E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τα new age ζαχαροπλαστεία της Αθήνας σε καλούν να ζήσεις μια εκλεπτυσμένη γλυκιά εμπειρία

Μαγαζιά που έχουν προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα και χαρίζουν καθημερινά στους Αθηναίους γλυκά έργα τέχνης!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 15/3/2022 | 13:42

Τα new age ζαχαροπλαστεία της Αθήνας σε καλούν να ζήσεις μια εκλεπτυσμένη γλυκιά εμπειρία
@ourse_athens / instagram

Και ποιος δεν αγαπάει τα γλυκά! Συνοδεύουν μερικές από τις πιο όμορφες στιγμές της καθημερινότητάς μας και είναι παρόν στις μεγαλύτερες χαρές μας! Το γλυκό, είναι χαρά. Είναι ενέργεια, είναι πολλά ευχάριστα συναισθήματα μαζί και είναι κάτι που λατρεύουμε να απολαμβάνουμε, από τότε που ήμασταν παιδάκια. 

Την ίδια αγάπη έχουν και οι δημιουργοί των παρακάτω new age ζαχαροπλαστείων της Αθήνας. Μαγαζιά που αλλάζουν την εστίαση με τις νέες ιδέες και τεχνικές τους. Ζαχαροπλαστεία που σε καλούν να ζήσεις μια εκλεπτυσμένη γλυκιά εμπειρία και γεύσεις που σου μένουν. Προσοχή, οι παρακάτω εικόνες από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας, θα σε οδηγήσουν σε ένα από αυτά τα μέρη, να δοκιμάζεις αριστοτεχνικά γλυκά που δημιουργούν συναισθήματα. 

Sweet Nolan

Ξεκινάμε με την πιο καινούρια άφιξη της Αθήνας. Εγκαταστάθηκε πολύ πρόσφατα στο Σύνταγμα και από την πρώτη κιόλας μέρα δημιούργησε ουρές έξω από το μαγαζί. Pastel de nata που μοιάζουν σαν να τα έφτιαξε ένα καλό παραδοσιακό ζαχαροπλαστείο της Πορτογαλίας. Μοσχομυριστά Cookies, τσουρέκι με anko, τάρτα λεμόνι και ίσως ένα από τα καλύτερα cheesecake που έφαγες ποτέ!

Γλυκά που έχουν την υπογραφή του Σωτήρη Κοντιζά και είναι μέρος της ομάδας του αγαπημένου Nolan. Γλυκά που μέσα από την απλότητά τους σου προκαλούν μια αναπάντεχα ευχάριστη έκπληξη! Αν λοπόν μέχρι τώρα δεν είχες ένα αγαπημενο από τα ζαχαροπλαστέια της Αθήνας, ίσως γίνει αυτό εδώ! 

Απόλλωνος 6Β, Αθήνα 


InLoveAgain

Και ποιος δεν έχει περάσει από το Baba Au Rum στην Κελτίου να πιει ένα κοκτέιλ. Το μαγαζί που κάποτε μας είχε κάνει να ερωτευτούμε το κέντρο επανήλθε με ένα καινούριο κόνσεπτ που είναι επίσης έρωτας. Το InLoveAgain είναι ένα από τα πιο ζαχαροπλαστεία της Αθήνας. Είναι εμπνευσμένο από τα κοκτέιλ του Baba Au Rum και είναι μια γλυκιά εμπειρία που έχει να σου προσφέρει κάτι ξεχωριστό για τα δεδομένα της Αθήνας.

Δοκίμασε οπωσδήποτε σιροπιαστό αφράτο μπαμπά με ρούμι. Εκμέκ, vegan μπουγάτσα και φανταστική τάρτα Mai Tai που μοσχοβολάει περγαμόντο. Επίσης, εδώ θα βρεις καφέ taf αλλά και φυτά εσωτερικού χώρου για να αγοράσεις για το σπίτι! 

Κλειτίου 3, Αθήνα 


Ourse

Αν σου δείχναμε μόνο τις εικόνες και δε γράφαμε τη διεύθυνση από αυτό το ζαχαροπλαστείο της Αθήνας, θα νόμιζες ότι οι εικόνες αυτές έρχονται από τις φινετσάτες γειτονιές τις Γαλλίας. Το Ourse στην Άνω Γλυφάδα είναι ένα εκλεπτυσμένο μέρος που φυλάει για σένα τους πιο ξεχωριστούς γευστικούς θησαυρούς.

Flan Parissien με πραγματική βανίλια Μαδαγασκάρης πραλίνα φυστικιού Αιγίνης, μακαρόν και σοκολατένιες τρούφες που σε ταξιδεύουν στο Παρίσι, πολλές και διαφορετικές τάρτες που εντυπωσιάζουν και μόνο με την εμφάνισή τους καθώς και η ελληνική εκδοχή του Paris-Brest, δηλαδή το Paris-Aegina. Ολα είναι στις γυαλιστερές και πεντακάθαρες βιτρίνες του Ourse και να είσαι σίγουρος οτι αυτό εδώ το μέρος, δεν μπορεί να συγκριθεί εύκολα με τα υπόλοιπα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας!

Μυστρά 39, Γλυφάδα 


Madame Fraise

Όλο και κάπου στο instagram θα το έχεις πετύχει μιας και είναι ένα από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας που έγιναν αμέσως viral! Θα μας πείτε λογικό μιας και μιλάμε για το πρώτο ghost ζαχαροπλαστείο της πόλης μας. Δηλαδή, δεν μπορείς να δεις τις βιτρίνες του, αν και μπορείς να παραλάβεις από το κατάστημα. Για να φας δηλαδή τα γλυκά του πρέπει να παραγγείλεις online. Να παραγγείλεις γλυκά που έχουν φωτογραφηθεί με τον καλύτερο τρόπο και σε πείθουν ακόμα και έτσι, ότι είναι δυναμίτης γεύσης!

Το εντυπωσιακό αυτό εγχείρημα ανήκει σε δύο pasty chefs, τον Ευγένιος Βαρδακαστάνης και τον Γιάννης Κίκιρας και αυτό είναι μια ακόμα εγγύηση ότι το Madame Fraise είναι ένα πετυχημένο πρότζεκτ από την πρώτη κιόλας μέρα λειτουργίας του. Αριστοτεχνικό Tarte Vibrato με με bitter cremeux σοκολάτας 70%, αλατισμένη καραμέλα toffee, άρωμα passion fruit και καραμελωμένα peanut. Πειραγμενο millefeuille με ασύγκριτες υφές και γεύσεις. Paris Brest με mousseline από φουντούκια Piemonte και τραγανή πραλίνα à l'ancienne και αρκετά ακόμα έργα τέχνης!

Υμηττού 225, Αθήνα 


Σουit

Ένας λόγος για να βρεθείς στο Φάληρο θα μπορούσε να είναι αυτό εδώ το μέρος! Το Σουit είναι ένα από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας που κρύβουν μοναδικές εκπλήξεις. Προσιτά γλυκά, χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα σε έναν χώρο που είναι τόσο cool και fun, όσο και ο ιδιοκτήτης αυτού. Ο Μπάμπης Ζιντίλης. Για εκείνον, όλα στη ζωή είναι πιο ωραία με μια δόση γλυκού και θα συμφωνήσουμε απόλυτα.

Από το Σουit θα φύγεις σίγουρα με παραπάνω από ένα κουτιά. Κουτιά που θα μπορούσαν να έχουν μέσα cheesecake λάιμ με μαρμελάδα φράουλα και χειροποίητο μπισκότο. Πάστες που είναι μικρά έργα τέχνης γεμάτα γλύκα. Γαλακτομπούρεκα και άλλα σιροπιαστά που θυμίζουν σε ποιότητα ζαχαροπλαστεία της παλιάς Αθήνας και αρκετά ακόμα κεράσματα που θα έκαναν τους καλεσμένους σου (και όχι μόνο) να χαμογελάσουν πλατιά, από τη γλύκα!

Τερψιθέας 47, Παλαιό Φάληρο 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς να ξεφορτωθείς τα πράγματα που δε θες και να ανανεώσεις το χώρο σου

Σπίτι 25.04.2024
Το decluttering έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός αρμονικού και εμπνευσμένου περιβάλλοντος που υποστηρίζει την ευεξία σας.

5 fashion trends που θα δούμε παντού τώρα που ο ήλιος επέστρεψε για τα καλά

Style 25.04.2024
Κάποια ίσως σε τρομάξουν, αλλά θα τα αγαπήσεις!

Οι τροφές που προκαλούν εξάψεις

Body+Mind 25.04.2024
Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγεις σε ειδικές περιπτώσεις

Ταβερνάκια με νόστιμους μεζέδες στα Δυτικά

Food 25.04.2024
Όμορφα στέκια για να απολαύσεις νοστιμιές σε φιλικό περιβάλλον

Spring Nail Trends: Τι παίζει στα nail salons αυτή την εποχή

Style Χτες
Πάρε ιδέες για το επόμενο μανικιούρ σου

Η ελληνική πόλη ‑ φάντασμα στην Ιταλία που προκαλεί δέος από τότε που έχει ερημώσει

Ταξίδια Χτες
Μπορείς να την επισκεφτείς, αλλά όχι να μείνεις

Cocktail trends για το 2024

Food Προχτές
Ο κόσμος της mixology συνεχίζει να εξελίσσεται

Όλες οι αλλαγές στο dating, που ίσως να μην γνωρίζεις

Σχέσεις Προχτές
Τι έχει αλλάξει στον τρόπο που γνωρίζουμε κόσμο

Τι είναι τα προβιοτικά καλλυντικά και γιατί γίνεται τέτοιος χαμός;

Body+Mind Προχτές
Τα προβιοτικά συμβάλλουν σε μια πιο λαμπερή και νεανική επιδερμίδα