E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σκάνδαλο με εταιρεία καλλυντικών: Το βερνίκι νυχιών που έφερε την καταστροφή

Έξαλλοι οι καταναλωτές

Δημοσίευση 1/9/2015 | 00:00

Σκάνδαλο με εταιρεία καλλυντικών: Το βερνίκι νυχιών που έφερε την καταστροφή

Η εταιρεία Mentality Nail Polish από τον Καναδά, που παράγει βερνίκια νυχιών, έχει προκαλέσει σάλο, καθώς τα προϊόντα της καταστρέφουν τα νύχια. Σύμφωνα με όσα δημοσιεύτηκαν στο blog «The Mercurial Magpie» της Kirby Hartline, φαίνεται πως καταναλωτές που χρησιμοποίησαν το εν λόγω βερνίκι άρχισαν να έχουν συμπτώματα όπως ξεφλούδισμα των νυχιών τους, κοκκίνισμα και αίσθηση καψίματος.

Μάλιστα, αυτά συνέβησαν σε όσους δοκίμασαν τα βερνίκια που παράχθηκαν το διάστημα Απρίλιος-Ιούνιος του φετινού έτους, αφήνοντας μια απαίσια όψη στα νύχια. Η συγκεκριμένη εταιρεία αντιμετωπίζει κατηγορίες για λανθασμένο ή ανύπαρκτο έλεγχο προϊόντος.

Στις 22 Ιουλίου, μέσα από μια ανακοίνωση στο Facebook, η Mentality ανέφερε πως όποιος από τους πελάτες της εμφανίζει ευαισθησία στα προϊόντα της θα πρέπει να σταματήσει τη χρήση τους, ενώ προσφέρθηκε να αντικαταστήσει όλες τις παραγγελίες των προηγούμενων 60 ημερών. Μάλιστα, απέδωσε την ευαισθησία σε ένα νέο συστατικό, το οποίο προστέθηκε ώστε τα βερνίκια να μην κάνουν φουσκάλες όταν απλώνονται. Έκτοτε, το εν λόγω χημικό έχει αντικατασταθεί.

Όμως η ανάρτηση που προαναφέρθηκε δεν κατάφερε να γίνει γνωστή σε όλο το καταναλωτικό κοινό, μιας και το θέμα ήρθε στη δημοσιότητα σχεδόν έναν μήνα μετά, όταν τα παράπονα των ανθρώπων άρχισαν να αναφέρονται σε διάφορα blogs.

Λίγες ημέρες αργότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να αποζημιώσει άλλους πελάτες, ενώ έβγαλε σε προσφορά μισής τιμής τα βλαβερά μανό, αναφέροντας ότι είναι ιδανικά για χρήση με αποτελέσματα μακράς διάρκειας. Ο συνιδιοκτήτης της εταιρείας, Danny Dannels, δήλωσε επίσης μέσω Facebook ότι απέλυσε πολλούς bloggers από τον οργανισμό, κάτι πραγματικά περίεργο, μιας και οι bloggers (υποτίθεται πως) δεν πληρώνονταν ώστε να διαφημίσουν τα προϊόντα.

Όμως πέρα από όλα αυτά, φαίνεται πως η Mentality, εκτός από την ουσία Arminex, που πιθανόν ευθύνεται για την καταστροφή των νυχιών, δεν έχει ελέγξει κανένα άλλο συστατικό των βερνικιών της, καθώς το τεστ τους είναι ακριβό. Μάλιστα, ο Dannels υποστηρίζει πως μιας και η επιχείρησή του είναι μικρή, δεν είναι υποχρεωμένη να ακολουθεί τα τεστ που κάνουν οι μεγάλες βιομηχανίες.

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων μπορεί να μην υποχρεώνει τον έλεγχο των καλλυντικών πριν βγουν στη αγορά, οι εταιρείες διανομής όμως ή οι παραγωγοί είναι νόμιμα υπεύθυνοι για τη διασφάλιση πως το προϊόν τους είναι ασφαλές. Στην περίπτωση της Mentality, βέβαια, αυτό δεν έγινε ποτέ, με αποτέλεσμα η κατάσταση να καταλήξει άσχημα.

Πάντως, ο Dannels υποστηρίζει πως δεν πρόκειται να δώσει βάση στα άσχημα σχόλια και είναι διατεθειμένος να συνεχίσει την παραγωγή των προϊόντων του.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς να ξεφορτωθείς τα πράγματα που δε θες και να ανανεώσεις το χώρο σου

Σπίτι 25.04.2024
Το decluttering έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός αρμονικού και εμπνευσμένου περιβάλλοντος που υποστηρίζει την ευεξία σας.

5 fashion trends που θα δούμε παντού τώρα που ο ήλιος επέστρεψε για τα καλά

Style 25.04.2024
Κάποια ίσως σε τρομάξουν, αλλά θα τα αγαπήσεις!

Οι τροφές που προκαλούν εξάψεις

Body+Mind 25.04.2024
Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγεις σε ειδικές περιπτώσεις

Ταβερνάκια με νόστιμους μεζέδες στα Δυτικά

Food 25.04.2024
Όμορφα στέκια για να απολαύσεις νοστιμιές σε φιλικό περιβάλλον

Spring Nail Trends: Τι παίζει στα nail salons αυτή την εποχή

Style Χτες
Πάρε ιδέες για το επόμενο μανικιούρ σου

Η ελληνική πόλη ‑ φάντασμα στην Ιταλία που προκαλεί δέος από τότε που έχει ερημώσει

Ταξίδια Χτες
Μπορείς να την επισκεφτείς, αλλά όχι να μείνεις

Cocktail trends για το 2024

Food Προχτές
Ο κόσμος της mixology συνεχίζει να εξελίσσεται

Όλες οι αλλαγές στο dating, που ίσως να μην γνωρίζεις

Σχέσεις Προχτές
Τι έχει αλλάξει στον τρόπο που γνωρίζουμε κόσμο

Τι είναι τα προβιοτικά καλλυντικά και γιατί γίνεται τέτοιος χαμός;

Body+Mind Προχτές
Τα προβιοτικά συμβάλλουν σε μια πιο λαμπερή και νεανική επιδερμίδα