TRENDS

Meta Fashion: Είναι η τεχνολογία το μέλλον για τη μόδα;

To metaverse μας καλεί να μπούμε στον κόσμο του
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Meta Fashion: Είναι η τεχνολογία το μέλλον για τη μόδα;
@eefu.official

To metaverse είναι εδώ και μας προσκαλεί να μπούμε στον κόσμο του κι εμείς. Η τεχνολογία έχει επιφέρει τεράστιες αλλαγές στην καθημερινότητα και τη ζωή μας. Μπορεί το 2020 να μην είναι ακριβώς όπως το φανταζόταν παλιά ο κόσμος, με ιπτάμενα αυτοκίνητα και smart homes. Ωστόσο, ειδικά όσον αφορά στο δεύτερο, υπάρχουν κάποιοι που το έχουν αποκτήσει. Επιπλέον, όλα σχεδόν όσα κάνουμε καθημερινά, περιλαμβάνουν την τεχνολογία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν ήρθε η πανδημία, στραφήκαμε ακόμα περισσότερο στους υπολογιστές και στα smartphones, με το μοντέλο δουλειάς από το σπίτι, τις video κλήσεις και άλλα πολλά. Τώρα, ένας νέος κόσμος έχει ανοιχτεί και στον χώρο της μόδας και αυτός λέγεται Meta- Fashion.

Τι είναι το Metaverse και πώς λειτουργεί

H συζήτηση αυτή δεν είναι κάτι καινούργιο, αφού πάνω από έναν χρόνο μεγάλες εταιρείες και websites ασχολούνται με αυτό το φαινόμενο. Η τεχνιτή νοημοσύνη δημιουργεί ένα νέο universe, ένα metaverse, το νέο ψηφιακό κόσμο όπου μπορείς να έχεις το δικό σου avatar. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Stylist3D (@stylist3d_official)

Αν έχεις παίξει κι εσύ το παιχνίδι Sims, τότε έχεις μια εικόνα. Η βιομηχανία της μόδας, έχει αρχίσει να συμμετέχει δυναμικά σε αυτό, με αποκλειστικές collections. Σε αυτόν τον 3D διαδραστικό κόσμο, μπορείς να συμμετέχεις και να αγοράζεις ρούχα, ακριβώς όπως στον πραγματικό. 

Σε αυτό το περιβάλλον, οι μεγάλοι Οίκοι Μόδας αποφάσισαν να επενδύσουν αρκετά χρήματα, δημιουργώντας συλλογές αποκλειστικά γι’αυτό. Για παράδειγμα, είδαμε στον οίκο Gucci avatars που επιτρέπουν στους χρήστες να εξερευνήσουν τη Gucci Villa και στον Ralph Lauren και Tommy Hilfiger αποκλειστικές συλλογές. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Stylist3D (@stylist3d_official)

Από την εικονική μόδα δεν έλειψαν ούτε οι Balenciaga και Dolce & Gabbana, αλλά και εταιρείες όπως ο κολοσσός Zara. Μάλιστα, στον οίκο Balenciaga είδαμε μια συνεργασία με την πιο διάσημη κούκλα, τη Barbie. Στον κόσμο του metaverse, μπορούμε να ψωνίζουμε σε malls, να επισκεπτόμαστε μουσεία, να κινούμαστε σε digital villages και ο,τι άλλο φανταζόμαστε. Οι δυνατότητες είναι ανεξάντλητες. 

Το Μάρτιο που μας πέρασε, πραγματοποιήθηκε και η πρώτη Metaverse Fashion Week. Χρήστες από όλον τον κόσμο, είχαν την δυνατότητα να την παρακολουθήσουν, αλλά και να αγοράσουν ρούχα και αξεσουράρ για τα avatars τους. 

Φαίνεται εκτός από τις δυνατότητες, ότι και τα έσοδα είναι τεράστια. Σύμφωνα με το Bloomberg, ως το 2024 τα έσοδα από το metaverse μπορούν να φτάσουν τα 800 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαβάστε Ακόμη
Trends Πριν 75 εβδομάδες
Αυτό είναι το κομμάτι της ντουλάπας σου που ζει ξανά μεγάλες δόξες
Δες πως θα το φορέσεις σήμερα
Λουκία Σανιδά
Περισσότερα Θέματα Style
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb