LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

4 Μουσεία του εξωτερικού αφιερωμένα στη σοκολάτα

Γιατί Χριστούγεννα και σοκολάτα, πάνε μαζί!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 15/12/2022 | 11:07

4 Μουσεία του εξωτερικού αφιερωμένα στη σοκολάτα
pexels

Ένοχη απόλαυση όλων ή έστω των περισσότερων είναι τα γλυκά και υπάρχουν πολλές ποικιλίες γλυκών για να διαλέξουμε. Ωστόσο, το πιο δημοφιλές είναι η σοκολάτα! Σε ποιον άλλωστε δεν αρέσει η σοκολάτα; Υπάρχει παντού, σε καραμέλες, ποτά, ακόμα και σε μυρωδιές και παρασκευάζεται από τον καρπό του "κακάο" μετά από μια μακρά διαδικασία παραγωγής.

Η σοκολάτα είναι τόσο διάσημη και αγαπητή που σε πολλά μέρη υπάρχουν μουσεία αφιερωμένα σε αυτήν, που εξηγούν την ιστορία και δείχνουν τη διαδικασία παραγωγής. Αυτό που αρέσει σε πολλούς ανθρώπους όταν επισκέπτονται μουσεία σοκολάτας, είναι μάλλον το τέλος της επίσκεψης, που περιλαμβάνει γευσιγνωσία σοκολάτας ή περιήγηση στα εργαστήρια. Μπορείς εκεί να δοκιμάσεις δωρεάν πολλές ποικιλίες σοκολάτας και να μάθεις πώς να τη συνδυάζεις. Παρακάτω θα βρεις μια λίστα με 4 δελεαστικά μουσεία του εξωτερικού αφιερωμένα στη σοκολάτα.

Προειδοποίηση: Σε περίπτωση εθισμού με τη σοκολάτα μην συνεχίσεις την ανάγνωση!

The Choco-Story Chocolate Museum - Βέλγιο

Το Βέλγιο είναι γνωστό για τις πολυάριθμες ποικιλίες μπύρας, τις βάφλες και τη λατρεμένη σοκολάτα. Το μουσείο βρίσκεται σε ένα από τα παλαιότερα εργοστάσια σοκολάτας στην καρδιά των Βρυξελλών. Στους κήπους του, σε ένα θερμοκήπιο μεγαλώνουν κακαόδεντρα και τροπικά φυτά.

Εκεί μπορείς να βρεις τους πιο διάσημους δημιουργούς σοκολάτας στον κόσμο, όπως η Marcolini, η Galle και η Zaabär. Το μουσείο σοκολάτας Choco-Story είναι πολύ κοντά στο Manneken Pis και την Grand Place και είναι ανοιχτό κάθε μέρα από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα. Οι επισκέπτες του έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν πολλά είδη σοκολάτας εντελώς δωρεάν.

Xocolate Museum of Barcelona - Ισπανία

Είναι γνωστό και ως Museum de la Xocolata στα καταλανικά ή Museo del Chocolate στην ισπανική γλώσσα. Το μουσείο άνοιξε το 2000 στο El Born της Ciudad Vieja, στο ισόγειο ενός παλιού στρατώνα. Πολλά από τα εκθέματα είναι γλυπτά σοκολάτας, συμπεριλαμβανομένων διαφόρων γνωστών κτιρίων της Βαρκελώνης, καθώς και εικονογραφήσεις από διάφορες ιστορίες.

Στον κύριο χώρο του μουσείου θα βρεις διάφορα ταμπλό με πληροφορίες για την ιστορία της σοκολάτας, τον κόσμο των Maya & Aztec – οι οποίοι ήταν οι πρώτοι που επεξεργάστηκαν αυτό το αγαθό – και την μεταφορά και ένταξη στην κουλτούρα της Ισπανίας. Μπορείς να απολαύσεις ζεστή σοκολάτα στο τέλος της ξενάγησης και να αγοράσεις σοκολατένια souvenirs.

Maison Cailler, Broc - Ελβετία

Στο Maison Cailler οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν την εξερεύνηση του μουσείου σοκολάτας και την όμορφη εξωτερική θέα του Broc στην Ελβετία. Η επίσκεψή σου σε αυτό το μουσείο, θα σου αφήσει αξέχαστες εμπειρίες, ιδιαίτερα στους εραστές της σοκολάτας.

Στην αρχή θα παρακολουθήσεις μία θεματική ενότητα, γύρω από την εύρεση, παραγωγή και εξέλιξη της σοκολατοποιίας. Έπειτα, θα έχεις την ευκαιρία να δεις τμήματα της παρασκευής της σε διάφορες μορφές, για να καταλήξεις στο τέλος στον παράδεισο με τις σοκολάτες! Μπορείς να βρεις ηχητικές ξεναγήσεις σε διάφορες γλώσσες και ειδικά οι μικροί της παρέας είναι βέβαιο ότι θα λατρέψουν το μουσείο. Επιπλέον θα έχεις την ευκαιρία να συμμετάσχεις στο εργαστήριο και να δοκιμάσεις δωρεάν διάφορα είδη σοκολάτας.

 

Ganong Chocolate Museum, New Brunswick - Καναδάς

Το Μουσείο Σοκολάτας Ganong βρίσκεται στο New Brunswick, που είναι γνωστό επίσημα ως η πόλη της σοκολάτας στον Καναδά. Το μουσείο είναι ένας εορτασμός της παλαιότερης εταιρείας σοκολάτας του Καναδά, της Ganong, η οποία ξεκίνησε το 1873 και είναι γνωστή για την καθιέρωση κουτιών σε σχήμα καρδιάς για σοκολατάκια.

Εκεί μπορείς να βρεις σοκολάτες διαθέσιμες για δοκιμή σε κάθε αίθουσα και πολλές ενημερωτικές και ενδιαφέρουσες εκθέσεις. Μην ξεχάσεις να σταματήσεις στο κατάστημα που βρίσκεται ακριβώς στον κεντρικό δρόμο, το οποίο προσφέρει καφέ και φυσικά τί άλλο; Γλυκά!

Η σοκολάτα, εκτός από ένοχη απόλαυση έχει αρκετά οφέλη στην υγεία που δεν είναι γνωστά λόγω της κυρίως κακής φήμης που έχει. Το κακάο, το βασικό συστατικό της σοκολάτας, περιέχει ευεργετικές ουσίες για τον οργανισμό. Επομένως, όσο πιο μεγάλη η περιεκτικότητα σε κακάο, τόσο περισσότερα οφέλη παρέχει.

Άσχετα από αυτό, η επίσκεψη σε ένα από αυτά τα μουσεία που είναι αφιερωμένα στη σοκολάτα, θα είναι μία φοβερή εμπειρία που ακόμα και αν δεν είσαι φανατικός σοκολατοφάγος, θα γίνεις!

 

 

 

 

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα «οπίσθια γραφείου» και πως αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα

Body+Mind 19.04.2024
Αν δουλεύεις σε γραφείο, το θέμα σε αφορά

H Anya Taylor Joy φόρεσε το it παπούτσι της άνοιξης που διχάζει τις fashionistas

Style 19.04.2024
Οι μισές το λατρεύουν, οι μισές το σιχαίνονται!

Τα πιο νόστιμα vegan σουβλάκια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Ραδιόφωνο 19.04.2024
Είτε είσαι vegan, είτε όχι, αυτά τα σουβλάκια πρέπει οπωσδήποτε να τα δοκιμάσεις!

Το ξενοδοχείο στη Δανία που είναι σαν να κάνεις διακοπές στο Μπαλί

Ταξίδια 19.04.2024
Μια γεύση από το Μπαλί στη Σκανδιναβία

`Εξαλλοι οι Ιταλοί με τα λεγόμενα ιστορικού φαγητού για την πίτσα

Food Χτες
Το βιβλίο του «La Cucina Italiana Non Esiste – Η ιταλική κουζίνα δεν υπάρχει» προκάλεσε σάλο

Πώς να ζήσεις με κατοικίδιο, παρά τις αλλεργίες σου

Pets Χτες
Μπορείς να έχεις μια ευτυχισμένη, υγιή ζωή με τα κατοικίδια ζώα σου, ακόμα κι αν έχεις αλλεργία σε αυτά

Τα μυστικά ομορφιάς των διασήμων πέρα από τις επεμβάσεις και τις ακριβές κρέμες

Body+Mind Χτες
Bασίζονται σε συγκεκριμένες ρουτίνες ομορφιάς και μυστικά

5 urban chic airbnb στο κέντρο της Αθήνας που θα λατρέψεις

Ταξίδια Χτες
Ντιζαϊνάτα, πανέμορφα και ό,τι πρέπει για διακοπές ...στην πόλη

Τα χρώματα που επικρατούν τώρα στα trends

Style Χτες
Έντονα αλλά και πιο ουδέτερα, όλα όμως ευκολοφόρετα

Η απλή κίνηση που μειώνει το στρες, την κατάθλιψη και τις κρίσεις πανικού

Body+Mind Χτες
Δεν κοστίζει και έχει θεαματικά αποτελέσματα