SKIN CARE

Κρύες μέρες: Αυτά είναι τα καλύτερα tips για να προστατεύσεις το δέρμα σου

Εύκολα tips που χρειάζεσαι όταν έχει κρύο
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Κρύες μέρες: Αυτά είναι τα καλύτερα tips για να προστατεύσεις το δέρμα σου
@victoriasaddlery

Το κρύο έχει έρθει για τα καλά στην καθημερινότητά μας. Ειδικά αν ζεις σε κάποια περιοχή με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες με χιόνια, το δέρμα σου δυσκολεύεται να ανταποκριθεί σε αυτές τις αλλαγές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ρουτίνα ομορφιάς σου θέλει μερικές αλλαγές, ώστε να μπορέσει ν σε οφελήσει. Οι έντονες καιρικές συνθήκες, οι αλλαγές θερμοκρασίας και το κρύο γενικότερα, αφυδατώνουν και ξηραίνουν το δέρμα. Έτσι, μπορεί να παρατηρήσεις ότι σε “τραβάει”, ή ότι ξεφλουδίζει το πρόσωπο και τα χείλη σου. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να βελτιώσεις την κατάσταση. 

Τα καλύτερα tips για να προστατεύεις το δέρμα σου από το κρύο:

Extra ενυδάτωση

Σε συνθήκες κρύου, η επιδερμίδα είναι πιο ξηρή, όπως και στην ζέστη. Επομένως, χρειάζεσαι extra ενυδάτωση. Αρχικά, πρέπει να πίνεις περισσότερο νερό. Μπορεί με τη ζέστη να το αναζητάς και το χειμώνα να το ξεχνάς, αλλά καλό είναι να το βάλεις στην καθημερινότητά σου. 

Στη skincare ρουτίνα σου, πρέπει να βάλεις ακόμα πιο ενυδατικά συστατικά αυτές τις ημέρες. Προτίμησε serums και κρέμες με υαλουρονικό οξύ και συνδύασέ τα μεταξύ τους. Επίλεξε αυτές που είναι πλούσιες σε συστατικά και βοηθούν στην διατήρηση του επιδερμικού φραγμού.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cosima Eleonora (@cosii.dpr)

Μείωση απολέπισης

Η απολέπιση είναι καλή, αρκεί να μην το παρακάνεις. Τις πολύ κρύες μέρες, καλό είναι να μην υπερβάλλεις. Πρόσεξε να μην είναι πάνω από μια φορά την εβδομάδα και να μην συνδυάζονται ποτέ η χημική με την φυσική απολέπιση. Μετά μην ξεχάσεις να βάλεις μια ενυδατική κρέμα. 

Σάουνα 

Αν έχεις τη δυνατότητα να κάνεις σάουνα, είναι πολύ ευεργετικές οι ιδιότητές της. Στις σκανδιναβικές χώρες, είναι μια καθημερινή πρακτική η σάουνα τις κρύες μέρες και όχι μόνο. Ο ατμός, βοηθά να ανοίξουν οι πόροι και να “κλειδώσει” η υγρασία όταν θα βάλεις μετά τις κρέμες σου. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb