E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

10 Καινούρια μαγαζιά που άνοιξαν στην Αθήνα και μάλλον θα γίνουν τα νόστιμα στέκια μας

Μαγαζιά στην Αθήνα που θα σε χορτάσουν με τον καλύτερο τρόπο!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 27/10/2022 | 16:46

10 Καινούρια μαγαζιά που άνοιξαν στην Αθήνα και μάλλον θα γίνουν τα νόστιμα στέκια μας

H εστίαση στην Αθήνα έχει αποδείξει ότι τα πάει καλά! Κάθε τόσο ανοίγουν καινούρια μαγαζιά που γίνονται αμέσως τα νόστιμα στέκια μας και ξημεροβραδιαζόμαστε εκεί.

Μαγαζιά που έχουν όλες τις προϋποθέσεις για να σε κάνουν να πας ξανά και ξανά εκεί! Έχουν ωραία ατμόσφαιρα, συνήθως τα απαρτίζουν άνθρωποι που αγαπούν αυτό που κάνουν και σε κάνουν να βιώνεις νέες και ξεχωριστές γαστριμαργικές εμπειρίες! 

Τα 10 μαγαζιά που ακολουθούν ταιριάζουν άψογα στην πάνω περιγραφή και trust me δε θα ξέρεις ποιό να διαλέξεις.

Η Λόντζα της Γειτονιάς

Η Λόντζα θα σου θυμίσει το φαγητό της γιαγιάς και θα σε «εθίσει» σε αυτό το γιαγιαδίστικο fast food. Δεν είναι μόνο τα πιάτα, αλλά και το γενικότερο vibe του μαγαζιού που σε σερβίρει ακόμα και σοκολατάκι με φουντούκι από τη φοντανιέρα. Στόχος του είναι οι εργαζόμενοι και οι φοιτητές να βρίσκουν εκεί ένα πιάτο ζεστό μαμαδίσιο φαγητό.

Αν πας, θα βρεις νόστιμες χυλοπίτες με τυρί και βούτυρο, φρεσκοκομμένες πατάτες με τριμμένη φέτα και αυγά μάτια, όσπρια, μπαντζίνα και μικρόψαρα στον φούρνο, ανάλογα τη μέρα. Ακόμη, κιμαδόπιτα με πράσο, λαχταριστά κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα και φέτα και πολλά παραδοσιακά πιάτα θα σε περιμένουν εκεί. Κι αν απορείς τι είναι η «λόντζα», είναι το σημείο που μαζεύονται οι γυναίκες της γειτονιάς και λένε τα νέα τους και λέγεται κυρίως στον Έβρο.

Χαριλάου Τρικούπη 76, Εξάρχεια | Ανοιχτό καθημερινά εκτός Κυριακής

Ρεσιτάλ

Ένα εντυπωσιακό ζαχαροπλαστείο-καφέ όπου το παραδοσιακό συναντά το μοντέρνο στοιχείο. Από τη μία η pop διακόσμηση και από την άλλη η παραδοσιακή ατμόσφαιρα με τις ομπρέλες που κρατάνε σκιά στα τραπεζάκια έξω, τα σερβίτσια και την επιγραφή, παραπέμπουν σε ένα μαγαζί άλλης εποχής. Στο menu του θα δεις γλυκά που προτείνονται για τις πρωινές ώρες μαζί με τον καφέ, γλυκά βιτρίνας που τρώγονται επιτόπου ή για take away, και ιδιαίτερα πιάτα που προτείνουν οι σεφ του Ρεσιτάλ για βραδινό, ένα από τα οποία είναι η κρύα σούπα με φρούτα του δάσους και έντονο το στοιχείο του φυστικιού. Πέρα από τις ιδιαίτερες συνταγές θα βρεις όμως και το παραδοσιακό γαλακτομπούρεκο, φτιαγμένο με τρεις διαφορετικούς τρόπους. Τα top γλυκά του είναι η Κρεμακότα, το Καιζερσμάρν και η Βασκική Τάρτα. Δε λέω άλλα, περισσότερα θα δεις από κοντα!

Αναπαύσεως 15, Μετς | Ανοιχτό καθημερινά 08:00-23:30

Borghese

Το Παγκράτι δε σταματάει να μας εκπλήσσει με τις εντυπωσιακές προσθήκες του. Το Borghese, ένα νέο σαντουιτσάδικο, ήρθε για να «χορτάσει» το κοινό του, με τις πεντανόστιμες δημιουργίες του από φρέσκα υλικά. Όλα κόβονται εκείνη την ώρα, μπροστά στον πελάτη. Διάφορα αλλαντικά και τυριά που γεμίζουν τα σάντουιτς με διπλή ή και τριπλή στρώση ανάλογα τις προτιμήσεις. Σχεδόν 20 διαφορετικά σάντουιτς για να διαλέξεις αυτό που θα σε συστήσει με το νέο αυτό διαμαντάκι του Παγκρατίου. Και όσοι δεν προτιμούν το κρέας, έχουν πολλές εναλλακτικές: χούμους με πιπεριά φλωρίνης, ρόκα και θρυμματισμένα φουντούκια, πίκλες κρεμμυδιών και άλλοι vegan συνδυασμοί.  

Αρχελάου 19, Παγκράτι

Φίλινγκς

Ακόμη ένα νέο μαγαζί στο Παγκράτι που συζητιέται για τα νόστιμα γλυκά του. Ο πορτοκαλί του τοίχος καταλήγει σε λευκά πλακάκια και μαζί με ροζ πινελιές συνθέτουν αυτό το pastry lab που θα σου μείνει αξέχαστο. Οι γεύσεις που θα συναντήσεις εκεί θα σου δημιουργήσουν πολλά «φίλινγκς» και θα στηθείς ξανά και ξανά στην ουρά για ακόμη ένα γλυκό. Μπορείς να δεις live την παρασκευή των γλυκών και κάποια από αυτά που θα λατρέψεις ίσως να είναι το σου με πραλίνα φιστίκι και ράσμπερι, η lemon pie με ψητή κρέμα αμυγδάλου και blueberry, η τάρτα με gianduja και καραμέλα καθώς και τα διάφορα cinnamon rolls.

Πύρρωνος 23, Παγκράτι | Τετάρτη- Σάββατο 8:00-21:00, Κυριακή 08:00-18:00

Holy Llama

Αυτός ο vegan φούρνος ήρθε για να μείνει! Η φιλοσοφία του είναι ένα περιβάλλον zero waste γι’ αυτό μέσα στο κατάστημα θα βρεις refill νερού, για να γεμίσεις το επαναχρησιμοποιούμενο μπουκάλι σου. Μέσα στον πανέμορφο χώρο του, γεμάτο φυτά και φυλλωσιές θα φας αφράτα κρουασάν με πραλίνα φυστικιού και κρέμα αμυγδάλου. Επίσης, θα βρεις κέικ λεμονιού με σπόρους chia, muffins, pasta flora και διάφορες σφολιάτες, όλα από άριστης ποιότητας υλικά. Ακόμα και αν δεν είσαι vegan, μπορεί να γίνει το στέκι σου.

Νίκης 23, Αθήνα | Ανοιχτό καθημερινά 08:00-17:00, Σαββατοκύριακο 09:00-17:00

Santo Belto

Το Santo Belto στην Κυψέλη είναι ένα concept store σε παστέλ αποχρώσεις που θα βρεις φοβερό brunch και καφέ και διάφορα αντικείμενα από μικρές- ή και όχι- επιχειρήσεις για shopping. Τις βραδινές ώρες, θα βρεις νόστιμα πιάτα, διαφορετικά κάθε μέρα και μπύρες (πολλές μπύρες) από μικρές ελληνικές ζυθοποιίες. Αν πας πρωί δοκίμασε το βουτυρένιο toast με γιαούρτι, ταχίνι, πέστο και αυγό μελάτο ή το άπαιχτο carrot cake τους.

Αγίας Ζώνης 21, Κυψέλη | Ανοιχτό καθημερινά 08:00-00:00

Angelo et Manolo

Ένα wine bar που μόνο από το όνομά του σε προδιαθέτει για την εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα που επικρατεί. Περνώντας από εκεί θα σου τραβήξει αμέσως την προσοχή το ροζ χρώμα του, τα βαρέλια και τα ξύλινα τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο, που περιμένουν καθημερινά τους επισκέπτες του. Αυτό που θα απολαύσεις στο Angelo et Manolo είναι η μεγάλη ποικιλία κρασιών, αλλαντικών και τυριών για κάθε ουρανίσκο.

Μητροπόλεως 38Α, Αθήνα | Ανοιχτό καθημερινά 12:00-00:00

Comal

Ένα εστιατόριο άκρως επηρεασμένο από το Μεξικό έχει φέρει άλλον αέρα στο Χαλάνδρι. Μοιάζει να είναι κάτι διαφορετικό από τα άλλα μεξικάνικα, έχει πολύ ωραία ατμόσφαιρα και διακόσμηση και φαγητά μαγειρεμένα με φρέσκα υλικά. Θα βρεις γεύσεις που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα και θα σου αφήσουν την καλύτερη εντύπωση. Mole αμυγδάλου, carnitas, tacos με slaw από jicama και φυσικά spicy taco margarita είναι στις τοπ επιλογές.

Πλατεία Ελευθερωτών 8, Χαλάνδρι | Τρίτη-Παρασκευή 18:30-02:00, Σαββατοκύριακο 13:30-02:00

Behold Theman

Είναι ένα concept store γεμάτο σκίτσα, ζωγραφιές και μηνύματα στους τοίχους, με αναφορές στο Bauhaus και μεγάλη τζαμαρία. Θα βρεις φανταστικό καφέ, μπάρες, χυμούς, νόστιμα γλυκά ή αλμυρά σάντουιτς και ωραίες μπύρες από μικρές ζυθοποιίες. Εκτός από αυτά, θα βρεις το brand του καταστήματος, το Utopia Bauhaus, με πολλά T-shirts, κάλτσες και tote bags. Πριν φύγεις, γράψε το δικό σου μήνυμα στον τοίχο με τους χρωματιστούς μαρκαδόρους που θα βρεις εκεί!

Στουρναρη 6, Αθήνα | Ανοιχτό καθημερινά 07:00-22:00

Tyson Comfort Pub

Μία pub με πρωταγωνιστή την μπύρα και χαλαρό mood, κάνει τη διαφορά στη Γλυφάδα. Τα κόκκινα neon φώτα και οι σχολικές ξύλινες καρέκλες στον εξωτερικό του χώρο, θα σε κάνουν να νιώσεις ότι βρίσκεσαι σε κάποια ιρλανδέζικη pub. Έχει τεράστια ποικιλία από μπύρες και σίγουρα θα δοκιμάσεις πολλές με τη μία. Για να μην πιεις ξεροσφύρι, το menu έχει τραγανές πατάτες bravas με ελαφρώς καυτερή και ξινή σάλτσα, καλαμάκια κοτόπουλο anticucho με μανιτάρια king oyster, mini hot dogs και πολλά άλλα κρεατοφαγικά κυρίως πιάτα.

Κύπρου 18, Γλυφάδα | Δευτέρα-Πέμπτη 13:00 - 01:00, Παρασκευή & Σάββατο 13:00 - 02:00, Κυριακή 13:00 - 01:00

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις νέες προσθήκες της Αθήνας και σε περιμένουν για να τις κάνεις «στέκι σου». Μαγαζιά για όλες τις ώρες και κάθε είδους για ωραίες βόλτες! Περιμένουμε εντυπώσεις!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ta vegan εστιατόρια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Eat + Drink 26.04.2024
Όλα είναι πεντανόστιμα!

3 fashion trends που θα δεις πολύ στους δρόμους τώρα

Style 26.04.2024
Δοκίμασέ τα κι εσύ και θα δεις πως θα γίνουν αγαπημένα σου

8+1 ιδέες για καλό Πάσχα στη Θεσσαλονίκη

Πάσχα 26.04.2024
Ξεχωριστές εμπειρίες, βόλτες και ξεναγήσεις

Αυτή είναι η γυμναστική που κάνει η JLO

Body+Mind 26.04.2024
Ξεκίνα σήμερα!

Οι πιο προστατευτικές ράτσες σκύλων

Pets 26.04.2024
Κάνουν τα πάντα για το αφεντικό τους

Πώς να ξεφορτωθείς τα πράγματα που δε θες και να ανανεώσεις το χώρο σου

Σπίτι Χτες
Το decluttering έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός αρμονικού και εμπνευσμένου περιβάλλοντος που υποστηρίζει την ευεξία σας.

5 fashion trends που θα δούμε παντού τώρα που ο ήλιος επέστρεψε για τα καλά

Style Χτες
Κάποια ίσως σε τρομάξουν, αλλά θα τα αγαπήσεις!

Οι τροφές που προκαλούν εξάψεις

Body+Mind Χτες
Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγεις σε ειδικές περιπτώσεις

Ταβερνάκια με νόστιμους μεζέδες στα Δυτικά

Food Χτες
Όμορφα στέκια για να απολαύσεις νοστιμιές σε φιλικό περιβάλλον

Spring Nail Trends: Τι παίζει στα nail salons αυτή την εποχή

Style Προχτές
Πάρε ιδέες για το επόμενο μανικιούρ σου