφία για να βοηθηθούμε, κάνοντας τις παρακάτω δυναμικές ερωτήσεις :

Πως μπορώ να διαθέσω αποτελεσματικότερα τον χρόνο μου σήμερα;

Για να νιώθουμε ότι διαθέτουμε με τον καλύτερο τρόπο το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μας, πρέπει πρώτα να γνωρίζουμε τι έχει μεγαλύτερη σημασία και αξία για μας. Κάνοντας στον εαυτό μας αυτή την ερώτηση, δίνουμε σαφείς προτεραιότητες, ιεραρχούμε, άρα, οργανώνουμε τη μέρα μας. Βλέπουμε πραγματικά τις δυνατότητές μας και έτσι αναβάλουμε ότι χρειάζεται να αναβληθεί, χωρίς να νιώθουμε παγιδευμένοι σε τύψεις και ενοχές. Σίγουρα, αναβάλουμε και σκέψεις που δεν ωφελούν και ροκανίζουν το χρόνο μας.

Tι θα είναι επιτυχία για μένα σήμερα ;

Κυνηγώντας την επιτυχία θυσιάζουμε τον χρόνο μας, τις σχέσεις μας και την ψυχική μας ισορροπία προκειμένου να οδηγηθούμε εκεί με κάθε κόστος. Τι ακριβώς σημαίνει «εκεί»;
Είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσουμε μέσα μας, το πώς ορίζουμε την επιτυχία, πριν σχεδιάσουμε τον επόμενο στόχο μας. Πρέπει πρώτα να βεβαιωθούμε για το τι σημαίνει για μας, γιατί τον θέλουμε.

Ποια είναι τα δυνατά και ποια τα αδύνατα σημεία μου σήμερα;

Ποια είναι τα αδύνατα σημεία στα οποία χρειάζομαι βελτίωση; Και ποια από τα δυνατά μου σημεία θα με βοηθήσουν για να βελτιωθώ; Τι προσποιούμαι ότι δεν γνωρίζω, ή προσπαθώ να αγνοήσω; Τι θετικό υπάρχει προς το παρόν που δεν μπορώ να δω;
Σημαντικές ερωτήσεις που οι απαντήσεις τους, θα μας οδηγήσουν να δούμε με θάρρος πώς να διαχειριστούμε τον εαυτό μας, ώστε να αναλάβουμε δράση. Μας αναγκάζουν να συνειδητοποιήσουμε πως οτιδήποτε συμβαίνει, δεν συμβαίνει σε μας, συμβαίνει για μας, έτσι φεύγουμε από τις περιοχές της καταστροφής και μεταφερόμαστε στην χώρα των υπέροχων ανακαλύψεων.

Ποιος ήταν ο δικός μου ρόλος απέναντι σ’ αυτή την αρνητική κατάσταση;

Προειδοποίηση: η αλήθεια είναι σκληρή. Όποιες κι αν είναι οι «αρνητικές» καταστάσεις που βιώνουμε σήμερα, κάτι σε αυτό που ήμασταν, άφησε χώρο γι’ αυτές. Δεν παίρνουμε αυτό που θέλουμε, παίρνουμε αυτό που είμαστε. Αν δεν μας αρέσει η πραγματικότητα που ζούμε, θα πρέπει να βρούμε το θάρρος να αλλάξουμε κάτι εσωτερικά.
Μόνο ξεκαθαρίζοντας το ρόλο μας σε όσα συμβαίνουν, μπορούμε να ασχοληθούμε για να τα επιλύσουμε.

Για ποια πράγματα νιώθω ευγνωμοσύνη σήμερα;

Η διατήρησή μας σε κατάσταση ευγνωμοσύνης στέλνει δονήσεις στο σύμπαν για να φέρει ακόμα περισσότερα στη ζωή μας. Ο φόβος, η έλλειψη και η αμφιβολία απλώς δεν μπορούν να υπάρξουν σε μια καρδιά γεμάτη ευγνωμοσύνη. Έτσι, σε περίπτωση που νιώθουμε αρνητικά συναισθήματα, ο ευκολότερος τρόπος για να τα αποβάλλουμε είναι να ανακαλύψουμε για ποιά πράγματα νιώθουμε ευγνωμοσύνη.

Η ζωή που ζούμε σήμερα είναι η σφραγίδα που θα αφήσουμε πίσω μας. Ας σκεφτούμε για λίγο, πώς θα θέλαμε να μας θυμούνται; Ας αρχίσουμε να το ζούμε από σήμερα κιόλας.

Βιογραφικό:
Η Ελένη Αϋφαντή είναι σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης (LifeCoach), εκπαιδευμένη στη Συστημική Ψυχιατρική και τη Διαχείριση Αρνητικών Καταστάσεων στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος που παρέχεται στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι ειδικευμένη στο Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό (NLP), ως εκπαιδεύτρια (NLP CoachingTrainer).
Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Université de La Rochelle της Γαλλίας, η Ελένη εργάστηκε για 28 πολύ δημιουργικά χρόνια στον κόσμο της βιομηχανίας ως στέλεχος Παραγωγής, Αγορών, καθώς και στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού.
Έχοντας ολοκληρώσει αυτό τον κύκλο της επαγγελματικής της ζωής, αποφάσισε, το 2010, να αποδεχθεί τη φυσική της κλίση να υποστηρίζει και να καθοδηγεί ανθρώπους στην πραγματοποίηση των επιθυμιών που έχουν για τη ζωή τους. Έτσι, μελέτησε συστηματικά και αφοσιώθηκε με πάθος σε μια δουλειά για την οποία, στην πραγματικότητα, εκπαιδευόταν ήδη επί σειρά ετών, από μεγάλο προσωπικό ενδιαφέρον. Από το 2011 πραγματοποιεί βιωματικά σεμινάρια και ομαδικές ή ατομικές συνεδρίες συμβουλευτικής με μια ευρεία θεματολογία, όπως αυτογνωσία, σχέσεις, πραγματοποίηση στόχων, διαχείριση αρνητικών καταστάσεων, και άλλα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα πιο περίεργα πράγματα που βρίσκουν ελκυστικά στις γυναίκες οι άντρες

Σήμερα
Δεν είναι τίποτα από αυτά που φαντάζεσαι.

Αυτά είναι τα trends στα χρώματα μαλλιών για το φθινόπωρο

Σήμερα
Δες τις τάσεις για το φθινόπωρο- χειμώνα 2022-2023

Αυτά τα λουλούδια έχουν ευεργετικές ιδιότητες

Σήμερα
Ορισμένα άνθη δεν είναι μόνο όμορφα, αλλά έχουν και θεραπευτικές ικανότητες.

Η συνήθεια που θέλει να κόψει άμεσα ο Elon Musk

Σήμερα
Και που την έχουν πολλοί

Τα ζώδια σήμερα: 28 Σεπτεμβρίου

Σήμερα
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Αν αγαπάς τις γάτες ακολούθησε τα παρακάτω προφίλ στο instagram

Σήμερα
Γιατί το να ακολουθείς προφίλ με γάτες στο instagram είναι σίγουρα ένα είδος ψυχοθεραπείας!

5 blazers για να φορέσεις εντός κι εκτός γραφείου

Σήμερα
Το office look που αγαπάμε για τις μέρες του φθινοπώρου, το μεταφέρουμε παντού!

Η θεωρία που φέρνει στα πόδια σου όσα πραγματικά θες

Σήμερα
Πώς αυτό που θες θα γίνει τελικά μέρος της πραγματικότητάς σου

Hôtel Madame Rêve: Μέσα σε ένα από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία του Παρισιού

Σήμερα
Στο κέντρο της πόλης με εκπληκτική θέα

Τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε στην αντισύλληψη

Χτες
Πληροφορίες που χρειάζεται να ξέρεις
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο e-daily.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.