E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Dry January: Τα μαγαζιά που έχουν ευρηματικά mocktails

Αν αναρωτιέσαι τι είναι ο «ξηρός Ιανουάριος» μάθε πως πρόκειται για έναν μήνα αποχής από το αλκόολ, κάτι σαν αποτοξίνωση.

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 7/1/2023 | 01:31

Dry January: Τα μαγαζιά που έχουν ευρηματικά mocktails

Η περίοδος των γιορτών και των διακοπών τελείωσε και μιας και αφιερώσαμε αρκετό χρόνο με φίλους σε πάρτι, τραπέζια και κλαμπ με ποτά, ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή για Dry January. Αν αναρωτιέσαι τι είναι ο «ξηρός Ιανουάριος» μάθε πως πρόκειται για έναν μήνα αποχής από το αλκόολ, κάτι σαν αποτοξίνωση.

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι άνθρωποι συμμετέχουν σε αυτόν τον μήνα αποχής και δεν αποτελεί μεγάλη έκπληξη, αφού το αλκοόλ πολλές φορές είναι επικίνδυνο και συνδέεται με πολλές παθήσεις. Η ετήσια αύξηση των αναζητήσεων για πληροφορίες σχετικά με την ιδέα του Dry January ίσως υποδηλώνει ότι οι άνθρωποι αναζητούν πλέον νέους τρόπους για να διαχειριστούν το άγχος μακριά από το αλκοόλ και να βελτιώσουν την υγεία τους.

Και όχι, ο Dry January δεν είναι για κάποιο συγκεκριμένο είδος ατόμου. Ακόμη και αν πίνεις λίγο ή αισθάνεσαι ότι έχεις μια υγιή σχέση με το αλκοόλ, η αποχή μπορεί να επαναφέρει το σώμα και το μυαλό σου.

Αποχή από το αλκόολ βέβαια δε σημαίνει και αποχή από εξόδους και συναντήσεις με τις παρέες σου. Για όλα υπάρχει λύση άλλωστε και ακριβώς γι’ αυτό, θα βρεις παρακάτω κάποια μαγαζιά με ευρηματικά mocktails που θα σε σώσουν την περίοδο του Dry January.

TGI Fridays

Αν λοιπόν οι φίλοι σου σε καλέσουν σε βραδινή μάζωξη στα Fridays για φαγητό ποτό και κοκτέιλ, μη διστάσεις να πας, αφού εκεί θα βρεις τα πιο εντυπωσιακά και δροσερά mocktails που τίποτα δεν έχουν να ζηλέψουν από τα αλκοολούχα.

Για την ακρίβεια, θα έχεις να επιλέξεις ανάμεσα στο Sunrise Baby με blood orange, lime, λεμόνι, δυόσμο και σόδα, στο Green Breeze με αγγούρι, χυμό λεμονιού, lime, elderflower και σόδα και το λαχταριστό Red Kiss με φράουλα, λεμόνι και lime, ginger syrup, αγαύη και σόδα. Ανά διαστήματα, στο menu των Fridays γίνονται και άλλες προσθήκες σε mocktails οπότε θα έχεις ακόμη περισσότερες επιλογές!

Buena Vista Social Bar

Άλλη μία ευκαιρία για ευρηματικά mocktails είναι αυτό το μπαρ με θέα την Ακρόπολη, που μπορείς να επισκεφθείς όλες τις ώρες και να βρεις εκτός από ποτά αλκοολούχα και μη, νόστιμο street food για κάθε στιγμή της ημέρας. Όσον αφορά τα non-alcoholic cocktails υπάρχουν κάποιες επιλογές που συνεχώς εμπλουτίζονται. Αυτήν την περίοδο θα βρεις το Caramel Cool με passion fruit, καραμέλα, λεμόνι και σόδα, το Fake Paloma με νότες κίτρου και lime και το Banana Twist με σιρόπι τσίλι, lime, grapefruit soda και μπανάνα. Ακούγονται πολύ λαχταριστά!

Ἁγίου Φιλίππου 7, Αθήνα

Momix Bar Kerameikos

Το Momix είναι άλλο ένα μαγαζί που θα σε βοηθήσει να ακολουθήσεις την παρέα αλλα όχι το αλκοόλ. Ένα πρωτοποριακό στέκι που θα ξυπνήσει την ανάγκη σου για δημιουργία. Κοιτάζοντας το menu θα δεις 2 επιλογές mocktail, το γλυκόξινο Mountain Jasmin με νότες γιασεμιού και βανίλιας, λεμόνι και μαστίχα, και το Mo Mai Tai που είναι μία απομίμηση του γνωστού Mai Tai αλλά χωρίς αλκοόλ! Όταν το επισκεφθείς ίσως να βρεις και πολλά άλλα αφού η ανάγκη τους για δημιουργία δε σταματάει ποτέ και συνεχώς ανακαλύπτουν νέες συνταγές!

Βουτάδων 36, Αθήνα

Upupa Epops

Μόλις βρεθείς εκεί, θα είναι σαν να βρίσκεσαι σε παραμύθι ή σε άλλη εποχή , αφού η διακόσμηση και η ατμόσφαιρα του, αποπνέει αυτά τα vibes. Στον κατάλογό του, θα βρεις λαχταριστά on tap mocktails, όπως το If με φρέσκο ανανά, ginger, passionfruit, λεμόνι και σόδα, το The day after (hangover cure) με φρέσκο χυμό ντομάτας, λεμόνι, αγγούρι και ginger και το ιδανικό για αποτοξίνωση Green Day με χυμό μύλου, λεμόνι, αγγούρι, σόδα και ginger. Δελεαστικά ακόμα και για τους λάτρεις του αλκοόλ!

Αλκμήνης 7, Αθήνα

Flask

Ποιός δεν ξέρει το πασίγνωστο flask, που μας κράτησε συντροφιά τις μέρες της βαριάς καραντίνας με τα δροσερά και ευρηματικά cocktails του; Το flask μπορεί να φέρει στην πόρτα σου τα πιο εύγευστα mocktails σε λίγα μόλις λεπτά. Κάποια από αυτά είναι το Pink Strawberry με φράουλα, lime και grapefruit soda, το San Pedro με συνδυασμό φράουλας και λεμονιού, το Zombie με μυστικό συνδυασμό υλικών και lime και διάφορα άλλα non-alcoholic cocktails που προστίθενται ανά διαστήματα. Είναι η καλύτερη λύση αν είσαι σπίτι και θες να ξεγελάσεις την όρεξη για ποτό.

Αγίου Ανδρέου 3-5 (Πύργος Αθηνών), 2108019202

BOOTLEG

Το παρεϊστικο Bootleg στο Χολαργό παρέχει ένα σούπερ χαλαρό περιβάλλον για να περάσεις τέλεια με τους φίλους σου. Εκτός από την οικεία ατμόσφαιρα θα βρεις και κάποια ιδιαίτερα mocktails όπως το Summer Dream που θα σε μεταφέρει στην αγαπημένη σου παραλία με γεύσεις καρύδας, καρπουζιού και ginger και το Sober με passion fruit, βανίλια, lime και ginger beer. Συν ότι θα βρεις φανταστικό φαγητό όλες τις ώρες της ημέρας!

Φανερωμένης 8, Χολαργός

Δες το Dry January σαν ένα challenge ή απλά σαν αφορμή να δοκιμάσεις όλα αυτά τα ευφάνταστα mocktails που θα βρεθούν στο δρόμο σου and have fun!

 

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς να ξεφορτωθείς τα πράγματα που δε θες και να ανανεώσεις το χώρο σου

Σπίτι 25.04.2024
Το decluttering έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός αρμονικού και εμπνευσμένου περιβάλλοντος που υποστηρίζει την ευεξία σας.

5 fashion trends που θα δούμε παντού τώρα που ο ήλιος επέστρεψε για τα καλά

Style 25.04.2024
Κάποια ίσως σε τρομάξουν, αλλά θα τα αγαπήσεις!

Οι τροφές που προκαλούν εξάψεις

Body+Mind 25.04.2024
Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγεις σε ειδικές περιπτώσεις

Ταβερνάκια με νόστιμους μεζέδες στα Δυτικά

Food 25.04.2024
Όμορφα στέκια για να απολαύσεις νοστιμιές σε φιλικό περιβάλλον

Spring Nail Trends: Τι παίζει στα nail salons αυτή την εποχή

Style Χτες
Πάρε ιδέες για το επόμενο μανικιούρ σου

Η ελληνική πόλη ‑ φάντασμα στην Ιταλία που προκαλεί δέος από τότε που έχει ερημώσει

Ταξίδια Χτες
Μπορείς να την επισκεφτείς, αλλά όχι να μείνεις

Cocktail trends για το 2024

Food Προχτές
Ο κόσμος της mixology συνεχίζει να εξελίσσεται

Όλες οι αλλαγές στο dating, που ίσως να μην γνωρίζεις

Σχέσεις Προχτές
Τι έχει αλλάξει στον τρόπο που γνωρίζουμε κόσμο

Τι είναι τα προβιοτικά καλλυντικά και γιατί γίνεται τέτοιος χαμός;

Body+Mind Προχτές
Τα προβιοτικά συμβάλλουν σε μια πιο λαμπερή και νεανική επιδερμίδα