ΣΧΕΣΕΙΣ

Το λάθος που επαναλαμβάνουμε κάθε φορά που βρίσκουμε σύντροφο

Τι αποκαλύπτει σχετική με το θέμα έρευνα
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Το λάθος που επαναλαμβάνουμε κάθε φορά που βρίσκουμε σύντροφο
Φωτογραφία από τον χρήστη Darya Sannikova στο Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Proceedings of the National Academy of Sciences, απέδειξε ότι οι άνθρωποι ερωτεύονται τον ίδιο τύπο ανθρώπου ξανά και ξανά.

Όπως ανέφερε ο Δρ. Yoobin Park, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, όταν δυο άνθρωποι χωρίζουν, ρίχνουν τις ευθύνες στον πρώην σύντροφο και αποφασίζουν να γνωρίσουν έναν εντελώς διαφορετικό άνθρωπο. Όμως, η εν λόγω έρευνα δείχνει ότι οι άνθρωποι έχουν μια ισχυρή τάση να επιλέγουν συντρόφους με παρόμοια προσωπικότητα.

Έχοντας σαν δείγμα από πολυετή μελέτη ζευγάρια και οικογένειες, οι επιστήμονες συνέκριναν τις προσωπικότητες των πρώην και των νυν συντρόφων 332 ανθρώπων. Το κύριο αποτέλεσμα ήταν ότι υπήρχε μια σημαντική ομοιότητα στους χαρακτήρες όλων των συντρόφων των συμμετεχόντων.

Επιπλέον, η ανάλυση των ερευνητών έδειξε ότι οι νυν σύντροφοι των συμμετεχόντων χαρακτήρισαν τους εαυτούς τους με παρόμοιο τρόπο με τους πρώην συντρόφους τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φαίνεται ότι η συνέπεια στις επόμενες σχέσεις δείχνει ότι οι άνθρωποι έχουμε έναν "τύπο" που προτιμάμε όταν θέλουμε να βρούμε σύντροφο. Και μπορεί η μελέτη να μην αποκάλυψε για ποιους λόγους επιλέγουμε συντρόφους με ίδια χαρακτηριστικά, όμως είναι άξιο αναφοράς το γεγονός ότι τις ομοιότητες αυτές στην προσωπικότητα, τις πιστοποιούν και οι ίδιοι οι σύντροφοι.

Ο Δρ. Park λέει επίσης ότι η μελέτη που δούλεψε, ήταν ιδιαίτερα λεπτομερής και αναλυτική, καθώς δεν βασίστηκε μόνο στις αναμνήσεις των ανθρώπων για τις προσωπικότητες των πρώην τους, αλλά υπήρχαν και αναφορές από τους ίδιους τους συντρόφους σε πραγματικό χρόνο.

Τέλος, ο ίδιος κλείνει δηλώνοντας ότι οι άνθρωποι μαθαίνουν στρατηγικές για να δουλεύουν με την προσωπικότητα του συντρόφο τους και αν ο νέος τους σύντροφος μοιάζει με τον προηγούμενο, τότε αυτοί έχουν την ευκαιρία να ξεκινήσουν μια νέα σχέση με καλή βάση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
5 / position1: 536 / position2: 978
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb