ΥΓΕΙΑ

Εάν χρησιμοποιείς αυτό το προϊόν για την προσωπική σου υγιεινή, καλύτερα να το πετάξεις

Το προϊόν αυτό σου κάνει περισσότερο κακό, παρά καλό!
Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ
Εάν χρησιμοποιείς αυτό το προϊόν για την προσωπική σου υγιεινή, καλύτερα να το πετάξεις
Photo by Matthew Tkocz on Unsplash

Μια καλή ρουτίνα υγιεινής είναι απαραίτητη για τη γενική καλή υγεία και ως εκ τούτου, πολλοί από εμάς προσπαθούμε να παραμείνουμε καθαροί και καλά περιποιημένοι, είτε πρόκειται για ένα τακτικό βούρτσισμα των δοντιών είτε για τη σωστή περιποίηση του δέρματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αλλά όσον αφορά την προσωπική υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής, τα πράγματα μπορεί να μπερδευτούν λίγο. Συχνά, όταν οι γυναίκες παρατηρήσουν μια μυρωδιά, μια φαγούρα ή κάποια άλλη ενόχληση, θα ψάξουν τα μαντηλάκια καθαρισμού, νομίζοντας ότι θα λύσουν το πρόβλημα.

Είναι λογικό, έτσι; Οι διαφημίσεις για προϊόντα γυναικείας υγιεινής έχουν διαφημίσει εδώ και καιρό την ικανότητά τους να μας κάνουν να νιώθουμε «φρέσκες και καθαρές». Αλλά δυστυχώς, μπορεί να παραπλανηθήκαμε ως προς αυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε έναν ιδανικό κόσμο, τα μαντηλάκια γυναικείας υγιεινής θα χρησιμοποιούνται για να σκουπίζουν τυχόν ακαθαρσίες που έχουν συσσωρευτεί κατά τη διάρκεια της ημέρας, είτε κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης, ενός ταξιδιού στην παραλία, μιας συνεύρεσης κ.λπ. Αλλά σε πολλές περιπτώσεις, ανάλογα με τα συστατικά των μαντηλιών και τις ιδιαιτερότητες του ατόμου που τα χρησιμοποιεί, αυτά τα μαντηλάκια καθαρισμού μπορεί να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις, ενόχληση ή ανισορροπία pH που μπορεί να οδηγήσει είτε σε μολύνσεις είτε σε άλλες λοιμώξεις.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό ιατρικό περιοδικό BMS Women's Health βρήκε μια άμεση συσχέτιση μεταξύ προϊόντων γυναικείας υγιεινής όπως τα μαντηλάκια και δυσμενών συνθηκών υγείας.... Και αυτή δεν είναι η μόνη μελέτη που καταλήγει σε τέτοιο συμπέρασμα. Μια άλλη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Microbial Encology and Disease, διαπίστωσε ότι προϊόντα όπως τα κολπικά μαντηλάκια και τα πλυσίματα παρεμβαίνουν στη φυσική κολπική υγρασία, η οποία, αντίθετα με την κοινή πεποίθηση, είναι ουσιαστική για την πρόληψη λοιμώξεων και ασθενειών.

Ο κόλπος είναι στην πραγματικότητα ένα αυτοκαθαριζόμενο όργανο, γι' αυτό και έχει συνεχώς εκκρίσεις. Οι εκκρίσεις, εκτός εάν έχουν ασυνήθιστο χρώμα ή δύσοσμο, γενικά δεν είναι ανθυγιεινές. Οι εκκρίσεις, εκτός εάν έχουν ασυνήθιστο χρώμα ή δύσοσμο, γενικά δεν είναι ανθυγιεινές. Και αν διαπιστώσεις ότι αντιμετωπίζεις μη φυσιολογική έκκριση, τότε είναι πολύ καλύτερο να επισκεφτείς το γιατρό σου από το να χρησιμοποιήσεις μαντηλάκια ή πλύσεις με αμφίβολα προϊόντα. Δεδομένου ότι ένας υγιής κόλπος καθαρίζεται από μόνος του, η χρήση μαντηλιών με χημικά που συχνά έχουν συντηρητικά και άρωμα μπορεί να αποβάλει το ισορροπημένο pH σου.

Όπως λέει η Δρ Seema Jain, αναπληρώτρια διευθύντρια μαιευτικής και γυναικολογίας στο Max Super Specialty Hospital στο Shalimar Bagh, στο Δελχί λέει στο Health Shots, «Οι γυναίκες πρέπει να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν μαντηλάκια και άλλα προϊόντα γυναικείας υγιεινής, επειδή τα αρώματα και τα συντηρητικά σε αυτά τα προϊόντα δεν είναι καλά για τον κόλπο τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
7 / position1: 149 / position2: 646
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb