LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

To online πείραμα μιας γυναίκας που δημιούργησε κίνημα για παχουλά πόδια

Η μικρή επανάσταση του σώματος

Δημοσίευση 23/11/2015 | 00:02

To online πείραμα μιας γυναίκας που δημιούργησε κίνημα για παχουλά πόδια

Πλέον, γυναίκες και άντρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται πως δεν διστάζουν να δείξουν ακριβώς όπως είναι το κορμί τους με υπερηφάνεια, καθώς το αγαπούν με τις ατέλειές του. Όσο για τις κοπέλες με τις κοιλίτσες και τους ζουμερούς πισινούς, γεμίζουν το διαδίκτυο με τις όμορφές τους σέλφι, χωρίς να νιώθουν άσχημα που διαφέρουν από τα τέλεια πρότυπα της εποχής.

Τι γίνεται όμως με τα παχουλά πόδια της Courtney Mina, που πάσχει από την ασθένεια του «χοντρού ποδιού»; Η νεαρή κοπέλα αποφάσισε να αναρτήσει φωτογραφίες των κάτω άκρων της, ώστε να δει πώς θα αντιδράσει το κοινό. Όπως αναφέρει η ίδια, πάντα είχε χοντρά πόδια, ενώ σε κάποιο σημείο της ζωής της πρόσεξε πως αυτά άρχισαν να μεγαλώνουν αφύσικα – από τους αστραγάλους και τις γάμπες της, μέχρι τους μηρούς της.

Αυτό που της έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση ήταν πως ό,τι και αν έκανε για να αλλάξει την εικόνα τους, δεν είχε αποτέλεσμα. Στο Λύκειο εμφάνισε μια διατροφική διαταραχή και έτρωγε ελάχιστα, αδυνατίζοντας όμως μόνο από τη μέση και πάνω, ενώ μετά από πολλά χρόνια που ένιωθε άσχημα για τον εαυτό της, αποφάσισε να τον αποδεχτεί.

Σε αυτό συνέβαλε και το γεγονός πως ανακάλυψε ότι πάσχει από λιποδεμία, μια χρόνια ασθένεια κατά την οποία μεγάλο ποσοστό λίπους συσσωρεύεται στα πόδια (ή κάποιες φορές και στα μπράτσα). Η εν λόγω ασθένεια συνήθως εμφανίζεται στην εφηβεία των γυναικών και το λίπος που προκαλεί δεν μπορεί να καεί με άσκηση και διατροφή, οπότε αν κάποιο άτομο το έχει, μένει με αυτό.

Παρ' όλα αυτά, όπως λέει η Courtney, οι περισσότερες γυναίκες που έχουν παραπάνω κιλά τα βάζουν είτε στην κοιλιά, είτε στο στήθος, με αποτέλεσμα τα κάτω άκρα τους να μην είναι τόσο χοντρά. Η ίδια θέλησε να μάθει τι πιστεύει η πλειονότητα των ανθρώπων για τους χοντρούς αστραγάλους και τους παχιές γάμπες της και έτσι αποφάσισε να κάνει ένα πείραμα: άρχισε να αναρτά στο Instagram φωτογραφίες των ποδιών της, ενώ μίλησε ανοιχτά και για την ασθένεια από την οποία πάσχει, χρησιμοποιώντας το hashtag #biglegs, λαμβάνοντας διάφορες αντιδράσεις.

Όπως ήταν επόμενο, κάποιοι την προσέβαλαν, αποκαλώντας την χοντρή και λέγοντάς της να γυμναστεί για να αδυνατίσει, κάποιοι άλλοι της έλεγαν πως είναι όμορφη, αλλά πως δεν είναι υγιής και πως πρέπει να κάνει κάτι για να βοηθήσει τον εαυτό της. Βέβαια, είχε και τα υποστηρικτικά σχόλια γυναικών με παραπάνω κιλά, αλλά και πολλών άλλων ανθρώπων, που την ενθάρρυναν και της έλεγαν πόσο τη θαυμάζουν που δείχνει πόσο αγαπά τον εαυτό της.

Τα συμπεράσματα της νεαρής κοπέλας, λοιπόν, μετά από αυτήν την έρευνά της, ήταν πως πάντα θα υπάρχουν κακοί άνθρωποι στο διαδίκτυο που θα κοροϊδεύουν όσους έχουν παραπάνω κιλά, ενώ η φοβία του πάχους είναι κάτι που δυστυχώς υπάρχει σε μεγάλο βαθμό και ως δικαιολογία για τις προσβολές που ακούν οι υπέρβαροι και παχύσαρκοι άνθρωποι χρησιμοποιείται το ότι δεν δείχνουν υγιείς.

Το θέμα όμως είναι, πως ανεξάρτητα από τα αρνητικά ή θετικά σχόλια που θα λάβει κάποιος από τον κόσμο, θα πρέπει να αγαπά το κορμί του όπως ακριβώς είναι και πως πέρα από το μίσος, εκεί έξω υπάρχει επίσης και πολλή αγάπη και αλληλεγγύη.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

3 τροφές που πρέπει να εντάξεις στη διατροφή σου

Body+Mind 17.04.2024
Το σώμα σου θα σε ευγνωμονεί

Η ευρωπαϊκή πόλη στην οποία είναι παράνομο να ... πεθάνεις

Ταξίδια 17.04.2024
Κι όμως, ένας υπάρχει τέτοιος νόμος

Δεν λέει ποτέ συγγνώμη: Τι λένε οι ψυχολόγοι για αυτούς τους συντρόφους

Σχέσεις 17.04.2024
Ο θυμός και η λύπη μπορεί να κυριαρχήσουν, οδηγώντας τη σχέση σε χωρισμό

Τα 5+1 πιο ινσταγκραμικά καφέ της Αθήνας

Ραδιόφωνο 17.04.2024
Ό,τι πρέπει για να βγάλεις τέλειες φωτογραφίες για το Instagram στην παραμυθένια τους διακόσμηση!

Cozy Cardio: Κάνει δουλειά η χαλαρή γυμναστική;

Body+Mind Χτες
Μια νέα φιλοσοφία που ίσως σε κάνει να αθληθείς παραπάνω

Οι επιστήμονες σε παρακαλούν να μειώσεις το κόκκινο κρέας: Tι έδειξαν νέες έρευνες

Body+Mind Χτες
Η αντικατάσταση κόκκινου κρέατος με ψάρι θα μπορούσε να σώσει 750.000 ζωές, σύμφωνα με μελέτη

Τα sneakers που επέστρεψαν και κάνουν χαμό

Style Προχτές
Ήταν τεράστια μόδα στα 00s και τώρα επανήλθαν!

Τυροπιτάκια νηστίσιμα, χωρίς μαγιά, χωρίς αναμονές

Food Προχτές
Τα πιο νόστιμα και εύκολα νηστίσιμα τυροπιτάκια που θα τα λατρέψετε

Τα wide‑leg jeans είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι για άψογο στυλ κάθε στιγμή της ημέρας

Style Προχτές
Όσο και αν αγαπάς τα skinny jeans, δε γίνεται να μη σε κερδίσει η άνεση που προσφέρουν τα wide – leg jeans!