LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

10 Μεξικάνικα στην Αθήνα για να γιορτάσεις το Halloween και να φας νόστιμα tacos

Μαγαζιά που ξέρουν από αυθεντικές μεξικάνικες γεύσεις και αυτή την εποχή έχουν την τιμητική τους!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 23/10/2022 | 17:07

10 Μεξικάνικα στην Αθήνα για να γιορτάσεις το Halloween και να φας νόστιμα tacos
@anchomexicangrill / instagram

Το Halloween είναι πλέον κοντά και όσοι το γιορτάζουν έχουν ήδη ξεκινήσει ετοιμασίες για την 31η Οκτωβρίου.

 Αρχικά αποτελούσε μία θρησκευτική γιορτή, σήμερα όμως θεωρείται μία ευκαιρία για διασκέδαση, πάρτι, εντυπωσιακές στολές και τρομακτικές ιστορίες.

Το Halloween συμπίπτει με την Dia de los Muertos (Ημέρα των Νεκρών) που γιορτάζεται στην Αμερική και οι Μεξικανοί την τιμούν με ξεχωριστές εκδηλώσεις και τελετές.

Το vibe είναι σκαλισμένες πορτοκαλί κολοκύθες, στολές με σκελετούς και νεκροκεφαλές, μάγισσες και φαντάσματα. Μέσα σε όλα αυτά, η μεξικάνικη κουζίνα έχει την τιμητική της, για αυτό σου έχω 10 μεξικάνικα στέκια που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείς για να απολαύσεις τα πιο νόστιμα tacos.

Mamacita Taqueria y Coctelería

Είναι ένας πολύχρωμος χώρος στο κέντρο της Αθήνας, αν και μόλις το επισκεφθείς θα νομίζεις πως είσαι στην καρδιά του Μεξικού! Η διακόσμηση και η αισθητική του θα σε ξετρελάνουν. Εκεί θα γευτείς πολλές νοστιμιές της μεξικάνικης κουζίνας και ιδιαίτερα τα πεντανόστιμα tacos του σε μεγάλη ποικιλία. Οι θαμώνες λένε ότι το αγαπημένο τους πιάτο είναι tacos με κοτόπουλο και quesadillas με χοιρινό οπότε μην τα χάσεις!

Απόλλωνος 9Β, Αθήνα

Toltecas Athens

Πιο κέντρο δε γίνεται! Το Toltecas με τους πορτοκαλοκόκκινους τοίχους και τα πολύχρωμα τραπεζάκια, θα σε κάνει να νιώσεις τόσο οικεία, σαν να πηγαίνεις καιρό. Όλοι μιλούν για την ωραία ατμόσφαιρα, το πιο friendly προσωπικό, τις σούπερ τιμές και τα γευστικότατα tacos. Εκεί θα βρεις εκτός από διάφορα είδη tacos, γενναίες μερίδες burritos, ωραία cocktails και λαχταριστά churros! Αγαπημένα tacos: αυτά με το κοτόπουλο.

Λέκκα 12, Αθήνα

Pancho Cantina Y Coctelería Mexicana

Αυτό το μεξικάνικο έχει θέα στη θάλασσα, φανταστική πολύχρωμη διακόσμηση με έθνικ επιρροές και ένα πλούσιο menu για να διαλέξεις το αγαπημένο σου πιάτο. Tacos, burritos, fajitas και enchiladas, δροσερές σαλάτες και λαχταριστά cocktails, όλα επηρεασμένα από την μεξικάνικη κουλτούρα. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να δοκιμάσεις το combo των tacos για να μη χάσεις καμία γέμιση. Αν αντέχεις δοκίμασε και τα διαλεχτά μεξικάνικα γλυκά για τη μέγιστη απόλαυση.

Ακτή Θεμιστοκλέους 4, Πειραιάς

Ancho

Το Ancho είναι από τα πρώτα μεξικάνικα της Αθήνας και ξεχώρισε από την αρχή φέρνοντας άλλον αέρα στην έννοια του street food. Έχει φοβερούς πολύχρωμους χώρους με πιο minimal μεξικάνικη αισθητική σε τρία σημεία της πόλης και διαθέτει μεγάλο νεανικό κοινό. Σερβίρει μοναδικά tacos, burritos, nachos, quesadillas, guacamole και salsas από φρέσκα υλικά. Τη γευστική εμπειρία συμπληρώνουν άψογα τα cocktails του μαγαζιού.

Γιαννιτσοπούλου 3, Γλυφάδα, Γυφτοπούλου Γρηγορίου 9 & Κολοκοτρώνη, Χαλάνδρι, Κασσαβέτη 9, Κηφισιά

Tekila

Με αέρα Μεξικού και πολύχρωμες τοιχογραφίες, πράσινα φυτά και μεξικάνικα αντικείμενα θα νομίζεις πως βρίσκεσαι σε κάποιο κήπο στο Μεξικό. Θα βρεις τραγανά tacos, λαχταριστά λουκάνικα chorizo, nachos με ποικιλία από salsas ή chili con carne και ποικιλία σε δροσιστικά ποτά και cocktails που συνοδεύουν άψογα τα πικάντικα και καυτερά μεξικάνικα φαγητά. Μη χάσεις τον αυθεντικό γύρο al pastor, που γεμίζει απολαυστικά tacos, burritos ή quesadillas. Στα συν είναι οι live μουσικές βραδιές που οργανώνει συχνά.

Κολοκοτρώνη 3, Αθήνα

Dos Hermanos

Το Dos Hermanos φέρνει την πατρίδα της Φρίντα Κάλο στην καρδιά της Κηφισιάς. Κάθε επίσκεψη στη μεγαλοπρεπή του σάλα μοιάζει με ταξίδι. Στα φαβορί είναι με βεβαιότητα τα soft tacos με crispy γαρίδες και chipotle sauce, οι πεντανόστιμες enchiladas και τα τραγανά nachos, τα ζουμερά fajitas και ο σολομός με tequila sauce. Δοκίμασε μαζί και τα εκλεκτά cocktails του μαγαζιού που έχουν το δικό τους χαρακτήρα ακριβώς όπως και η ατμόσφαιρά του.

Κυριαζή 24, Κηφισιά

Amigos

Μπαίνοντας στο Amigos νιώθεις κατευθείαν το φιλόξενο περιβάλλον του. Εκεί το πάρτι δε σταματάει ποτέ καθώς παίζει η καλύτερη λάτιν μουσική χωρίς τέλος. Ο πλούσιος κατάλογός του περιέχει tacos, burritos, fajitas και chili con carne φτιαγμένα όλα με παραδοσιακές συνταγές. Το Amigos φημίζεται επίσης για την best margarita in town, οπότε ξέρεις τι πρέπει να κάνεις για να ζήσεις την εμπειρία στα άκρα.

Μεγ. Αλεξάνδρου 70, Ν. Σμύρνη & Κύπρου 65Α, Γλυφάδα

LosTacos

Το χρωματιστό Lostacos βρίσκεται στο Κουκάκι και όπως καταλαβαίνεις και από το όνομά του θα βρεις εκεί εξαιρετικά tacos με μαλακή ή με τραγανή ζύμη. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία από διάφορες γεμίσεις: παναρισμένο φιλέτο κοτόπουλου με mayo chipotle και pico de gallo, χοιρινό με λαχανικά σοτέ και chutney πικάντικης πιπεριάς, μοσχαρίσιος κιμάς με σος cheddar, λαχανικά και μαύρα μεξικάνικα φασόλια, μοσχάρι σιγομαγειρεμένο με λαχανικά, τυρί monterey jack, και sour cream. Το γεύμα σου θα συμπληρώσεις άψογα με κάποια δροσερή σαλάτα και για το τέλος πεντανόστιμα churros. Όλα αυτά στους ψηλούς του πάγκους ή στα τραπεζάκια που υπάρχουν στο πεζοδρόμιο.

Ορλώφ 1, Κουκάκι

El Catrin

Με έμφαση στη μεξικάνικη κουζίνα το El Catrin σε καλωσορίζει σε έναν πεζόδρομο στη Γλυφάδα με μια εντυπωσιακή και ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Γεμάτο με μεξικάνικες τοιχογραφίες αφιερωμένες στην Dia de los Muertos σερβίρει μοναδικές νοστιμιές και λαμβάνει πολύ δυνατές αξιολογήσεις. Κάθε Τρίτη θα συναντήσεις βραδιά Tacos και είναι η καλύτερη ευκαιρία να δοκιμάσεις τα διάφορα είδη tacos και να πιεις frozen margarita φράουλα σε πολύ καλή τιμή. Συνήθως έχει αναμονή και δεν υπάρχει δυνατότητα κράτησης, οπότε αν περάσεις και δεις κενά τραπέζια μην χάσεις αυτή τη δοκιμή.

Φοίβης 15, Γλυφάδα

Taco Maria

Δεν ξέρω αν αυτό που κάνει το Taco Maria τόσο ξεχωριστό είναι το μόνιμο γιορτινό κλίμα που επικρατεί, το άψογα εκπαιδευμένο προσωπικό, ή η αυθεντική μεξικάνικη ατμόσφαιρα. Μόλις καθίσεις σε ένα από τα χρωματιστά τραπέζια του, θα σου δώσουν μία τεράστια λίστα με διάφορα tacos και άλλες μεξικάνικες νοστιμιές. Τα καλύτερα είναι τα tacos de camarones με γαρίδα, ανανά, sour cream, αβοκάντο και κόκκινο λάχανο. Επιπλέον, έχει ένα πλούσιο μενού με διάφορα κρασιά για να διαλέξεις το καλύτερο.

Χάριτος 43, Κολωνάκι

Τα μεξικάνικα στέκια δεν είναι ποτέ εκτός εποχής, είναι παντού και έχουν όλα μοναδικές γεύσεις που δεν πρέπει να χάσεις πόσο μάλλον τώρα στο Halloween. Στην επόμενη έξοδό σου λοιπόν κάνε ένα check στη λίστα και enjoy!

 

 

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα «οπίσθια γραφείου» και πως αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα

Body+Mind 19.04.2024
Αν δουλεύεις σε γραφείο, το θέμα σε αφορά

H Anya Taylor Joy φόρεσε το it παπούτσι της άνοιξης που διχάζει τις fashionistas

Style 19.04.2024
Οι μισές το λατρεύουν, οι μισές το σιχαίνονται!

Τα πιο νόστιμα vegan σουβλάκια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Ραδιόφωνο 19.04.2024
Είτε είσαι vegan, είτε όχι, αυτά τα σουβλάκια πρέπει οπωσδήποτε να τα δοκιμάσεις!

Το ξενοδοχείο στη Δανία που είναι σαν να κάνεις διακοπές στο Μπαλί

Ταξίδια 19.04.2024
Μια γεύση από το Μπαλί στη Σκανδιναβία

`Εξαλλοι οι Ιταλοί με τα λεγόμενα ιστορικού φαγητού για την πίτσα

Food Χτες
Το βιβλίο του «La Cucina Italiana Non Esiste – Η ιταλική κουζίνα δεν υπάρχει» προκάλεσε σάλο

Πώς να ζήσεις με κατοικίδιο, παρά τις αλλεργίες σου

Pets Χτες
Μπορείς να έχεις μια ευτυχισμένη, υγιή ζωή με τα κατοικίδια ζώα σου, ακόμα κι αν έχεις αλλεργία σε αυτά

Τα μυστικά ομορφιάς των διασήμων πέρα από τις επεμβάσεις και τις ακριβές κρέμες

Body+Mind Χτες
Bασίζονται σε συγκεκριμένες ρουτίνες ομορφιάς και μυστικά

5 urban chic airbnb στο κέντρο της Αθήνας που θα λατρέψεις

Ταξίδια Χτες
Ντιζαϊνάτα, πανέμορφα και ό,τι πρέπει για διακοπές ...στην πόλη

Τα χρώματα που επικρατούν τώρα στα trends

Style Χτες
Έντονα αλλά και πιο ουδέτερα, όλα όμως ευκολοφόρετα

Η απλή κίνηση που μειώνει το στρες, την κατάθλιψη και τις κρίσεις πανικού

Body+Mind Χτες
Δεν κοστίζει και έχει θεαματικά αποτελέσματα