LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

7 μαγαζιά στην Αθήνα που φτιάχνουν αριστοτεχνικό σούσι

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σούσι που είναι σήμερα!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 15/6/2022 | 20:07

7 μαγαζιά στην Αθήνα που φτιάχνουν αριστοτεχνικό σούσι
@Wagamama_gr / instagram

Το μισείς ή το λατρεύεις! Το Σούσι έχει φανατικούς οπαδούς ή αιώνιους εχθρούς. Είναι το εθνικό πιάτο της Ιαπωνίας όμως έχει κατακτήσει όλο τον κόσμο!

Η ιστορία του sushi είναι τεράστια και χάνεται στους αιώνες. Η πρώτες αναφορές γίνονται κάπου στον 4ο αιώνα π.Χ. και σε περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας. Το αλατισμένο ψάρι μαζί με το βρασμένο με ρύζι, ήταν πρώτης τάξεως πηγή πρωτεϊνών και μπορούσε να διατηρηθεί για αρκετά μεγάλο διάστημα. Ιδανική τεχνική για τη συντήρηση του ψαριού.Αρκετά χρόνια αργότερα, θα ενταχθεί στη γαστρονομία της Ιαπωνίας με το όνομα seisei-zushi, και σιγά σιγά θα πάρει τη μορφή που γνωρίζουμε σήμερα, χάρη στον σεφ Yohei.

Το πρώτο μαγαζί με σούσι (εκτός Ιαπωνίας) άνοιξε στη Νέα Υόρκη στις αρχές της δεκαετίας του 1980 και ήταν και αυτό που θα άλλαζε σιγά σιγά το διάσημο αυτό πίάτο! Από τότε μέχρι τώρα, σε κάθε γωνιά του κόσμου υπάρχουν ένα σωρό μέρη για να απολαύσεις σουσι!

Η παρακάτω λίστα έχει τα δικά μας αγαπημένα μέρη για σούσι στην Αθήνα! Είναι τα μαγαζιά που πάμε και ξαναπάμε και θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε κάθε φορά που θέλουμε αριστοτεχνικό σούσι στην Αθήνα!

Koi Sushi Bar

Σίγουρα είναι από τα μέρη της Αθήνας για σούσι που αγαπάμε να πηγαίνουμε για πολλούς λόγους. Για τις πολλές επιλογές σε σούσι, για την εξυπηρέτηση, για τον ωραίο χώρο και για τους υπόλοιποιυς πειρασμούς που έχει ο κατάλογος! Και μιας και είπαμε πειρασμοί, εδώ θα βρείτε και αυθεντικό mochi, που είναι Ιαπωνικές μαλακές και μαστιχιένες μπάλες από ρυζάλευρο!

Σε πολλές γειτονιές της Αθήνας

Hachiko Sushi Tales & Cocktails 

Σούσι και κοκτέιλ άχαστος συνδυασμός και το μέρος που μπορεί να τα συνδυάσει καταπληκτικά είναι αυτό εδώ! Διάλεξε ποιο μαγαζί είναι πιο κοντά σου, κάνε μια κράτηση για να είσαι σίγουρος ότι θα πας και θα κάτσεις και πάρε ένα από τα αγαπημένα μας που είναι ο ψητός Σολομός με σάλτσα τεριγιάκι μαζί με uramaki από γαρίδα tempura, τυρί κρέμα και πικάντικη μαγιονέζα!

Ολυμπιονικών 304, Νέο Ψυχικό
Λεωφ. Κηφισίας, Κηφισιά
Φοίβης 17, Γλυφάδα


Sushi Lunchi

Μικρό και όμως τόσο μεγάλο! Το Sushi Lunchi είναι ένα ξεχωριστό μέρος για σούσι! Σίγουρα εδώ λατρεύουμε να τρώμε τα υπέροχα bowls που έχει και που είναι τόσο ισορροπημένα σε γεύση, που τα σκέφτεσαι μέχρι να τα χωνέψεις! Φρέσκα υλικά σε άριστη ποιότητα, προσωπικό που έχει το know how και γεύσεις μοναδικές! Το αγαπημένο μας bowl είναι με διαφορά το Sake Don. Έχει μέσα Σολομό, Αβοκάντο, Αγγούρι, Κρεμμυδάκι Φρέσκο, Φύκια Νόρι, Τζίντζερ, Γουασάμπι και Ξυδάτο Ρύζι. 

Σκούφου 6, Αθήνα 


Wagamama

Τι να πρωτογράψουμε για το Wagamama! Ένας παν ασιατικός παράδεισος φαγητού που δε σταματάει να μας εντυπωσιάζει σε κάθε νέα επίσκεψη. Ξεκινά με το φανταστικό California Roll που είναι με διαφορά το αγαπημένο μας σούσι από τον κατάλογο. Είναι ένα συνδυασμός από surimi, αβοκάντο, αγγούρι, Ιαπωνική μαγιονέζα με wasabi και φρέσκο κόκκινο αμάρανθο!

Βέβαια, αν βρεθείς εκεί πρέπει να... στολίσεις το τραπέζι σου και με τα άλλα εντυπωσιακά καλούδια. Το απολαυστικό naked katsu, μερικά αφράτα bao bun και μερικά γευστικά gyoza, σίγουρα ένα ramen και ας είναι καλοκαιράκι και για το τέλος δοκιμάστε και τα πεντανοστιμα γλυκά! 

Κασσαβέτη 3, Κηφισιά & Λεωφ. Κηφισίας, Μαρούσι (Golden Hall)


Shisan

Διαχρονική αξία τα Shisan και όπου τα πετυχαίνουμε τα τιμάμε! Είναι σε καλές τιμές και ποσότητες, είναι φτιαγμένα από ανθρώπους που ξέρουν και αγαπούν αυτό που κάνουν και είναι πάντα μια καλή επιλογή για γευστικό ταξίδι μέχρι τη χώρα του σούσι! Κάντε το ίδιο με delivery. Εδώ παίζουν πολλά combo meals και happy hours κατά καιρούς που κάνουν το Shisan ακόμα πιο ελκυστικό! Αν έρχεσαι πρώτη φορά εδώ τότε δοκίμασε και την pop corn temura! Τηγανητές μπουκίτσες γαρίδας με creamy mayo και teriyaki sauce και είναι όνειρο!

Σε πολλές γειτονιές της Αθήνας


Mongo Asian Food

Ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη και έχει αρχίσει να κατακτάει και την Αθήνα. Είναι και εδώ πολλά τα διαμαντάκια που έχει ο κατάλογος. Μεταξύ αυτών είναι το φανταστικό σούσι όμως εδώ υπάρχει μεγάλη ποικιλία και γιαυτό να πας με άδειο στομάχι! Δοκίμασε αρχικά sprin rolls και υπέροχα γεμιστά πουγκάκια. Πάρε τσιπς γαρίδας και σαλάτα σολομού με ανανά. Πάρε σίγουρα noodles με κοτόπουλο, πάρε τραγανή πάπια και πάρε και γλυκό!

Λεωφ. Βουλιαγμένης 276


Nakama Casual Sushi Bar

Κοντράρει άνετα τα Sushi bars του εξωτερικού και μπορεί πολύ εύκολα να σε κάνει να εθιστείς στο δικό του σούσι! Καθαρό, σε άριστη ποιότητα με τέλειες πρώτες ύλες και με υποδειγματική εξυπηρέτηση. Μαζί με το σούσι πρέπει οπωσδήπωτε να δοκιμάσεις και bao bun με γαρίδα και crunchy shrimp roll! 

Σε αρκετές γειτονιές στην Αθήνα

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

3 κακά παραδείγματα που δίνεις στο παιδί ενώ δεν το θέλεις

Family 20.04.2024
Τα παιδιά κάνουν ό, τι βλέπουν και όχι ό, τι τους λένε

3 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον σύντροφό σας πριν συζήσετε

Σχέσεις 20.04.2024
Είναι μια πραγματικά ευχάριστη στιγμή, αλλά είναι επίσης μια πολύ σημαντική

Τα πιο όμορφα λουλούδια για να φυτέψεις στη γλάστρα σου την άνοιξη

Style 20.04.2024
Για να δημιουργήσεις τη δική σου όαση στο μπαλκόνι σου!

4 συμπληρώματα που ενισχύουν το κολλαγόνο για ελαστικό δέρμα

Body+Mind 20.04.2024
Συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε μια νέα ρουτίνα συμπληρωμάτων

Τα «οπίσθια γραφείου» και πως αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα

Body+Mind Χτες
Αν δουλεύεις σε γραφείο, το θέμα σε αφορά

H Anya Taylor Joy φόρεσε το it παπούτσι της άνοιξης που διχάζει τις fashionistas

Style Χτες
Οι μισές το λατρεύουν, οι μισές το σιχαίνονται!

Τα πιο νόστιμα vegan σουβλάκια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Ραδιόφωνο Χτες
Είτε είσαι vegan, είτε όχι, αυτά τα σουβλάκια πρέπει οπωσδήποτε να τα δοκιμάσεις!

Το ξενοδοχείο στη Δανία που είναι σαν να κάνεις διακοπές στο Μπαλί

Ταξίδια Χτες
Μια γεύση από το Μπαλί στη Σκανδιναβία

`Εξαλλοι οι Ιταλοί με τα λεγόμενα ιστορικού φαγητού για την πίτσα

Food Προχτές
Το βιβλίο του «La Cucina Italiana Non Esiste – Η ιταλική κουζίνα δεν υπάρχει» προκάλεσε σάλο