THINK
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Η Νατάσα και η Γεωργία φτιάχνουν χειροποίητα παιχνίδια για παιδιά

Πώς αποφάσισαν να φτιάξουν το bb factory και πώς οργανώνουν τη δουλειά τους;
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Η Νατάσα και η Γεωργία φτιάχνουν χειροποίητα παιχνίδια για παιδιά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δύο αδελφές, νηπιαγωγοί από την Θεσσαλονίκη, μπήκαν... στο παιχνίδι!

Πώς αποφασίσατε να φτιάξετε το bb factory;

Μετά από χρόνια και διάφορες δυσκολίες και δουλειές στον ιδιωτικό τομέα (εργαστήκαμε ως νηπιαγωγοί σε ιδιωτικούς παιδικούς και σταθμούς και σε παιδότοπους) και μέσα στην καραντίνα του κορωνοϊού, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε κάτι δικό μας. Πυρήνας μας, η αγάπη μας για τα παιδιά και η δυνατότητα ανάπτυξης και εκμάθησης δεξιοτήτων τους, είτε είναι στο σχολείο, είτε στο σπίτι, είτε βόλτα, είτε διακοπές, μέσα από χειροποίητα προϊόντα που θα κάνουν την απασχόληση τους ακόμα πιο δημιουργική, πιο εκπαιδευτική, αλλά κυρίως πιο διασκεδαστική.

Με αυτό το σκοπό στο μυαλό μας, ξεκινήσαμε πριν δύο χρόνια περίπου, να χτίζουμε σιγά σιγά την μικρή μας επιχείρηση. Αυτό που μας οδήγησε στο να στηρίξουμε το όραμά μας για το «BB Factory» είναι η αγάπη και η εκτίμηση που έχουμε η μια στην άλλη ως άνθρωποι και ως εκπαιδευτικοί και έπειτα θέλαμε και θέλουμε αυτό ακριβώς να περάσει στους ανθρώπους που μας εμπιστεύονται για τις αγορές τους και συγκεκριμένα σε όλα τα παιδάκια που θα ψυχαγωγηθούν με τα προϊόντα μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με ποια κριτήρια διαλέγετε τα παιχνίδια που θα κατασκευάσετε;

Είμαστε νηπιαγωγοί, επομένως επιλέγουμε θεματολογίες μέσα από το Διαθεματικό Ενιαίο Πλαίσιο Προγραμμάτων Σπουδών που χρησιμοποιείται στα Νηπιαγωγεία, ώστε να μεταφέρουμε την γνώση του σχολείου στην πρακτική επανάληψη στο σπίτι. Αυτό το κάνουμε για να βοηθήσουμε με το υλικό μας και γονείς και εργαζόμενους γύρω από τον κλάδο της εκπαίδευσης! Βασικοί άξονες που προσπαθούμε να καλύψουμε σε κάθε μας δραστηριότητα είναι οι εξής: η γλωσσική ενίσχυση, η φυσικομαθηματική ενίσχυση, η εικαστική ενίσχυση και η κοινωνικό-περιβαλλοντική ενίσχυση.

Γι’ αυτό, κάθε μας εκπαιδευτική δραστηριότητα διαθέτει και έναν οδηγό, στο οποίο αναλύουμε τις ενισχυτικές δεξιότητες που θα διευρύνει το παιδί, καθώς την δημιουργεί! Τέλος, κάθε μας προσχέδιο έχει ως βάση την καλλιέργεια της φαντασίας ενός παιδιού και την αίσθηση του χτίζω κάτι μόνος μου!

Έχετε εντοπίσει κάποιο κενό σε σχέση με τα ελληνικά παιχνίδια;

Εξ’ αρχής γνωρίζαμε πως στο είδος μας ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος. Ακριβώς όμως, επειδή φτιάχνουμε κάτι ολοκληρωτικά χειροποίητο και δικό μας δεν μπαίνουμε στην «αγορά» με αυτή την σκέψη, καθώς ρεαλιστικά δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε κανένα μεγάλο εργοστάσιο παραγωγής παιχνιδιών. Το διαφορετικό στην περίπτωση μας, όπως προαναφέραμε, είναι ότι τα προϊόντα μας είναι σχεδιασμένα από εμάς και μπορούν να παραμετροποιηθούν για το κάθε παιδί και να γίνουν προσωποποιημένα. Τέλος, με το «BB Factory» βοηθάμε τους γονείς, αλλά και τους συναδέλφους μας που μπορεί να θέλουν ιδέες και έτοιμο υλικό, που μπορεί να μην προλαβαίνουν οι ίδιοι να κατασκευάσουν, καθώς το πρόγραμμα τους είναι αρκετά φορτωμένο!

Εκτός από τη διασκέδαση, τι στόχο έχετε με τα συγκεκριμένα παιχνίδια;

Βασικός μας στόχος ως εταιρεία είναι να βοηθήσουμε με τις γνώσεις μας, την εμπειρία μας και την αγάπη μας για τα παιδιά, τα ίδια τα παιδιά αλλά και όλους τους παράγοντες που τα περιβάλλουν. Ο κορωνοϊός σαν γεγονός μας αποσυντόνισε όλους. Θέλουμε να επαναφέρουμε στις καρδιές όλων τη σημαντικότητα που έχει για ένα παιδί το να δημιουργεί από το μηδέν κάτι δικό του.

Για εμάς αυτός είναι και ο πιο κατάλληλος τρόπος στην προσχολική ηλικία που βρίσκεται ένα παιδί, για να μάθει ουσιαστικά μέσα από αυτό που θα φτιάξει και το τι είναι, τον λόγο που υπάρχει. Θέλουμε να βοηθήσουμε τους γονείς που δε θα έχουν τον απαραίτητο χρόνο για να κατασκευάσουν δραστηριότητες για τα παιδιά τους και να παίξουν μαζί τους, εμείς να γίνουμε αυτός ο συνδετικός κρίκος για να περνούν ποιοτικά και ψυχαγωγικά απογεύματα. Θέλουμε να βοηθήσουμε όλους τους εκπαιδευτικούς του κλάδου μας να μας εμπιστευτούν και να τους δημιουργήσουμε τις δραστηριότητες που θέλουν να διδάσκουν στα παιδιά καθώς γνωρίζουμε πολύ καλά πως και οι ίδιοι τρέχουν καθημερινά με τον χρόνο, για να φτιάξουν τις δραστηριότητες της επόμενης ημέρας.

Όλα τα προϊόντα μας είναι σχεδιασμένα από εμάς, επομένως υπάρχει ο παράγοντας της παραμετροποίησης σε όλα μας τα σχέδια και φυσικά κατόπιν συνεννόησης μπορούμε να δημιουργήσουμε και προϊόντα για τον κάθε πελάτη. Όνειρο μας και ένας από τους θεμελιώδης μας στόχους είναι η κοινωνική προσφορά της εταιρείας μας. Δημιουργήσαμε μια κοινωνική επιχείρηση (Κοιν.Σ.επ.), γιατί αγαπάμε την προσφορά. Έτσι, στα επόμενα βήματα της εταιρείας μας θα πραγματοποιηθεί μια στήλη μέσα από την οποία θα γίνουμε όλοι μια οικογένεια και θα προσφέρουμε τα προϊόντα μας σε παιδάκια και οικογένειες που δεν έχουν την οικονομική άνεση να τους τα παρέχουν. Επόμενος μας στόχος είναι να δημιουργήσουμε, το δωράκι 1+1. Συγκεκριμένα κάθε φορά που κάποιος πελάτης αγοράζει κάποιο από τα προϊόντα μας θα υπάρχει η δυνατότητα να επιλέξει το 1+1 και το ίδιο προϊόν θα αποσταλεί σε κάποιο παιδάκι που το έχει ανάγκη!

Είστε ενεργές και πετυχημένες στο Tik Tok! Σας βοηθά στις πωλήσεις;

Δεν στοχεύουμε σε πωλήσεις αλλά στο να διαθέσουμε δωρεάν γνώση σε γονείς ή και σε όποιον άλλον το επιθυμεί, σχετικά με τα παιδιά. Αυτό που μας βοήθησε με την προβολή μας στο Tik Tok είναι να μας γνωρίσει πιο ουσιαστικά το κοινό στο οποίο απευθυνόμαστε. Ο χαρακτήρας μας σε αυτή την πλατφόρμα είναι περισσότερο συμβουλευτικός, επομένως έχουμε καταφέρει όχι μόνο την αύξηση των πωλήσεων μας, αλλά και να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των γονέων και των εκπαιδευτικών.

Μας στέλνουν αρκετοί γονείς σε προσωπικό μήνυμα ένα πρόβλημά τους σχετικό με τα παιδιά και έτσι έχουμε τη δυνατότητα να αλληλεπιδράσουμε με τον κόσμο και να τους βοηθήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα σύμφωνα πάντα με τις γνώσεις μας και την εμπειρία μας πάνω στο αντικείμενο.

Σε όλο αυτό το εγχείρημά μας, στην πλατφόρμα του Tik Tok μας έχει βοηθήσει η ομάδα που έχουμε δίπλα μας, οι Maverix & asktigran (Tik Tok: asktigran, maverix.gr).

Αποτελείται από υπερταλαντούχα νέα παιδιά με γνώσεις πάνω στο θέμα των social media, πλήρως ενημερωμένους σε κάθε νέο υλικό και πληροφορία που έρχεται μέσα από την τεχνολογία, αλλά και μέσα από αυτό που ζητάει ο κόσμος να παρακολουθήσει. Επομένως, για εμάς η ανερχόμενη επιτυχία μας στο Tik Tok οφείλεται και σε αυτή την ομάδα και τους ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό!


Bρες τις

Facebook: bbfactorybox

Instagram: bb_factory_box

TikTok: BBFactoryBox

Jamjar: jamjar.gr/store/bbfactory

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
23 / position1: 140 / position2: 1157
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb