WELLNESS

4 Food bloggers μας δίνουν από μία εύκολη συνταγή για να νικήσεις τον καύσωνα

Συνταγές που όλοι μπορούν να φτιάξουν και να απολαύσουν ελαφριά γεύματα, δροσιά και γεύση μαζί!
Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ
4 Food bloggers μας δίνουν από μία εύκολη συνταγή για να νικήσεις τον καύσωνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό που ζούμε τα καλοκαίρι στην Ελλάδα μοιάζει με μια πραγματική μάχη. Μια μάχη με τον καύσωνα που είναι πλέον συχνό φαινόμενο και σε πολλές περιοχής της χώρας. Η θερμοκρασία βαράει ταβάνια και εμείς βαράμε μπιέλα. Η φράση που μπορεί να χαρακτηρίσει το καλοκαίρι μου και ίσως και το δικό σου. 

Και τι είναι αυτό που μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα στον καύσωνα; Σίγουρα το κλιματιστικό χωρίς δεύτερη σκέψη. Και μετά; Το ελαφρύ φαγητό και τα υγρά. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο φτιάχνονται αυτές οι γραμμές. 

Ζητήσαμε από 4 αγαπημένες μας food bloggers να μας υποδείξουν μια δική τους συνταγή που θα μας βοηθήσει τις πολύ ζεστές μέρες του καλοκαιριού! Κάντε save αυτό το άρθρο και ακολουθήστε αυτά τα πολυτάλαντα πλάσματα γιατί έτσι κάνετε ένα δώρο στον εαυτό σας! 

Μαριάννα Γκιτσάκη ή αλλιώς @surtuko

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Μαριάννα εκτός από το να μας μαθαίνει να σουρτουκεύουμε στα πιο νόστιμα μέρη της Αθήνας, δημιουργεί no strees συνταγές (δηλαδή δε χάθηκε και ο κόσμος αν βάλεις λίγο παραπάνω λάδι) και είναι το άτομο που θα σου δώσει έμπνευση για να περάσεις καλά, με απλό φαγητό! 

Οφείλω να προειδοποιήσω ότι το προφίλ της εκτός από πανεύκολες συνταγές είναι γεμάτο με απίθανα μέρη για φαγητό και ποτό στην Αθήνα και αν ζεις σε αυτήν την πόλη, τότε θα σε αναγκάσει να βγεις απ'το σπίτι και να ξοδέψεις όλα σου τα χρήματα σε πίτσες και μακαρόνια! Λόγος για να ΜΗΝ την ακολουθήσεις ή να την ακολουθήσεις με κλειστά μάτια. 

Η συνταγάρα αυτή είναι για πρωινό, για μεσημεριανό ή και για βραδινό. Θα τη φτιάξεις σε 15 λεπτά και θα τη σκέφτεσαι ολόκληρη τη μέρα. Είναι Φρυγανισμένο ψωμί με πέστο φιστικιού αιγίνης, ντοματίνια, βερίκοκα, φέτα και μέλι. Έχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που θα χρειαστεί ο οργανισμός σου για την παλέψει με τη ζέστη, είναι νόστιμη, δε θα σε κουράσει καθόλου και είναι και πεντανόστιμη.

Ο συνδυασμός του αλμυρού με το γλυκό θα σε ξετρελάνει και δεν έχεις παρά να το δοκιμάσεις, σήμερα κιόλας!

Δες ολόκληρη τη συνταγή εδώ

_____________________________________________

Κατερίνα Νανοπούλου ή αλλιώς @bubbles_kat

Η Κατερίνα θα μπορούσε να είναι η μαμά όλων μας και η φίλη όλων μας! Είναι το άτομο που δε θα σου κουνήσει το δάχτυλο για το τι πρέπει να φας, όμως θα σε μάθει να διαβάσεις σωστά τις ετικέτες των τροφίμων που αγοράζεις, αλλά και να ξέρεις πληροφορίες για το τι είναι αυτό που τρως. 

Στο προφίλ της θα βρεις, απόλυτα υγιεινές συνταγές που όμως τους χορταίνουν όλους και όλοι τις λατρεύουν. Μάφιν και cakes από άλλο πλανήτη, επικές μπάρες και βάφλες και πολλές ακόμα δημιουργίες με τα πιο αναπάντεχα υλικά, σε περιμένουν για να σου δείξουν, ότι η μαγειρική και η ζαχαροπλαστική είναι τέχνη! 

Για να νικήσεις τη ζέστη η Κατερίνα σου προτείνει αυτό εδώ το μεσημεριανό που φτιάχνεται εύκολα, μπορούν να το φαν και αυτοί που δεν τρώνε γλουτένη, τους χορταίνει όλους και είναι μια κλασσική συνταγή με μια πιο φρέσκια ματιά.

Μακαρόνια με σάλτσα ψητής ντομάτας για να κάνεις το σπίτι να μοσχομυρίσει και τον ουρανίσκο σου να αγαπήσει κι' άλλο το καλοκαίρι! 

Δες ολόκληρη τη συνταγή εδώ 

________________________________________

Αθηνά Πάνου ή αλλιώς @blizzbuzz

Η Αθηνά Πάνου θα μπορούσε να είναι ένα ποίημα αφιερωμένο στις γλυκές γεύσεις αυτής της ζωής. Μόνο που δε θα μίλαγε πολύ συχνά για ζάχαρη και βούτυρα αλλά για πιο ψαγμένα υλικά. Είναι το κορίτσι που μπορεί να ξοδέψει άπειρες ώρες για να φτιάξει μπισκότα σε διάφορα σχέδια ή απόλυτα χειροποίητη babka. 

Κάτι που αξίζει να ξέρεις για αυτήν είναι ότι λατρεύει το Παρίσι και πάει συχνά εκεί. Χαίρομαι όταν αυτό συμβαίνει γιατί ανεβάζει συνεχώς εικόνες από τις Boulangerie του Παρισιού και αυτό είναι κάτι που όλοι θέλουμε να βλέπουμε! 

Η συνταγή της για να την παλέψουμε με τη ζέστη είναι μια...τούρτα! Μια τούρτα που είναι σχετικά εύκολη να τη φτιάξεις, φουλ ελαφριά γιατι έχει σαν βάση χουρμάδες, κάσιους και βρώμη και μια τούρτα που μπορούν να φάνε όλοι, γιατί είναι vegan. 

Η τούρτα αυτή θα είναι ένας πραγματικός θησαυρός δροσιάς, κρυμμένος στο ψυγείο σου που μπορείς να μοιραστείς με φίλους και φίλες ή μπορείς να την κρατήσεις όλη για σένα! :P

Δες ολόκληρη τη συνταγή εδώ 

________________________________________

Καλλιόπη Αναγνωστή ή αλλιώς @madamegateauxathens

H Καλλιόπη θα μπορούσε να είναι αυτή η κοπέλα που έχει το τέλειο εξοχικό σε ένα σούπερ δροσερό μέρος και όλοι θέλουμε να πηγαίνουμε! Μια βόλτα στο προφίλ της, είναι μια βόλτα γεμάτη με χρώματα, με αριστοκρατικά vibes και με περίτεχνες συνταγές που εντυπωσιάζουν τους πάντες!

Η Vintage προσέγγιση αλλά και τα υπέροχα γλυκά (και όχι μόνο) που φτιάχνει η Καλλιόπη με την ομάδα της, σε κάνουν να έχεις μόνο θετικά συναισθήματα για αυτήν, όσο σκρολάρεις στο φανταχτερό προφιλ της! 

Και επειδή δε γίνεται καλοκαίρι χωρίς καρπούζι, έχουμε αυτήν εδώ την ιδιαίτερη συνταγή που θα είναι ...η χαριστικη βολή στη μάχη με τον καύσωνα! Daiquiri με παγωμένο καρπούζι που  όποιος το δοκίμασε ήθελε και άλλο και όποιος το σκέφτεται θέλει να φτιάξει αμέσως. 

Κάπως έτσι και εσύ τώρα. Λογικά η φωτογραφία σου έχει αμέσως να καταλάβεις ότι μιλάμε για ένα έπος και αμέσως θα πατήσεις το παρακάτω link με τη συνταγή:

Δες ολόκληρη τη συνταγή εδώ

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
22 / position1: 516 / position2: 838
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb