E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

8 αυλές τις Αθήνας για παγωμένες λεμονάδες και όχι μόνο

Επειδή αν είσαι στην Αθήνα οι αυλές της Αθήνας και οι λεμονάδες θα σε δροσίσουν με τον καλύτερο τρόπο!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 19/7/2022 | 10:55

8 αυλές τις Αθήνας για παγωμένες λεμονάδες και όχι μόνο
@maria_kal_photography/ instagram

Είτε είσαι από αυτούς που έφυγαν για διακοπές και είναι ήδη πίσω στις θέσεις τους, ή ετοιμάζεσαι να πας διακοπές. Θα πας θα περάσεις και πάλι πίσω θα γυρίσεις, αυτή είναι δυστυχώς η πραγματικότητα. Τα καλά κρατάνε λίγο, οι διακοπές τελειώνουν γρήγορα και είμαστε οκ με αυτό! Είμαστε οκ γιατί στην Αθήνα έχουμε πολλές επιλογές για να περάσουμε το ίδιο καλά. 

Έχουμε μαγαζιά με δέντρα και παχιά σκιά, έχουμε μέρη που μπορούν να σε δροσίσουν με τις όμορφες αυλές τους και έχουμε και πολλές επιλογές σε δροσιστικά ροφήματα! Από παγωμένα τσάγια με βότανα μέχρι εξωτικά cocktails γεμάτα γεύση που θα έπινες στην Καραϊβική! 

Noah

Ακριβώς δίπλα από το Πάρκο Ελευθερίας στο Μέγαρο Μουσικής που είναι από μόνο του μια μικρή όαση, βρίσκεται το Noah. Σε καλωσορίζει με ένα μεγάλο «σ' αγαπώ» στη νοηματική. Ένα τεράστιο χέρι μέσα σε ένα συντριβάνι που και να μην ξέρεις ότι λέει αυτή τη φράση στη νοηματική και πάλι σου αρέσει να το βλέπεις! 

Επιρροές από τη Λατινική Αμερική σε φαγητό και ποτό αλλά και κλασσικές και αγαπημένες συνήθειες βρίσκουν θέση εδώ! Καφές το πρωί με ωραίες επιλογές για πρωινό, λεμονάδες το απογεύματα και γευστικά cocktails μαζί με finger food το βράδυ! 

Ευζώνων Πάρκο Ελευθερίας Μέγαρο Μουσικής, Αθήνα


Green Park

Δεν το λες και αυλή γιατί θα το υποτιμήσεις! Το Green Park γνώρισε τις προηγούμενες δεκαετίες τεράστιες δόξες αλλά και εγκατάλειψη. Αναγεννήθηκε από τις στάχτες του και εδώ και μερικές εβδομάδες λειτουργεί ξανά. Όλοι μιλούν για την τεράστια αλλαγή και πόσο πολύ προσεγμένο είναι. Ένας τεράστιος κήπος που έχει χώρο για όλους. 

Είναι χωρισμένο σε δυο μέρη. Η αριστερή πλευρά του είναι για όσους θέλουν καφέ, αναψυκτικά, παγωμένες λεμονάδες και snacks και η δεξιά πλευρά του έχει τραπέζια για φαγητό. Ο κατάλογος έχει πολλές επιλογές και μια βόλτα εκεί εννοείται ότι αξίζει γιατί τη δροσιά την έχεις σίγουρα! 

Μαυρομματαίων 22, Αθήνα 

Λοκάλι

Μια από τις αγαπημένες αυλές για πολλούς λόγους. Αρχικά για την υπέροχη δροσερή αυλή που σε κάνει να νιώθεις ότι πήγες σε κάποιο ορεινό χωριό της Ελλάδας. Μετά για τον πολύ προσεγμένο κατάλογο.

Ναι, στην αρχή του άρθρου λέμε για λεμονάδες, όμως είναι αμαρτία να έρθεις μέχρι εδώ και να μην πάρεις το  flatbread με μοσχαρίσιο λουκάνικο ή να μη βάλεις στο τραπέζι σου τις καταπληκτικές πατάτες με τα αυγά! Εδώ θα βρεις και ποικιλία κρασιών ή cocktails για να συνοδεύσεις το φαγητό σου ή επιλεγμένα πιάτα brunch για να συνοδεύσεις τη λεμονάδα σου! 

Σαρρή 44, Αθήνα


MOΜO

Εδώ η Λεμονάδα έχει γίνει κοκτέιλ, το ίδιο και η φράουλα και όσοι μένουν στην Καλλιθέα απολαμβάνουν μια καταπληκτική αυλή που χαρίζει απλόχερα δροσιά και γεύση. Το ΜΟΜΟ είναι σταθερή αξία για πολλά χρόνια στη γειτονιά και είναι ένα μαγαζί που δε σταματάει να εξελίσσεται. Αν βρεθείς εκεί, δοκίμασε και ένα από τα φανταστικά burger του! 

Σαπφούς 95, Καλλιθέα 


La Casa Azul

Μοιάζει σαν να βγήκε από μια γειτονιά της Νότιας Αμερικής και είναι ο λόγος για να πας μέχρι το Περιστέρι. Με σαφής  αναφορές στη Φρίντα Κάλο και με ένα συντριβάνι στην αυλή του, το La Caza Azul είναι ένα μέρος που αγαπάμε να πηγαίνουμε για να δροσιζόμαστε! Από νωρίς το πρωί με brunch και καφεδάρες μέχρι αργά το βράδυ για φαγητό και ποτό! 

Θηβών 143, Περιστέρι


Saorsa

Μοιάζει με ένα ταξίδι στην παλιά Αθήνα και είναι ένα μέρος που αγαπάμε να πηγαίνουμε συχνά. Προτιμάμε να πηγαίνουμε καθημερινές γιατί τα weekends γίνεται χαμός από κόσμο. Έλα για μια βόλτα και εσύ σε αυτή τη δροσερή αυλή, πάρε ένα από τα φανταστικά σπιτικά γλυκά, πάρε καφέ ή λεμονάδα ή και ποτό και απόλαυσε μια δροσερή και απόλυτα καλοκαιρινή στιγμή! 

Γιατράκου 2, Μεταξουργείο


Café Νομισματικού Μουσείου 

Διαχρονικό spot και σημείο αναφοράς σε όλα μας τα Αθηναϊκά καλοκαίρια! Το ιστορικό αυτό καφέ είναι στο πιο κεντρικό σημείο της Αθήνας (απέναντι από το Αttica) και είναι μια πραγματική όαση μέσα στη φασαρία του κέντρου.

Αφού περάσεις το εντυπωσιακό άγαλμα στην είσοδο του μουσείο, και ανέβεις τα σκαλιά για το καφέ, θα αντικρίσεις έναν τεράστιο χώρο περιτριγυρισμένο από πρασινάδα και την υπέροχη αρχιτεκτονική του Τσίλερ. Διάλεξε τραπεζάκι, παρήγγειλε μια παγωμένη λεμονάδα ή κάποιο πιάτο από τον κατάλογο και απόλαυσε αυτήν την πανέμορφη και δροσερή αυλή!

Ελ. Βενιζέλου 12, Αθήνα

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς να ξεφορτωθείς τα πράγματα που δε θες και να ανανεώσεις το χώρο σου

Σπίτι 25.04.2024
Το decluttering έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός αρμονικού και εμπνευσμένου περιβάλλοντος που υποστηρίζει την ευεξία σας.

5 fashion trends που θα δούμε παντού τώρα που ο ήλιος επέστρεψε για τα καλά

Style 25.04.2024
Κάποια ίσως σε τρομάξουν, αλλά θα τα αγαπήσεις!

Οι τροφές που προκαλούν εξάψεις

Body+Mind 25.04.2024
Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγεις σε ειδικές περιπτώσεις

Ταβερνάκια με νόστιμους μεζέδες στα Δυτικά

Food 25.04.2024
Όμορφα στέκια για να απολαύσεις νοστιμιές σε φιλικό περιβάλλον

Spring Nail Trends: Τι παίζει στα nail salons αυτή την εποχή

Style Χτες
Πάρε ιδέες για το επόμενο μανικιούρ σου

Η ελληνική πόλη ‑ φάντασμα στην Ιταλία που προκαλεί δέος από τότε που έχει ερημώσει

Ταξίδια Χτες
Μπορείς να την επισκεφτείς, αλλά όχι να μείνεις

Cocktail trends για το 2024

Food Προχτές
Ο κόσμος της mixology συνεχίζει να εξελίσσεται

Όλες οι αλλαγές στο dating, που ίσως να μην γνωρίζεις

Σχέσεις Προχτές
Τι έχει αλλάξει στον τρόπο που γνωρίζουμε κόσμο

Τι είναι τα προβιοτικά καλλυντικά και γιατί γίνεται τέτοιος χαμός;

Body+Mind Προχτές
Τα προβιοτικά συμβάλλουν σε μια πιο λαμπερή και νεανική επιδερμίδα