E-Daily

Θρυλικά μπαρ της Θεσσαλονίκης που ζουν πάνω από 25 χρόνια

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι καινούριοι

Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ

18/1/2023 | 00:22

Facebook @DeFacto

Κάθε πόλη έχει τα μυστικά της νύχτας της και η Θεσσαλονίκη, που η νυχτερινή ζωή ήταν για πολλά χρόνια το σήμα κατατεθέν της έχει να διηγηθεί πολλές ιστορίες. Από τα στενά της πόλης, "πέρασαν" μαγαζιά που κράτησαν συντροφιά στον κόσμο για πολλά χρόνια και άφησαν το στίγμα τους για πάντα!

Εδώ συγκεντρώσαμε μερικά από τα πιο θρυλικά νυχτερινά μαγαζιά της πόλης, που κρατιούνται στη ζωή για πάνω από 25 χρόνια ...

De Facto

Άνοιξε τις πόρτες του το 1963, αρχικά ως μαγαζί με φωτεινές επιγραφές και 20 χρόνια μετά, γεννήθηκε το καφέ-μπαρ που ξέρουμε ως σήμερα. Σε εναλλακτικό και σοφιστικέ στύλ, συγκέντρωνε παλαιότερα ξεχωριστούς καλλιτέχνες και διάσημες προσωπικότητες, όπως η Κατερίνα Γώγου, ο Νίκος Σεργιανόπουλος, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ο Νίκος Παπάζογλου, η Λυδία Κονιόρδου, ο Μανώλης Ρασούλης, κ.α.

Θερμαϊκός 

Εμφανίστηκε στη Λεωφόρο Νίκης το 1992 και 31 χρόνια μετά, διατηρεί ακόμα την αίγλη του, την ιδιαίτερη διακόσμηση, ενώ αποτελεί αγαπημένο στέκι και τόπο συνάντησης για πολλές παρέες.

Berlin

Το πιο γνωστό και παλιό αφτεράδικο της πόλης, έχει φιλοξενήσει ιστορίες και ανθρώπους για περισσότερα από 45 χρόνια. Πέρασαν από τις πόρτες του ιστορικά συγκροτήματα και καλλιτέχνες, ενώ κάποτε πίσω από τη μπάρα ετοίμαζε τα ποτά ο Γιάννης Αγγελάκας.

Αύγουστος 

Λίγο έξω από την πόλη, επί της οδού Ανθέων, από το 1993, υπάρχει ο Αύγουστος, όπως ονομάστηκε χάρη στον ιδιοκτήτη του, Αύγουστο Χατζηασεμίδη. Σήμερα έχει πάρει τα ινία του μαγαζιού η κόρη του. Θα βρεις πολλά είδη μπύρας, ανάμεσα σε αυτά και την ομώνυμη μπύρα "Αύγουστος"!

Dizzy Dolls

Το απόλυτο μεταλλάδικο που αγαπήθηκε, όμως, από κάθε στιλ ανθρώπου, αφού λειτούργησε και λειτουργεί ως πολυλατρεμένο after. Τα τελευταία χρόνια ανοίγει κι από το απόγευμα, ενώ φέτος "σβήνει" τα 28 κεράκια του. Είναι γνωστό για την τεράστια μπάρα του, τους καθρέφτες αλλά και το μπιλιάρδο στον επάνω όροφο!