E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αν αγαπάς το Fine Dining, τότε επισκέψου αυτά τα εστιατόρια στην Αθήνα

Εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα, εξυπηρέτηση ανώτερου επιπέδου και ήρεμο, κομψό περιβάλλον, είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά του Fine Dining.

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 11/10/2022 | 09:31

Αν αγαπάς το Fine Dining, τότε επισκέψου αυτά τα εστιατόρια στην Αθήνα
@spondi_restaurant

Σε αυτά τα εστιατόρια, ακόμη και η πιο μικρή λεπτομέρεια είναι σημαντική και το πολύ καλά εκπαιδευμένο προσωπικό είναι εκεί για να σου προσφέρει μία αξέχαστη και μοναδική εμπειρία. 

Η παρακάτω λίστα έχει must Fine Dining spots, για να διαλέξεις με ποιό θα ξεκινήσεις τη δική σου ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία.

SIMUL: gastronomic situ

Αυτό το καταφύγιο γεύσης στο Κολωνάκι προσφέρει χαλαρό gourmet με άριστη ποιότητα. Το menu κρατά σταθερές κάποιες από τις αγαπημένες γεύσεις των θαμώνων, προσθέτοντας και νέες εξίσου εντυπωσιακές. Μερικές από τις top επιλογές είναι η μοσχαρίσια ουρά σε μαρινάδα καντονέζα με τηγανιτό νιόκι και γλυκό κρεμμύδι, ο κρασάτος κόκορας με τραχανά και αρσενικό Νάξου αλλά και η ψητή μελιτζάνα miso με γλυκό τσίλι, σουσάμι και μαϊντανό.

Υψηλάντου 63, Αθήνα

Cookoovaya

Η Cookoovaya υπάρχει από το 2015 και φιλοξενεί τους επισκέπτες της στη σκιά του Χίλτον, σε μία μεγαλοπρεπή αίθουσα με κλασικό και κομψό στιλ. Διαθέτει ανοιχτή κουζίνα σε όλο το μήκος της αίθουσας, κάτι που αποτελεί χαρακτηριστικό της Cookoovaya. Σαλάτες, λαβράκι στον ξυλόφουρνο, κρέατα και ψάρια στη σχάρα είναι μόνο λίγες από τις νοστιμιές που θα δοκιμάσεις εκεί.

 Χατζηγιάννη Μέξη 2Α, Αθήνα

Annie Fine Cooking

Αυτός ο γαστρονομικός προορισμός στο Νέο Κόσμο, έχει συμπεριληφθεί σαν πρόταση στον οδηγό Michelin. Η φιλοσοφία του είναι να χρησιμοποιείς ξανά και ξανά κάποια υλικά και να μην πετάς τίποτα. Σπεσιαλιτέ του είναι μεταξύ άλλων, τα μύδια αχνιστά με πίκλα κρεμμυδιού, χαμομήλι και άγριο σκόρδο και η οσπριοσαλάτα με σιτάρι από τη Λήμνο, σκουμπρί και ταραμά. Αγαπημένο επιδόρπιο το κραμπλ από σιμιγδάλι, σορμπέ εσπεριδοειδών και γλυκό του κουταλιού.

Μεναίχμου 4, Αθήνα

Delta Restaurant

Εδώ θα ζήσεις μία ανεπανάληπτη εμπειρία, ένα μοναδικό ταξίδι γεμάτο γεύσεις και συναισθήματα. Βρίσκεται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και είναι βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin και με το Restaurant & Bar Design Award 2022. Ο χώρος είναι άκρως εντυπωσιακός και δημιουργικός, εξ’ού και το βραβείο.

Το μενού περιλαμβάνει 12 πιάτα, το καθένα με τη δική του ένταση. Αξιοποιεί στο έπακρο τις πρώτες ύλες και με διεθνείς προσθήκες και τεχνικές έχουμε ένα πρωτοποριακό αποτέλεσμα.

Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Αθήνα

Spondi Restaurant

Ακόμη ένα βραβευμένο εστιατόριο με αστέρι Michelin, που υπάρχει από το 1996 στο Καλλιμάρμαρο. Συνδυάζοντας τη Γαλλική κουζίνα, με την παράδοση και το ταλέντο δημιουργεί εξαιρετικά πιάτα, τα οποία σερβίρονται από το πλήρως ενημερωμένο και έμπειρο προσωπικό. Κάποια από τα καλύτερα πιάτα είναι το μοσχαρίσιο φιλέτο με χαβιάρι και το λαβράκι με μαύρη ελιά.

Πύρρωνος 5, Αθήνα 


Hytra Restaurant

Στο Νέο Κόσμο, στον 6ο όροφο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών θα βρεις ένα από τα καλύτερα σημεία Fine Dining. Βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin το 2010 και το 2012 και πολλές άλλες διακρίσεις, αυτό που θα λατρέψεις στη Hytra είναι το ότι συνδυάζει gourmet απολαύσεις με ελληνικές αυθεντικές γεύσεις. Ένας λόγος να πηγαίνεις ξανά και ξανά; Η απίστευτη πανοραμική θέα στην Ακρόπολη και το λόφο του Λυκαβηττού.

 Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 107-109

Soil Restaurant

Βρίσκεται σε μια διπλοκατοικία στο Παγκράτι, όπου θα χτυπήσεις το κουδούνι και θα ξεδιπλωθεί μπροστά σου το παλιό αρχοντικό που στεγάζει το Soil, ένα σχετικά νέο δημιούργημα. Η παλαιότητα του χώρου σε συνδυασμό με τη σύγχρονη λειτουργικότητα του, δίνουν κάτι φρέσκο και δημιουργικό. Αυτό που πρέπει να δοκιμάσεις είναι γαρίδα Κοιλάδας με πεκάν, μανταρίνι και βότανα όπως μαυροβότανο, άλυσσο, σμυρνιό, σαμπούκο.

Φερεκύδου 5, Αθήνα

Travolta Athens

Μία προχωρημένη ψαροφαγία στη γειτονιά του Περιστερίου που προσφέρει φρέσκα υλικά και ίσως να γίνει το αγαπημένο σου στέκι για Fine Dining. Όλοι μιλούν για εξαιρετική ποιότητα, επαγγελματικό service και ευχάριστη ατμόσφαιρα. Οι συνταγές του είναι εμπνευσμένες και δύσκολα τις βρίσκεις αλλού. Must πιάτα το καπνιστό χέλι, το ταρτάρ μπαρμπουνιού και το ψητό καλαμάρι σούβλας.

Αγίου Παύλου 33, Περιστέρι 

 Gargaretta

Απέναντι από το ξενοδοχείο Ηρώδειο, θα βρεις αυτό το όμορφο bistrot. Η μεγάλη του τζαμαρία δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να χαζεύουν το πρωί τους ρυθμούς της πόλης και το βράδυ την έντονη νυχτερινή ζωή. Εκεί θα δοκιμάσεις tapas και plateau τυριών και αλλαντικών συνδυάζοντας τα με ένα από τα αμέτρητα κρασιά του menu. Επίσης, μη χάσεις το spicy κοτόπουλο και τους τραγανούς λουκουμάδες με αβοκάντο και μαγιονέζα από λιαστή ντομάτα.

Ροβέρτου Γκάλι 1, Αθήνα

Το Fine Dining είναι ένα πιο εκλεπτυσμένο στιλ φαγητού χωρίς αυτό όμως να σημαίνει ότι είναι αποκλειστικά για ιδιαίτερες περιστάσεις. Λίγη φινέτσα, κομψότητα και υψηλής ποιότητας service  πάντα χρειάζονται!


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς να ξεφορτωθείς τα πράγματα που δε θες και να ανανεώσεις το χώρο σου

Σπίτι 25.04.2024
Το decluttering έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός αρμονικού και εμπνευσμένου περιβάλλοντος που υποστηρίζει την ευεξία σας.

5 fashion trends που θα δούμε παντού τώρα που ο ήλιος επέστρεψε για τα καλά

Style 25.04.2024
Κάποια ίσως σε τρομάξουν, αλλά θα τα αγαπήσεις!

Οι τροφές που προκαλούν εξάψεις

Body+Mind 25.04.2024
Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγεις σε ειδικές περιπτώσεις

Ταβερνάκια με νόστιμους μεζέδες στα Δυτικά

Food 25.04.2024
Όμορφα στέκια για να απολαύσεις νοστιμιές σε φιλικό περιβάλλον

Spring Nail Trends: Τι παίζει στα nail salons αυτή την εποχή

Style Χτες
Πάρε ιδέες για το επόμενο μανικιούρ σου

Η ελληνική πόλη ‑ φάντασμα στην Ιταλία που προκαλεί δέος από τότε που έχει ερημώσει

Ταξίδια Χτες
Μπορείς να την επισκεφτείς, αλλά όχι να μείνεις

Cocktail trends για το 2024

Food Προχτές
Ο κόσμος της mixology συνεχίζει να εξελίσσεται

Όλες οι αλλαγές στο dating, που ίσως να μην γνωρίζεις

Σχέσεις Προχτές
Τι έχει αλλάξει στον τρόπο που γνωρίζουμε κόσμο

Τι είναι τα προβιοτικά καλλυντικά και γιατί γίνεται τέτοιος χαμός;

Body+Mind Προχτές
Τα προβιοτικά συμβάλλουν σε μια πιο λαμπερή και νεανική επιδερμίδα