LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

5 Νέα μαγαζιά που άνοιξαν στην Αθήνα και μάλλον θα γίνουν τα στέκια μας!

Για Κοκτέιλ που μοσχομυρίζουν καλοκαίρι ή για Burger με 3€, η λίστα μας έχει από όλα!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 29/4/2022 | 12:03

5 Νέα μαγαζιά που άνοιξαν στην Αθήνα και μάλλον θα γίνουν τα στέκια μας!

Μήνα με το μήνα η εστίαση στην Αθήνα αλλάζει. Τα μαγαζιά που έχουμε πια για να βγαίνουμε δεν έχουν καμία σχέση με αυτά τα μαγαζιά που υπήρχα πριν 5 χρόνια. Πολύ πιο ψαγμένα μενού, υποδειγματική εξυπηρέτηση, πιάτα ξεχωριστά με υλικά που κλέβουν τις εντυπώσεις, instagramικές γωνιές και προσεγμένα μαγαζιά. Είμαστε σίγουρα τυχεροί όσοι μένουμε στη μεγαλούπολη.

Παρακάτω μια λίστα με 5 καινούρια μαγαζιά που μόλις έσκασαν μύτη στην Αθηναϊκή εστίαση και είναι υποψήφια για να γίνουν τα στέκια μας! Σημειώστε τα και με την πρώτη ευκαιρία κάντε ένα πέρασμα!

Lit Athens

Άνοιξέ πριν από λίγες ημέρες και είναι σαν ένας άκακος κεραυνός που σκάει σε χώμα και το γεμίζει με μυρωδιές, γεύσεις και πολύχρωμα vibes! Το Lit είναι το εγχείρημα νέων ανθρώπων που ξέρουν καλά την εστίαση και έχουν μια φρέσκια ματιά. Φαγητά και γλυκά που έχουν δοκιμαστεί αρκετά πριν μπουν στον κατάλογο. Specialty coffee που ψήνεται στην Ελλάδα από ελληνική επιχείρηση και συγκεκριμένα στην Κόρινθο και μερικά πράγματα που θα σε κάνουν να πεις wow!

Τι εννοούμε με αυτό; Είναι το μοναδικό all day bar της Αθήνας που έχει Tzatziki Spritz (βότκα, συστατικά από αγγούρι, φύτρες σκόρδου και μελετημένη χημεία). Οι εκπλήξεις είναι ακόμα αρκετές, γιαυτό κάνε τη βόλτα μέχρι εκεί με την πρώτη ευκαιρία. 

Θησείου 15, Αθήνα


Guerilla Chef Burgers

Ένα (ακόμα) μικρό θαύμα του Fahd Kassem, που μετράει πολλά επιτυχημένα γαστρονομικά project. Είναι ο άνθρωπος που έφτιαξε λιβανέζικο πρωινό του στο Six d.o.g.s. Αυτή τη φορά μας συστήνει ένα burger που θα κλέψει πολλές καρδιές. Μπορεί το μαγαζί να είναι μόνο 10 τ.μ. όμως τα burgers που φτιάχνονται εδώ έχουν χαρακτήρα, άριστη πρώτη ύλη και ένα μαγικό άγγιγμα!

Ο κατάλογος είναι το ίδιο μικροσκοπικός, δηλαδή έχει μόνο ένα burger που κοστίζει 3€ (ή 4 με διπλό μπιφτέκι) και ίσως να είναι το πρώτο μονοποικιλιακό μαγαζί της Αθήνας! Οι πρώτοι άνθρωποι που φάγανε αυτό το burger, έχουν να λένε μόνο καλά λόγια γιαυτό οργανώστε τη βόλτα μέχρι εκεί!

Σολωμού 33, Αθήνα


Pismo

Το όνομα του το πήρε από μια περιοχή της Καλιφόρνια αφιερωμένη στο αιώνιο καλοκαίρι, τις εξωτικές παραλίες και τα επικά κοκτέιλ! Με λίγα λόγια αυτό είναι και το vibe που θέλει να σου μεταδώσει αυτό το μαγαζί αν ρίξεις μια γρήγορη ματιά στον κατάλογο με τα ποτά.

Μελετημένα κοκτέιλ που σε φανταχτερά ποτήρια και με πατενταρισμένες συνταγές σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της Κυψέλης. Στην πλατεία Αγίου Γεωργίου και με αρκετά side πιάτα by Μπούφαλος για να ευχαριστηθείς καλύτερα τα ποτά σου. Δοκιμάστε το κοκτέιλ με όνο Pismo που έχει Ρούμι, Μαστίχα, passion fruit, ροδάκινο και λεμόνι! Θα είναι ένα γρήγορο δροσιστικό ταξίδι μέχρι το Pismo Beach μεταξύ Σαν Φρανσίσκο και του Λος Άντζελες.

Πλ. Αγίου Γεωργίου 9, Αθήνα 


Thess Bao

Όσοι πάτε συχνά στη Θεσσαλονίκη ίσως να ξέρετε αυτό το μαγαζί. Γνωστό για τα υπερκαταπληκτικά του Bao Βurgers! Ψωμάκια αφράτα, τόσο ανάλαφρα και ταυτόχρονα γευστικά που σε κάνουν να τα αγαπάς αμέσως! Εννοείται κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα και εννοείται τα θέλαμε και στην Αθήνα. 
Ε λοιπόν, προσγειώθηκαν πριν λίγο καιρό και στην πόλη μας και αν δεν τα είχες δοκιμάσει, τώρα μπορείς! Αν το βάλεις στο πρόγραμμα και πας προς τα εκεί, βάλε και στο τραπέζι σου τις φοβερές οι γλυκοπατάτες με μπέικον. Αξίζουν και με το παραπάνω! 
Περικλέους 30-32, Αθήνα


Τσηζ! Βαρβάκειος

Εδώ δε μιλάμε ακριβώς για μαγαζί που θα κάτσεις στα τραπέζια του και θα παραγγείλεις κάτι, αλλά μιλάμε σίγουρα για ένα ξεχωριστό προτζεκτ! Το παλιό τυροπωλείο του Δημήτρη Μπολούτσου που υπάρχει στο ίδιο σημείο, στη Βαρβάκειο από το 1957, έχει πάρει μια διαφορετική μορφή!

Είναι πια το μέρος που μπορείς να πας (ή να παραγγείλεις Online από το efood) έτοιμες ποικιλίες με τυριά, αλλαντικά  και όχι μόνο, που είναι έτοιμες να πάνε επίσκεψη σε σπίτια αντί για γλυκά. Να σε σώσουν στις βραδινές λιγούρες παρέα με κρασί και φίλους ή να στολίσεις το ψυγείο σου με κάτι πεντανόστιμο που δε θα μείνει για καιρό! 

Φιλοποίμενος 3, Αθήνα 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα «οπίσθια γραφείου» και πως αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα

Body+Mind 19.04.2024
Αν δουλεύεις σε γραφείο, το θέμα σε αφορά

H Anya Taylor Joy φόρεσε το it παπούτσι της άνοιξης που διχάζει τις fashionistas

Style 19.04.2024
Οι μισές το λατρεύουν, οι μισές το σιχαίνονται!

Τα πιο νόστιμα vegan σουβλάκια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Ραδιόφωνο 19.04.2024
Είτε είσαι vegan, είτε όχι, αυτά τα σουβλάκια πρέπει οπωσδήποτε να τα δοκιμάσεις!

Το ξενοδοχείο στη Δανία που είναι σαν να κάνεις διακοπές στο Μπαλί

Ταξίδια 19.04.2024
Μια γεύση από το Μπαλί στη Σκανδιναβία

`Εξαλλοι οι Ιταλοί με τα λεγόμενα ιστορικού φαγητού για την πίτσα

Food Χτες
Το βιβλίο του «La Cucina Italiana Non Esiste – Η ιταλική κουζίνα δεν υπάρχει» προκάλεσε σάλο

Πώς να ζήσεις με κατοικίδιο, παρά τις αλλεργίες σου

Pets Χτες
Μπορείς να έχεις μια ευτυχισμένη, υγιή ζωή με τα κατοικίδια ζώα σου, ακόμα κι αν έχεις αλλεργία σε αυτά

Τα μυστικά ομορφιάς των διασήμων πέρα από τις επεμβάσεις και τις ακριβές κρέμες

Body+Mind Χτες
Bασίζονται σε συγκεκριμένες ρουτίνες ομορφιάς και μυστικά

5 urban chic airbnb στο κέντρο της Αθήνας που θα λατρέψεις

Ταξίδια Χτες
Ντιζαϊνάτα, πανέμορφα και ό,τι πρέπει για διακοπές ...στην πόλη

Τα χρώματα που επικρατούν τώρα στα trends

Style Χτες
Έντονα αλλά και πιο ουδέτερα, όλα όμως ευκολοφόρετα

Η απλή κίνηση που μειώνει το στρες, την κατάθλιψη και τις κρίσεις πανικού

Body+Mind Χτες
Δεν κοστίζει και έχει θεαματικά αποτελέσματα