E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Veganuary: 10 μαγαζιά με πολλές επιλογές σε χορτοφαγικά πιάτα

Μαγαζιά που σίγουρα θα σε χορτάσουν με τον καλύτερο - και πιο healthy - τρόπο

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 8/1/2023 | 21:12

Veganuary: 10 μαγαζιά με πολλές επιλογές σε χορτοφαγικά πιάτα
@cookoomelagrill / instagram

Ακούγοντας “Veganuary” σίγουρα πάει κάπου το μυαλό σου ή γνωρίζεις ήδη περί τίνος πρόκειται, αλλά παρακάτω θα πάρεις και όλες τις περαιτέρω πληροφορίες που χρειάζεσαι. Πρόκειται λοιπόν για μια πρόκληση 31 ημερών, που θέλει τους συμμετέχοντες να αποκτήσουν έναν vegan τρόπο ζωής για τον Ιανουάριο.

 Κάτι τέτοιο βέβαια εν έτει 2023, για πολλούς δεν αποτελεί πρόκληση, αφού πολλοί είναι αυτοί, που έχουν χρόνια ευαισθητοποιηθεί όσον αφορά τις περιβαλλοντικές αλλαγές και ήδη ακολουθούν έναν τρόπο ζωής μακριά από την κατανάλωση ζωικών προϊόντων.

Η πρόκληση αυτή ξεκίνησε από το 2014 στο Ηνωμένο Βασίλειο και πλέον αποτελεί παγκόσμιο κίνημα. Αυτό σημαίνει ότι συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο δεν τρώνε κρέας, γαλακτοκομικά ή αυγά και για κάποιους, επεκτείνεται στο να μην φορούν δέρμα ή γούνα ή να χρησιμοποιούν προϊόντα και καλλυντικά που έχουν δοκιμαστεί σε ζώα.

Αν όλο αυτό νιώθεις ότι είναι μακριά από εσένα και δεν ξέρεις πως να προσεγγίσεις αυτόν τον τρόπο ζωής, νομίζοντας πως η αποχή από το κρέας και τα παράγωγά του περιορίζεται μόνο σε χόρτα, σαλάτες και άνοστες τροφές, ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις κι εσύ το challenge του Veganuary κάνοντας μια βόλτα σε αυτά τα 10 μαγαζιά για σούπερ χορτοφαγικά πιάτα!

Bamboo Vegan

Δεν είναι απλά ένα μαγαζί που θα βρεις τέλεια χορτοφαγικά πιάτα αλλά και το πρώτο vegan super market με μία μεγάλη ποικιλία τροφίμων και σνακ για όσους επιλέγουν να ακολουθήσουν τον βιγκανισμό. Θα βρεις επιλογές σε αρτοσκευάσματα, όπως τυρόπιτα και λουκανικόπιτα (ναι, καλά διάβασες!) σάντουιτς, pizza, αλλά και διάφορα γλυκά, χωρίς ίχνος ζωικών παράγωγων.

Ζωοδόχου Πηγής 36, Αθήνα

Mama Tierra

Εδώ θα βρεις τα πιο λαχταριστά vegan πιάτα από τη «Μάνα Γη», που θα σου θυμίσουν γεύσεις ασιατικές με ενδιαφέρουσες πινελιές. Θα σε μυήσει σε έναν διαφορετικό τρόπο διατροφής, όχι μόνο λόγω του βιγκανισμού, αλλά γιατί παρέχει διαφορετικές συνταγές, πλούσια μπαχαρικά και μία νοοτροπία πέρα από τα συνηθισμένα. Στα αγαπημένα πιάτα του είναι τα burgers μανιταριών με πατάτες Bravas και vegan sauce.

Ακαδημίας 84, Αθήνα

Cookoomela Grill

Το ότι θα αποχωριστείς το κρέας, δε σημαίνει ότι θα αποχωριστείς τα αγαπημένα σου σουβλάκια και τις αγαπημένες σου sauce. Το Coocoomela Grill είναι το πρώτο vegan σουβλατζίδικο στην Αθήνα και δίνει την ευκαιρία σε όλους όσους δεν τρώνε κρέας, να απολαύσουν ένα αξιοζήλευτο τυλιχτό με γύρο μανιταριού! Ακόμη, burgers, σουτζουκάκια από φακή, τυρί αμυγδάλου, δροσερές χρωματιστές σαλάτες και ένα σωρό νέες γεύσεις θα βρεις με μία μόνο επίσκεψη.

Θεμιστοκλέους 43, Αθήνα

Peas Vegan & Raw Food

Όλα τα δημοφιλή street food σε ένα μαγαζί! Σάντουιτς, burgers, σουβλάκια, σαλάτες, μακαρονάδες και γλυκά στη vegan εκδοχή τους. Στο Peas χρησιμοποιούν υλικά όπως το jackfruit, τα μανιτάρια, η κινόα, το τόφου και το seitan (υποκατάστατο κρέατος από σιτάρι ολικής αλέσεως). Έτσι φτιάχνει τα πιο καταπληκτικά φαγητά και σε συνδυασμό με τον πολύχρωμο κεφάτο χώρο του, θα έχεις μία άψογη γαστρονομική εμπειρία!

Φαλήρου 40, Κουκάκι

Joshua Tree Café

Στο Joshua θα βρεις τα πιο νόστιμα πιάτα ό,τι τύπος κι αν είσαι! Είτε σου αρέσουν τα γλυκά είτε τα αλμυρά, όποια ώρα και να το επισκεφθείς θα κάνεις ώρα να επιλέξεις ανάμεσα στις επιλογές του menu. Πολύχρωμες σαλάτες, bowls με τρομερούς συνδυασμούς, pancakes, vegan ramen, hot dog με φυτικής προέλευσης λουκάνικο και πολλά γλυκά snacks με τη γλυκοπατάτα να πρωταγωνιστεί, είναι μόνο μερικά από αυτά που θα συναντήσεις στο μαγαζί με τη neon επιγραφή.

Αναπαύσεως 13, Μετς

Veganaki

Ένα ακόμα στέκι για όλες τις ώρες που θα απολαύσεις όλες τις σπεσιαλιτέ της μεσογειακής κουζίνας και θα ανακαλύψεις μία πιο υγιεινή προσέγγισή της. Θα φας μουσακά με κιμά κόκκινης φακής, παστίτσιο με σπανάκι, μπιφτέκια από πράσινα φασόλια, λαχανοντολμάδες από κουνουπίδι και ένα σωρό ακόμα πιάτα που σε εντυπωσιάζουν πριν καν τα δοκιμάσεις!

Αθανασίου Διάκου 38, Αθήνα

Baba Ghanoush

Δεν υπάρχει χορτοφαγική λίστα χωρίς φαλάφελ, και συγκεκριμένα χωρίς το Baba Ghanoush στο Παγκράτι με αυθεντικές ανατολίτικες γεύσεις. Στο μενού θα βρεις πεντανόστιμα πιάτα, και φυσικά το περίφημο baba ghanoush, σερβιρισμένο με πιτάκια λευκά ή ολικής. Ακόμη, θα βρεις τη σούπα της ημέρας και πολλές ευφάνταστες σαλάτες. Plus: μην ξεχάσεις να ρωτήσεις για τα γλυκά και αν βρεις vegan banoffee δοκίμασέ το οπωσδήποτε!

Εμπεδοκλέους 25 - 27, Παγκράτι

Marketta

Αν και το στέκι αυτό δεν είναι αμιγώς χορτοφαγικό, θα βρεις πολλές επιλογές σε vegan και vegetarian πιάτα. Θα βρεις ιδιαίτερα σάντουιτς όπως το “veggies galore” με πίκλα παντζαριού και καρότου και χορταστικές σαλάτες με αγαπημένη την “beetbouleh” με παντζάρι, πλιγούρι, ανάμεικτα φρούτα του δάσους και φρέσκα μυρωδικά. Εκτός από αυτά θα βρεις και ποικιλία σε πιάτα ζυμαρικών και αρκετές σούπες.

Λέκκα 10, Αθήνα

Ohh Boy

Περπατώντας στην Αρχελάου θα δεις από μακριά τα απλωμένα λευκά τραπεζάκια του Ohh Boy και αν το επισκεφθείς, μόνο κερδισμένος θα βγεις. Στο menu του θα δεις πολλές επιλογές, όχι αποκλειστικά vegan ή vegetarian, αλλά αρκετές για εσένα που αποδέχτηκες την πρόκληση του Veganuary. Θα βρεις ιδιαίτερες σαλάτες, σάντουιτς και τορτίγιες, ζυμαρικά και σούπες και βεβαίως μοναδικά γλυκά, που είναι και το σήμα κατατεθέν του. Το Vegan Carrot Cake του, κάνει θραύση!

Αρχελάου 32, Παγκράτι

Frankie Restaurant

Το Frankie προνοεί και για τους χορτοφάγους και διαθέτει στο menu του πολλές επιλογές για να μπορέσουν όλοι να χαρούν ένα υπέροχο γεύμα. Θα επιλέξεις ανάμεσα σε πέννες με σάλτσα μανιταριού ή σκόρδου, ριζόττο με μανιτάρια, χορτάστικές σαλάτες, γλυκά και αρκετά άλλα. Το βέβαιο είναι πως θα έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις ένα ολοκληρωμένο γεύμα!

Σκουφά 42, Αθήνα | Χ. Τρικούπη 125, Νέα Ερυθραία

Είναι πολλά τα μαγαζιά που έχουν μπει στη νοοτροπία του βιγκανισμού και διαθέτουν πολλά πιάτα για να μπορούν όλοι να απολαμβάνουν το φαγητό χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό! Έτσι, θα είναι πιο εύκολο να αποδεχθείς κι εσύ το challenge του Veganuary, και πού ξέρεις; Μπορεί να γίνει η νέα σου healthy συνήθεια!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Cocktail trends για το 2024

Food 23.04.2024
Ο κόσμος της mixology συνεχίζει να εξελίσσεται

Όλες οι αλλαγές στο dating, που ίσως να μην γνωρίζεις

Σχέσεις 23.04.2024
Τι έχει αλλάξει στον τρόπο που γνωρίζουμε κόσμο

Τι είναι τα προβιοτικά καλλυντικά και γιατί γίνεται τέτοιος χαμός;

Body+Mind 23.04.2024
Τα προβιοτικά συμβάλλουν σε μια πιο λαμπερή και νεανική επιδερμίδα

Οι 10 καθημερινές συνήθειες που μας κάνουν εξυπνότερους

Body+Mind Χτες
«Τα μυαλά είναι σαν τα αλεξίπτωτα… για να λειτουργήσουν πρέπει να είναι ανοιχτά», όπως λέει και διάσημο ρητό

Το μόνο μπουφάν που χρειάζεσαι την άνοιξη και το καλοκαίρι είναι αυτό

Style Χτες
Προσθέτει μια νότα casual κομψότητας σε κάθε σύνολο

Ο βασικός «ένοχος» για καρδιακά προβλήματα

Body+Mind Χτες
Πως μπορούμε να μειώσουμε την επίδραση του

Kαθάρισε το πρόσωπό σου σωστά: Πώς να το κάνεις σαν επαγγελματίας

Body+Mind Χτες
Μαθαίνουμε από τις celebs που έχουν στις ομάδες τους, τους καλύτερους beauty experts

Κόλπα στο μακιγιάζ για να φαίνονται τα μάτια σου μεγαλύτερα

Style Προχτές
Τα tips που θα κάνουν τη διαφορά