ΝΥΧΙΑ

Παρανυχίδες: 5 tips από τους ειδικούς για να απαλλαγείς από αυτές

Απλά τρικς για να βελτιώσεις την κατάσταση
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Παρανυχίδες: 5 tips από τους ειδικούς για να απαλλαγείς από αυτές
@oakwoodnails

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι παρανυχίδες είναι ένα θέμα που μας απασχολεί λίγο πολύ όλες και αναζητούμε λύση στο πρόβλημα.

Ακόμα κι αν έχεις κάνει το τέλειο μανικιούρ, οι παρανυχίδες και τα πετσάκια μπορούν να σου το χαλάσουν. Η celebrity nail artist Elle Gerstine, μας παροτρύνει να μην τραβάμε τις παρανυχίδες μας, όσο κι αν το θέλουμε. Τονίζει ότι το δέρμα μας μεγαλώνει παράλληλα με το νύχι μας. Στην ουσία, είναι απαραίτητο για τα νύχια, καθώς τα προστατεύει από τα βακτήρια. 

Η σωστή φροντίδα των νυχιών, είναι απαραίτητη για την ωραία και υγιή όψη τους. Όπως ακριβώς φροντίζεις το πρόσωπο και το σώμα σου, θα πρέπει να το κάνεις και για τα νύχια σου. Οι ειδικοί έχουν μερικά τρικς για να το πετύχεις.

5 tips για να απαλλαγείς από τις παρανυχίδες:

Εφάρμοσε λάδι

Το πρώτο και κύριο βήμα για τη φροντίδα των νυχιών, είναι να βάζεις πολύ συχνά λάδι για τις παρανυχίδες. Αυτό θα βοηθήσει το δέρμα σου να ενυδατωθεί και να μην είναι ξηρό. Μπορείς να το έχεις στο κομοδίνο σου και να βάζεις κάθε βράδυ πριν κοιμηθείς.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nail Polish Direct (@nailpolishdirect)

Μην τραβάς τις παρανυχίδες

Μπορεί να είναι δελεαστικό να τραβήξεις μια παρανυχίδα που σε ενοχλεί, αλλά καλύτερα να το αποφύγεις. Αν το κάνεις, υπάρχει κίνδυνος να βλάψεις τόσο το δέρμα όσο και το νύχι σου. Μπορεί να κόψεις τόσο μεγάλο σημείο του δέρματος και να προκαλέσεις ακόμα και κάποια μόλυνση. 

Δώσε βάση στην ενυδάτωση

Οι παρανυχίδες προέρχονται κυρίως από το ξηρό δέρμα. Γι’ αυτό, εκτός από το έλαιο, καλό είναι να ενυδατώνεις πολύ συχνά μέσα στην ημέρα τα χέρια σου. Με τα πλυσίματα και τα αντισηπτικά, έχουν την τάση να αφυδατώνονται. Εννοείται, η κρέμα χεριών πρέπει να απλώνεται και στο σημείο των νυχιών. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη aniSs1991 (@photoby_aniss)

Μην ξεχνάς το base coat

Πολύ σημαντικό βήμα αν κάνεις μανικιούρ μόνη σου, είναι να μην παραλείπεις το base coat. Η βάση πριν το χρώμα είναι απαραίτητη, ώστε να είναι υγιή τα νύχια και να μεγαλώνουν σωστά. Έτσι, το περιβάλλον θα είναι ιδανικό ώστε να μην έχεις ξηρότητα και παρανυχίδες. 

Καθάρισε να εργαλεία σου

Μεγάλη σημασία έχει, επίσης, να καθαρίζεις και να απολυμαίνεις τα εργαλεία που χρησιμοποιείς για το μανικιούρ σου κάθε φορά. Μην το ξεχνάς, γιατί μπορεί να αναπτυχθούν βακτήρια και στο τέλος να βλάψουν τα νύχια σου. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαβάστε Ακόμη
Νύχια Πριν 87 εβδομάδες
3D Nails: Δες πώς θα κάνεις το hot trend του καλοκαιριού
Το αγαπημένο trend της Kylie Jenner
Λουκία Σανιδά
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb