E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καρπενήσι: Τι να κάνεις 72 ώρες σε αυτόν τον μαγικό προορισμό

Το Φθινόπωρο προχωράει και είναι η ιδανική ευκαιρία για μικρές αποδράσεις πριν πιάσουν τα κρύα. Το Καρπενήσι είναι ένας προορισμός που σίγουρα θα σε εντυπωσιάσει με τα φυσικής ομορφιάς τοπία του, την όμορφη αρχιτεκτονική του και τα παραδοσιακά πιάτα που θα δοκιμάσεις εκεί.

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 7/10/2022 | 18:18

Καρπενήσι: Τι να κάνεις 72 ώρες σε αυτόν τον μαγικό προορισμό
@mountainous_karpenhsi

Είναι το κατάλληλο μέρος για να το χρησιμοποιήσεις ως αφετηρία για να κάνεις τις εκδρομές σου σε γύρω χωριά και προορισμούς και να μαζέψεις εικόνες που θα έχεις να θυμάσαι όλον τον χειμώνα. Σε αυτό το άρθρο θα ανακαλύψεις μια σειρά από μέρη και δραστηριότητες που μπορούν να χωρέσουν μέσα στις περίπου 72 ώρες της επίσκεψής σου.

1η ημέρα

Θα πας για brunch

Ξεκίνα τη μέρα σου με ένα καλό brunch και καλής ποιότητας αχνιστό καφέ. Όλα αυτά, θα τα βρεις στο Είθισται καφέ που είναι και το μόνο που σερβίρει brunch με ολόφρεσκες επιλογές σε έναν πολύ όμορφο διακοσμημένο χώρο που θεωρείται και το στέκι της περιοχής.

Εκδρομή στο Μεγάλο χωριό

Το Καπρενήσι, δεν είναι μόνο η πόλη του, αλλά και τα όμορφα χωριά και οι οικισμοί του. Γι΄αυτό αξίζει να επισκεφτείς το γραφικό Μεγάλο χωριό, που είναι χτισμένο μέσα σε ένα ελατοδάσος. Στον Καρβέλη θα δοκιμάσεις το πιο νόστιμο γαλακτομπούρεκο της περιοχής καθώς και πολλά άλλα γιαγιαδίστικα γλυκά απολαμβάνοντας τα μπροστά από μια εντυπωσιακή θέα με όλο το δάσος στο πιάτο.

2η ημέρα

Μουσείο Βουνού

Αν αγαπάς το βουνό, το mountain life και τη χιονοδρομία, στο Καρπενήσι θα βρεις το 1ο μουσείο βουνού της χώρας. Στεγάζεται σε ένα πετρόχτιστο διώροφο κτίριο, είναι άκρως μοντέρνο και πήρε σάρκα και οστά μέσα από τις δωρεές διακεκριμένων Ελλήνων αθλητών, χιονοδρόμων κλπ. Εκεί θα βρεις πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τοπία απίστευτης φυσικής ομορφιάς, αλλά και είδη εξοπλισμού της ελληνικής αποστολής που ανέβηκε πρώτη στο Everest. Bonus, η περιήγηση σε εντυπωσιακά βουνά και φαράγγια μέσα από video εικονικής πραγματικότητας.

Για ντόπιο φαγητό

Το Καρπενήσι φημίζεται για το γαστρονομικό τουρισμό του και διαθέτει ταβέρνες για όλα τα γούστα. Στην Κυρία Ζωή θα φας νόστιμα μαγειρευτά πιάτα και κρεατικά της ώρας μπροστά από το τζάκι. Στο Ξωτικό θα απολαύσεις τηγανιές, ποικιλίες και μεζέδες υπό τους ήχους πολλές φορές κάποιας live μουσικής. Τέλος, στον Μύλο θα πας αν θες να φας και το θαλασσινό σου ενώ στο Πανόρμα θα γευτείς την καλύτερη γίδα βραστή της περιοχής.

Για ποτό το βράδυ

Το Καρπενήσι έχει κι αυτό το δικό του Night life με αρκετές επιλογές σε μαγαζιά με καλό ποτό και ανεβαστική διάθεση. Οnar, Senso και Camelot είναι μερικά από τα μαγαζιά για να ζήσεις το Kaprenisi by night με κέφι στα ύψη, χορό και πολλά σφηνάκια.

3η ημέρα

Θα πας για πίτες

Στο Παραδοσιακόν, θα δοκιμάσεις μια σειρά από πίτες γλυκές και αλμυρές με την κλασική πατροπαράδοτη συνταγή του χωριού, με φύλλο που το ανοίγουν στο χέρι με τις συνταγές του είναι φημισμένες και εκτός του νομού Ευρυτανίας. Μερικές από τις must have επιλογές είναι η γνωστή τυρόπιτα, κολοκυθόπιτα, κοτόπιτα, αλλά ακόμα και µακαρονόπιτα και οπωσδήποτε η γλυκιά γαλατόπιτα.

Εκδρομή στο φαράγγι «Πάντα Βρέχει»

Αν αγαπάς τις πεζοπορίες και το river trekking, μη χάσεις την ευκαιρία να επισκεφτείς το φαράγκι που είναι το καμάρι όλης της Ευρυτανίας. Βρίσκεται ανάμεσα από δύο χωριά (Ροσκά και Δολιανά) στο νότιο τμήμα του νομού. Εκεί καταλήγουν τα παγωμένα νερά του βουνού της Καλιακούδας δημιουργώντας σε διάφορα σημεία μικρούς καταρράκτες, με τα νερά να σου δίνουν την εντύπωση της βροχής. Για να φτάσετε στο σημείο θα πρέπει να πάρετε αρχικά αμάξι, κατά προτίμηση ένα τζιπ και αργότερα να το πάρετε με τα πόδια. Το τοπίο σίγουρα θα σας ανταμείψει.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς να ξεφορτωθείς τα πράγματα που δε θες και να ανανεώσεις το χώρο σου

Σπίτι 25.04.2024
Το decluttering έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός αρμονικού και εμπνευσμένου περιβάλλοντος που υποστηρίζει την ευεξία σας.

5 fashion trends που θα δούμε παντού τώρα που ο ήλιος επέστρεψε για τα καλά

Style 25.04.2024
Κάποια ίσως σε τρομάξουν, αλλά θα τα αγαπήσεις!

Οι τροφές που προκαλούν εξάψεις

Body+Mind 25.04.2024
Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγεις σε ειδικές περιπτώσεις

Ταβερνάκια με νόστιμους μεζέδες στα Δυτικά

Food 25.04.2024
Όμορφα στέκια για να απολαύσεις νοστιμιές σε φιλικό περιβάλλον

Spring Nail Trends: Τι παίζει στα nail salons αυτή την εποχή

Style Χτες
Πάρε ιδέες για το επόμενο μανικιούρ σου

Η ελληνική πόλη ‑ φάντασμα στην Ιταλία που προκαλεί δέος από τότε που έχει ερημώσει

Ταξίδια Χτες
Μπορείς να την επισκεφτείς, αλλά όχι να μείνεις

Cocktail trends για το 2024

Food Προχτές
Ο κόσμος της mixology συνεχίζει να εξελίσσεται

Όλες οι αλλαγές στο dating, που ίσως να μην γνωρίζεις

Σχέσεις Προχτές
Τι έχει αλλάξει στον τρόπο που γνωρίζουμε κόσμο

Τι είναι τα προβιοτικά καλλυντικά και γιατί γίνεται τέτοιος χαμός;

Body+Mind Προχτές
Τα προβιοτικά συμβάλλουν σε μια πιο λαμπερή και νεανική επιδερμίδα