LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η ένεση που λύνει τα προβλήματα στuσης

Τι έδειξε μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από Βέλγους επιστήμονες

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 1/12/2022 | 00:22

Η ένεση που λύνει τα προβλήματα στuσης
@intermountainhealthcare.org

Καθημερινά ανεβαίνει όλο και ψηλότερα στη λίστα με τα ιατρικά επιτεύγματα. Μια ένεση βοτουλονικής τοξίνης, το γνωστό σε όλους Botox, είναι ταυτισμένη με το πιο νεανικό πρόσωπο, αλλά πλέον μάλλον υπάρχουν και άλλοι τρόποι να δείξουν τις ευεργετικές τους ικανότητες.

Μια μελέτη Βέλγων ουρολόγων έδωσε ελπίδα σε άνδρες με προβλήματα στuσης, καθώς αναφέρει πως μπορεί να καταπολεμήσει τη στuτική δυσλειτουργία, δίνοντας λοιπόν χαρά σε τουλάχιστον τους μισούς άνδρες που στατιστικά μιλώντας κάποια στιγμή της ζωής τους έχουν προβλήματα.

Αν καταφέρει και πάρει το πράσινο φως, τότε θα μπορέσει να αποτελέσει ένα μεγάλο όπλο στην αντιμετώπιση ενός τεράστιου ανδρολογικού θέματος το οποίο σήμερα προσεγγίζεται με αγωγές που αντιμετωπίζουν προβλήματα του κυκλοφορικού, όπως στατίνες και αντιϋπερτασικά.

Οι ερευνητές λοιπόν μελέτησαν τα αποτελέσματα 7 μελετών στις οποίες συμμετείχαν 362 άνδρες από την δεκαετία του 1990 και μετά, εξετάζοντας την επίδραση της βοτουλινικής τοξίνης στις στuτικές διαταραχές χωρίς όμως να διευκρινίζουν το ποσοστό των συμμετεχόντων με τη δυσλειτουργία ή την ένταση του προβλήματος.

Μια πειραματική ομάδα έλαβε ενέσεις botox και μια ομάδα ελέγχου με placebo. Η αποτελεσματικότητα κάθε θεραπείας αξιολογήθηκε με τη χρήση μιας κλίμακας έντασης της στύσης 4 σημείων (με το 0 και 4 τα όρια της ανύπαρκτης έως τέλειας στύσης), μετρήσεις της αιμάτωσης του πέους με υπερηχογράφημα πριν και μετά τη χορήγηση των ουσιών και αναφορές από τους ίδιους τους συμμετέχοντες.
Τα αποτελέσματα έδειξαν πως περισσότεροι από τους μισούς άνδρες που έλαβαν botox είχαν θετικές επιδόσεις και τις τρεις μεθόδους αξιολόγησης μέχρι και 3 μήνες μετά τη θεραπεία. Μια ακόμα έρευνα διαπίστωσε ότι περίπου το 40% των συμμετεχόντων είχε καλά αποτελέσματα που διήρκησαν τρεις μήνες με μια μόνο ενέσιμη θεραπεία.

«Όσον αφορά τη διάρκεια της ευεργετικής δράσης από τις ενέσεις βοτουλινικής τοξίνης, οι παραπάνω μελέτες κατέγραψαν ένα αδιαμφισβήτητο όφελος εντός των πρώτων τριών μηνών από τη θεραπεία, το οποίο φαίνεται να υποχωρεί φτάνοντας το εξάμηνο. Αυτό αναδεικνύει τη σημασία των σχημάτων συντήρησης σε τέτοιους ασθενείς» σημείωσαν οι ερευνητές, προσθέτοντας την ανάγκη κλινικών δοκιμών με μεγαλύτερο πληθυσμιακό δείγμα.

Πως λειτουργεί λοιπόν; Το botox χαλαρώνει προσωρινά τους λείους μύες στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων του πeους με αποτέλεσμα να βελτιώνει τη στuση. Αυτό συμβαίνει λόγω της ιδιότητας του να σταματάει τα νευρικά σήματα τα οποία στέλνονται για να υπάρξει συστολή των μυών αυτών. Με αυτόν τον τρόπο το πeος αιματώνεται καλύτερα και η στuση είναι καλύτερη.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

3 κακά παραδείγματα που δίνεις στο παιδί ενώ δεν το θέλεις

Family 20.04.2024
Τα παιδιά κάνουν ό, τι βλέπουν και όχι ό, τι τους λένε

3 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον σύντροφό σας πριν συζήσετε

Σχέσεις 20.04.2024
Είναι μια πραγματικά ευχάριστη στιγμή, αλλά είναι επίσης μια πολύ σημαντική

Τα πιο όμορφα λουλούδια για να φυτέψεις στη γλάστρα σου την άνοιξη

Style 20.04.2024
Για να δημιουργήσεις τη δική σου όαση στο μπαλκόνι σου!

4 συμπληρώματα που ενισχύουν το κολλαγόνο για ελαστικό δέρμα

Body+Mind 20.04.2024
Συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε μια νέα ρουτίνα συμπληρωμάτων

Τα «οπίσθια γραφείου» και πως αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα

Body+Mind Χτες
Αν δουλεύεις σε γραφείο, το θέμα σε αφορά

H Anya Taylor Joy φόρεσε το it παπούτσι της άνοιξης που διχάζει τις fashionistas

Style Χτες
Οι μισές το λατρεύουν, οι μισές το σιχαίνονται!

Τα πιο νόστιμα vegan σουβλάκια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Ραδιόφωνο Χτες
Είτε είσαι vegan, είτε όχι, αυτά τα σουβλάκια πρέπει οπωσδήποτε να τα δοκιμάσεις!

Το ξενοδοχείο στη Δανία που είναι σαν να κάνεις διακοπές στο Μπαλί

Ταξίδια Χτες
Μια γεύση από το Μπαλί στη Σκανδιναβία

`Εξαλλοι οι Ιταλοί με τα λεγόμενα ιστορικού φαγητού για την πίτσα

Food Προχτές
Το βιβλίο του «La Cucina Italiana Non Esiste – Η ιταλική κουζίνα δεν υπάρχει» προκάλεσε σάλο