LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου σήμερα: Bάλτε την ξεκούραση στις προτεραιότητές σας

Ο ύπνος ποτέ δεν είναι χαμένος χρόνος

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 18/3/2022 | 11:00

Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου σήμερα: Bάλτε την ξεκούραση στις προτεραιότητές σας
Photo by Andrea Piacquadio from Pexels

O ύπνος είναι μια από τις πιο κρίσιμες προϋποθέσεις για την καλή μας υγεία και ευεξία. Για αυτό και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας όρισε τη σημερινή ημέρα (δηλαδή, την τρίτη Παρασκευή του Μαρτίου) ως την Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου. 

Aυτή η μέρα ξεκίνησε από μια ομάδα αφοσιωμένων παρόχων υγειονομικής περίθαλψης και μελών της ιατρικής κοινότητας που εργάζονται και σπουδάζουν στον τομέα της ιατρικής του ύπνου και της έρευνας.

Επαγγελματίες του ύπνου και ερευνητές αντιμετώπισαν την πεποίθηση ότι ο ύπνος δεν ήταν αρκετά σημαντικός για την προσωπική υγεία και ευεξία ώστε να αποτελεί προτεραιότητα. Σε συνδυασμό με την 24ωρη ροή της κοινωνίας, τους γρήγορους ρυθμούς, την ασταμάτητη ροή πληροφοριών και τις ταχύτατες εξελίξεις, οι ιδρυτές αυτής της εκδήλωσης ευαισθητοποίησης στοχεύουν να γιορτάσουν τη σημασία του ύπνου.

«Ποιοτικός Ύπνος, Ήρεμος Νους, Χαρούμενος Πλανήτης». Με τον τρόπο αυτό, οι ειδικοί θέλουν να στρέψουν την προσοχή μας τόσο στο τι συνιστά «ποιοτικό ύπνο», όσο και στους κινδύνους που έχει η απουσία του για την ψυχική μας υγεία, τη διάθεσή μας και την ικανότητά μας να λαμβάνουμε αποφάσεις. Παράλληλα, επιχειρούν να αναδείξουν το γεγονός ότι η έλλειψη ποιοτικού ύπνου είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα που επιδρά σημαντικά στη δημόσια υγεία.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ5 ΘΕΜΑΤΑ
Body+Mind
ΝΕΑ

Ζώδια και ύπνος: Πώς κοιμάται το καθένα;

Ποια είναι η συμπεριφορά του κατά τη διάρκεια του ύπνου;
Body+Mind

Το κόλπο της βασίλισσας Ελισάβετ για να σε παίρνει εύκολα ο ύπνος

Η βασίλισσα έχει ένα τέλειο κόλπο για να κοιμάσαι γρήγορα το βράδυ
Σχέσεις
Body+Mind

Eκατομμύρια views στο Tik Tok: Το μυστικό για ήρεμο ύπνο βρίσκεται σε αυτό το τσάι

Ή και όχι, γιατί επιστημονικά δεν έχει αποδειχτεί