E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τα 6 πιο αρωματικά φυτά για την κουζίνα

Το άρωμα των φρέσκων βοτάνων είναι αξεπέραστο και η γεύση που χαρίζουν στο φαγητό μοναδική.

Γράφει η MATINA KONTOY Δημοσίευση 18/11/2022 | 11:37

Τα 6 πιο αρωματικά φυτά για την κουζίνα
Aρωματικά Φυτά

Τα αρωματικά βότανα και μυρωδικά σε γλάστρες στην κουζίνα είναι μία εξαιρετική λύση για εσένα που θέλεις να έχεις φρέσκα φύλλα για να τα χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική σου. Όλοι ξέρουμε ότι αρκούν μερικά φρέσκα υλικά για να απογειώσουν και την πιο απλή συνταγή μαγειρικής.

Αν θέλεις να τοποθετήσεις μυρωδικά και βότανα στην κουζίνα σου, να θυμάσαι ότι τα περισσότερα από αυτά έχουν ανάγκη από καλή στράγγιση, ήλιο και αέρα, οπότε να τα τοποθετήσεις μπροστά από ένα παράθυρο και να ανοίγεις να ανανεώνεται ο αέρας.

By_annakhomulo at envato.com

Βασιλικός

Ένας βασιλικός στη κουζίνα είναι η καλύτερη αφορμή για να φτιάξεις το δικό σου pesto βασιλικού! Αποφεύγοντας τα συντηρητικά και τα δεκάδες άγνωστα υλικά που διαθέτει μια σάλτσα του εμπορίου, έχοντας τον δικό σου βασιλικό θα έχεις το προνόμιο του να φτιάξεις το πιο γευστικό pesto που έχεις δοκιμάσει ποτέ. Για μία παραδοσιακή φύτευση σε γλάστρα, ο βασιλικός χρειάζεται αρκετό λίπασμα, καλή αποστράγγιση και θερμό περιβάλλον. Βαλ’ τον στη συλλογή με τα μυρωδικά και δώσε μία έξτρα νοστιμιά σε σαλάτες και σάλτσες!

 By_nblxer at envato.com

Μαϊντανός

Ποιος δεν αγαπά τον μαϊντανό; Το υλικό που απογειώνει εκατοντάδες πιάτα, όπως τα κεφτεδάκια ή τις σάλτσες. Ο μαϊντανός είναι πλούσιος σε Βιταμίνη C, αγαπάει τον ήλιο και μπορεί να φυτευτεί και σε μέρος με μερική σκιά. θέλει καλή λίπανση και αρκετό νερό. Να ξέρεις ότι βοηθάει στις καούρες και προστίθεται πάντα στις καυτερές συνταγές. Όταν συλλέγουμε φύλλα για κατανάλωση, είναι καλύτερα να κόβουμε τις κορυφές έτσι ώστε να αναπτύσσονται και οι πλάγιοι βλαστοί.

 By_lblinova at envato.com

Δενδρολίβανο

Το δεντρολίβανο είναι ένα ιδιαίτερο ανθεκτικό αρωματικό που πρωταγωνιστεί σε πολλά φαγητά καθώς αποτελεί έναν από τους καλύτερους “φίλους” της πατάτας, της γλυκοπατάτας, των μανιταριών αλλά και του κόκκινου κρέατος. Δεν έχει μεγάλες ανάγκες σε νερό και λίπασμα και απαιτεί καλή στράγγιση στη γλάστρα του. Επιλέγουμε ηλιόλουστη ή ημισκιερή θέση για να το τοποθετήσουμε. Αντέχει στην ξηρασία και μπορεί να μεγαλώσει και σε σημεία που δε φυτρώνει εύκολα κάτι άλλο. Επίσης, μην ξεχνάτε πως την πρώτη χρονιά, κάνοντας στις αρχές του Φθινοπώρου ένα καλό κλάδεμα, βοηθάμε το φυτό να περάσει το χειμώνα χωρίς προβλήματα αλλά και παράλληλα ενισχύουμε την αναβλάστησή του την άνοιξη.

 By_merc67 at envato.com

Ρίγανη

Το νούμερο ένα μυρωδικό των Κυκλάδων. Η ρίγανη όπως και το θυμάρι μπορεί να φυτρώσει παντού. Δε καταλαβαίνει από κρύο, αέρα και ήλιο και δε θέλει πολύ συχνά πότισμα για να αναπτυχθεί. Μας δίνει όμως πλούσια βλάστηση και ανθοφορία όταν φυτεύεται σε θέσεις με ήλιο. Είναι ανθεκτική στη ζέστη κατά την περίοδο του καλοκαιριού και σχετικά ανθεκτική στην παγωνιά του χειμώνα. Εκτός από το να νοστιμίζει τα φαγητά έχει και αντισηπτική επίδραση στον οργανισμό.

 By _rawf8 at envato.com

Δυόσμος

Ένα από τα πιο δημοφιλή αρωματικά φυτά για μαγειρική είναι ο δυόσμος που χρησιμοποιείται για τα φύλλα του, φρέσκα ή αποξηραμένα σε κεφτέδες, γεμιστά, σάλτσες κλπ. Θέλει πλούσιο έδαφος με πολλή υγρασία, έτσι το καλοκαίρι χρειάζεται συχνό πότισμα για να ζήσει. Μαζί με τη μέντα που είναι παρόμοια σε απαιτήσεις, ανακουφίζουν ενοχλήσεις του στομαχιού.

 By _Masson_Simon at envato.com

Άνηθος

Ο άνηθος είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά αρωματικά φυτά, η καλλιέργεια του οποίου δεν απαιτεί και πολλά για να πετύχει. Όπως και πολλά άλλα φυτά της λίστας έτσι και ο άνηθος θέλει τον ήλιο και δεν έχει πολλές απαιτήσεις στο νερό του. Χρειάζεται να τον προσθέσεις σίγουρα στη ζαρντινιέρα σου γιατί συμπληρώνει ωραία τα λαδερά πιάτα και το ψάρι.  Βοηθάει σε περιπτώσεις κολικών και είναι αντικαρκινικό.

 

 

 

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς να ξεφορτωθείς τα πράγματα που δε θες και να ανανεώσεις το χώρο σου

Σπίτι 25.04.2024
Το decluttering έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός αρμονικού και εμπνευσμένου περιβάλλοντος που υποστηρίζει την ευεξία σας.

5 fashion trends που θα δούμε παντού τώρα που ο ήλιος επέστρεψε για τα καλά

Style 25.04.2024
Κάποια ίσως σε τρομάξουν, αλλά θα τα αγαπήσεις!

Οι τροφές που προκαλούν εξάψεις

Body+Mind 25.04.2024
Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγεις σε ειδικές περιπτώσεις

Ταβερνάκια με νόστιμους μεζέδες στα Δυτικά

Food 25.04.2024
Όμορφα στέκια για να απολαύσεις νοστιμιές σε φιλικό περιβάλλον

Spring Nail Trends: Τι παίζει στα nail salons αυτή την εποχή

Style Χτες
Πάρε ιδέες για το επόμενο μανικιούρ σου

Η ελληνική πόλη ‑ φάντασμα στην Ιταλία που προκαλεί δέος από τότε που έχει ερημώσει

Ταξίδια Χτες
Μπορείς να την επισκεφτείς, αλλά όχι να μείνεις

Cocktail trends για το 2024

Food Προχτές
Ο κόσμος της mixology συνεχίζει να εξελίσσεται

Όλες οι αλλαγές στο dating, που ίσως να μην γνωρίζεις

Σχέσεις Προχτές
Τι έχει αλλάξει στον τρόπο που γνωρίζουμε κόσμο

Τι είναι τα προβιοτικά καλλυντικά και γιατί γίνεται τέτοιος χαμός;

Body+Mind Προχτές
Τα προβιοτικά συμβάλλουν σε μια πιο λαμπερή και νεανική επιδερμίδα