E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ταξίδι στη Μαδρίτη: 10 προτάσεις που αξίζει να ακολουθήσεις

Εκπληκτικά tapas και λαχταριστά churros, ιστορικά μνημεία & σημεία ενδιαφέροντος και απεριόριστη χαρά! Αυτά μπορεί να σου προσφέρει η Μαδρίτη αυτή την εποχή!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 20/5/2022 | 13:56

Ταξίδι στη Μαδρίτη: 10 προτάσεις που αξίζει να ακολουθήσεις
Photo by Nextvoyage

Μπορεί η φράση "Ταξίδι στην Ισπανία" να σου φέρνει στο μυαλό τη Βαρκελώνη, όμως η Μαδρίτη, η πρωτεύουσα της χώρας, είναι ένα πανέμορφο μέρος που αξίζει να επενδύσεις σε ένα από τα επόμενα ταξίδια σου! 

Επιβλητική, αρχοντική, ζωντανή με υπέροχα vibes και πολλά σημεία ενδιαφέροντος είναι μια πόλη ιδανική για να ταξιδέψεις αυτή την εποχή! Το ταξίδι στη Μαδρίτη έχει ξεχωριστές γεύσεις. Απεριόριστα τάκος και λαχταριστά τσούρος. Έχει υπέροχες πλατείες και καταπληκτικά πάρκα. Έχει τέχνες και θεάματα, όπως το Εθνικό Μουσέιο Τέχνης Reina Sofia, το βασιλικό θέατρο και το Μουσείο ντελ Πράδο. Και φυσικά, έχει ρυθμό! Η πρωτεύουσα της Ισπανίας είναι τόσο ζωντανή που σε βάλει να χορέψεις θες δε θες! 

Παρακάτω έχουμε μια λίστα με 10 προτάσεις που αξίζει να ακολουθήσεις στη Μαδρίτη. Δεν είναι τα πολύ τουριστικά αξιοθέατα γιατί αυτά τα βρεις σε όλους τους ταξιδιωτικούς οδηγούς. Είναι εμπειρίες που έχουμε ζήσει και θέλουμε να ζήσεις και εσύ! 

Βαρκάδα στο Ρετίρο

Ακόμα και αν έχεις λίγε μέρες στη Μαδρίτη, θα κάνεις μια βόλτα στο πάρκο Ρετίρο. Εκτός από τη βόλτα δοκίμασε να κάνεις και μια βαρκάδα. Θα είναι ξεκούραση, θα σου χαρίσει εκπληκτική θέα, θα έχεις την ευκαιρία για καταπληκτικές λήξεις και θα είναι κάτι που θα σου αρέσει πολύ! 

Φάε οικονομικά tapas στο El Tigre de Hortaleza

Αυθεντικά Ισπανικά τάπας σε διάφορες γεύσεις και συνδυασμούς και σε πολύ οικονομικές τιμές. Ωραία ποιότητα, ωραίος χώρος που συνήθως συχνάζουν ντόπιοι και ένα μια πολύ ωραία γαστρονομική εμπειρία! Δοκιμάστε και τις πολύ γευστικές μπίρες που έχει ο κατάλογος! 

Δοκίμασε επικά τσούρος στην Chocolatería San Ginés

Προετοιμάσου για την πολύ μεγάλη ουρά που έχει πάντα εδώ. Αυτό το μέρος είναι σχεδόν ιστορικό μιας και άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του το 1894. Πολλοί θα σου πουν ότι τα τσούρος ήταν αρκετά λαδερά. Άλλοι θα σου πουν ότι είναι τα καλύτερα που έχουν δοκιμάσεις. Γενικά γνώμες θα ακούσεις πολλές και κριτικές στο google θα βρεις ακόμα περισσότερες (40 χιλιάδες για την ακρίβεια). Το καλύτερο είναι να πας, για να αποκτήσεις τη δική σου γνώμη για αυτό το τόσο πολυσυζητημένο μέρος! 

Βγάλε τις πιο instagramικές φωτο στο Ikono 

Ενα ...μουσείο αλλιώτικο από τα άλλα! Ένα μέρος που πας για να βγάλεις ευφάνταστες φωτογραφίες, να δεις χρωματιστά instalation, να γελάσεις με την καρδιά σου και να ζήσεις μια ακόμα ξεχωριστή εμπειρία στη Μαδρίτη! 

Κάνε ψώνια στην ιστορική Mercado de Vallehermoso

To κτίριο υπάρχει σχεδόν 100 χρόνια και το μέρος είναι ιδανικό για να έρθεις σε επαφή με την κουλτούρα των ντόπιων. Εδώ ψωνίζουν τα λαχανικά και τα φρούτα της εβδομάδας. Επίσης, στον ίδιο χώρο θα βρεις και μέρη με street food σε οικονομικές τιμές και με πολύ ωραίες γεύσεις! 

Kάνε window shooping στις βιτρίνες στη Calle Gran Vía

Κάθε ευρωπαική πόλη έχει έναν δρόμο που έχει τα πιο όμορφα κτίρια και κάποιες ακριβές μπουτικ από διάσημα brands. E, αυτός εδώ ο δρόμος είναι η Calle Gran Vía και μια (και δυο και τρεις) βόλτα, πρέπει να την κάνεις! Μη σκας που δε θα έχεις το budget για να αγοράσεις μια πανάκριβη τσάντα, οι περισσότεροι κάνουμε window shopping και είμαστε οκ με αυτό! 

Δες την πόλη από ψηλά στο Círculo de Bellas Artes

Το Círculo de Bellas Artes είναι ένας ιδιωτικός, μη κερδοσκοπικός, πολιτιστικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 1880. Το κτίριό του είναι πανέμορφο και κατά καιρούς φιλοξενεί διάφορες εκθέσεις. Στην ταράτσα του έχει ένα εκπληκτικό all day bar με μια θέα που θα σου κόψει την ανάσα! 

Να δεις τον αρχαίο Αιγυπτιακό ναό της Μαδρίτης

Ναι, κάπου στη Μαδρίτη έχει έναν αρχαίο Αιγυπτιακό ναό! Είναι ο Ναός του Ντέμποτ και είναι ένας ιστορικός ναός που διαλύθηκε και ξαναχτίστηκε στο κέντρο της Μαδρίτης, στο Parque de la Montaña της. Δυστυχώς, είναι κλειστός για το κοινό όμως μπορείς να τον θαυμάσεις απέξω. Είναι και πάλι μια ξεχωριστή εμπειρία. 

Κάτσε για brunch στο Bucólico Café

Ένα ακόμα μέρος που οι ντόπιοι επιλέγουν για να φάνε brunch. Υπέροχες δημιουργίες και specialty καφέδες για τις μέρες που δε θες να τρως μόνο παραδοσιακά Ισπανικά φαγητά. Προσεγμένες αυγοδημιουργίες και ένας πολύ ωραίος χώρος σε μια πολύ όμορφη γειτονιά! 

Πιες ένα cocktail στο Salmón Gurú

Τα τελευταία χρόνια είναι στη λίστα με τα 50 καλύτερα μπαρ του κόσμου. Στην τελευταία "αναμέτρηση" ήρθε 24ο. Αυτό και μόνο είναι ένας λόγος για να βρεθείς εκεί. Όλοι οι υπόλοιποι λόγοι θα "αποκαλυφθούν" όταν κάτσεις σε ένα από τα τραπεζάκια του και πιεις ένα cocktail! 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αυτή είναι η γυμναστική που κάνει η JLO

Body+Mind 26.04.2024
Ξεκίνα σήμερα!

Οι πιο προστατευτικές ράτσες σκύλων

Pets 26.04.2024
Κάνουν τα πάντα για το αφεντικό τους

Ta vegan εστιατόρια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Eat + Drink 26.04.2024
Όλα είναι πεντανόστιμα!

3 fashion trends που θα δεις πολύ στους δρόμους τώρα

Style 26.04.2024
Δοκίμασέ τα κι εσύ και θα δεις πως θα γίνουν αγαπημένα σου

8+1 ιδέες για καλό Πάσχα στη Θεσσαλονίκη

Πάσχα 26.04.2024
Ξεχωριστές εμπειρίες, βόλτες και ξεναγήσεις

Πώς να ξεφορτωθείς τα πράγματα που δε θες και να ανανεώσεις το χώρο σου

Σπίτι Χτες
Το decluttering έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός αρμονικού και εμπνευσμένου περιβάλλοντος που υποστηρίζει την ευεξία σας.

5 fashion trends που θα δούμε παντού τώρα που ο ήλιος επέστρεψε για τα καλά

Style Χτες
Κάποια ίσως σε τρομάξουν, αλλά θα τα αγαπήσεις!

Οι τροφές που προκαλούν εξάψεις

Body+Mind Χτες
Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγεις σε ειδικές περιπτώσεις

Ταβερνάκια με νόστιμους μεζέδες στα Δυτικά

Food Χτες
Όμορφα στέκια για να απολαύσεις νοστιμιές σε φιλικό περιβάλλον

Spring Nail Trends: Τι παίζει στα nail salons αυτή την εποχή

Style Προχτές
Πάρε ιδέες για το επόμενο μανικιούρ σου

Η ελληνική πόλη ‑ φάντασμα στην Ιταλία που προκαλεί δέος από τότε που έχει ερημώσει

Ταξίδια Προχτές
Μπορείς να την επισκεφτείς, αλλά όχι να μείνεις