ΑΣΤΡΑ: ΘΕΜΑΤΑ & ΚΟΥΙΖ

Είναι η χρονιά του κουνελιού: Τι σημαίνει αυτό για σένα στο Κινέζικο Ωροσκόπιο

Πώς λειτουργεί ο κινεζικός ζωδιακός κύκλος;
AstroGirl
Δημοσίευση ΙΑΝ 26, 2023
Είναι η χρονιά του κουνελιού: Τι σημαίνει αυτό για σένα στο Κινέζικο Ωροσκόπιο

Ήρθε η ώρα να αποχαιρετήσετε το Έτος της Τίγρης και να μπείτε σε ένα νέο σεληνιακό έτος - και το έτος του κουνελιού το 2023 μπορεί να είναι απλώς η πιο τυχερή και η πιο ευχάριστη χρονιά σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κινεζική αστρολογία είναι μια πολύπλοκη, παραδοσιακή πρακτική με χιλιάδες χρόνια ιστορίας. Εν συντομία, ο κινεζικός ζωδιακός κύκλος είναι ένα σύνθετο, παραδοσιακό σύστημα ταξινόμησης που επικεντρώνεται στο κινεζικό ημερολόγιο.

Αν και ο κινεζικός και ο δυτικός ζωδιακός έχουν πολλές διαφορές, παρόμοιες με τα 12 ζώδια που μπορεί να γνωρίζετε στη δυτική αστρολογία ο κινεζικός ζωδιακός ακολουθεί επίσης έναν κύκλο 12 ζωδίων. Ωστόσο, σε αντίθεση με τα δυτικά αστρολογικά ζώδια, τα ζώδια στον κινεζικό ζωδιακό κύκλο αντιπροσωπεύονται από ζώα: Αρουραίος, Βόδι, Τίγρη, Κουνέλι, Δράκος, Φίδι, Άλογο, Κατσίκα, Πίθηκος, Κόκορας, Σκύλος και Χοίρος.

Τα ζώδια των ζώων ακολουθούν μια συγκεκριμένη σειρά. Πέντε στοιχεία - Γη, Νερό, Φωτιά, Ξύλο και Μέταλλο - χαρτογραφούνται επίσης στο σεληνιακό ημερολόγιο. Το 2023, για παράδειγμα, είναι η χρονιά του υδάτινου κουνελιού.

Το ζώδιο του κουνελιού είναι σύμβολο μακροζωίας, ειρήνης και ευημερίας στην κινεζική κουλτούρα. Το 2023 προβλέπεται έτος ελπίδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εάν η μοναδική εμπειρία σας με τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς είναι με τη Δυτική Πρωτοχρονιά, ίσως αναρωτιέστε γιατί σκεφτόμαστε ένα «νέο έτος» μετά την 1η Ιανουαρίου. Ωστόσο, στο σεληνιακό ημερολόγιο, η ημερομηνία του νέου έτους αλλάζει κάθε χρόνο για να συμπίπτει με την ημέρα της πρώτης νέας σελήνης στο σεληνιακό ημερολογιακό έτος.

Τα πιο τυχερά κινέζικα ζώδια το 2023 είναι τα βόδια, οι τίγρεις και τα φίδια. 

Είσαι Τίγρης αν έχεις γεννηθεί: 1962, 1974, 1986, 1998, 2010. Είσαι φίδι αν έχεις γεννηθεί: 1965, 1977, 1989, 2001, 2013. Είσαι βόδι αν γεννήθηκες το: 1973, 1985, 1997, 2009, 2021

Το Έτος του Κουνελιού του Νερού πιθανότατα θα φέρει κάποιες αντιξοότητες στα Βόδια και προκλήσεις στον δρόμο σας. Ευτυχώς, ωστόσο, θα είστε σκληροί, αποφασιστικοί και ικανοί να ξεπεράσετε ό,τι σας έρθει και, έχετε ήδη φυτέψει υπομονετικά σπόρους στην επαγγελματική σας ζωή, που θα αναπτυχθούν φέτος).

Το Κουνέλι μπορεί να προσφέρει ισορροπία στις Τίγρεις στα ερωτικά τους, βοηθώντας να κρατήσουν υπό έλεγχο την παρορμητική τους φύση όταν πρόκειται για σχέσεις. Ωστόσο, οσοι ειναι singles θα δουν πολλές νέες ευκαιρίες αγάπης να εμφανίζονται φέτος.

Όσον αφορά τα Φίδια, εάν είναι πρόθυμα για σκληρή δουλειά, θα είναι πολύ απασχολημένα. Ενώ οι προκλήσεις είναι αναπόφευκτες, κάποιοι θα δουν ότι αυτές οι συνθήκες είναι στην πραγματικότητα ευκαιρίες για να επιδείξουν τις δεξιότητές τους και να προχωρήσουν. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
8 / position1: 232 / position2: 1041
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb