E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

5 μέρη στην Ελλάδα που αξίζει να ταξιδέψεις αν αγαπάς τα ιαματικά ζεστά νερά

Και ποιος δεν αγαπάει να κολυμπάει σε ζεστά νερά γεμάτα με άλατα και ιχνοστοιχεία που μόνο καλό κάνουν στο σώμα και τον οργανισμό μας!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 11/3/2022 | 12:06

5 μέρη στην Ελλάδα που αξίζει να ταξιδέψεις αν αγαπάς τα ιαματικά ζεστά νερά
@d.j_photoworld / instagram

Οι πρώτες μυρωδιές της άνοιξης έχουν κάνει την εμφάνισή τους και σε λίγο που ο καιρός θα είναι ακόμα καλύτερος, περισσότεροι από εμάς θα αναζητήσουμε εξορμήσεις. Αν είσαι από τα άτομα που αγαπούν τα ταξίδια με ξεχωριστές εμπειρίες τότε παρακάτω έχουμε να σου προτείνουμε κάτι πολύ ιδιαίτερο! Ταξίδια σε μέρη που έχουν Ιαματικές πηγές ή θερμά λουτρά ή πες τα όπως θες!

Η Ελλάδα είναι μια χώρα που έχει πάρα πολλά τέτοια μέρη. Υπολογίζεται ότι υπάρχουν γύρω στα 200 και σίγουρα γύρω στα 70 είναι σε λειτουργία καθημερινά. Οι πηγές αυτές περιέχουν θειούχα νερά με αρκετά ιχνοστοιχεία και άλατα που κάνουν καλό στον οργανισμό. Είναι απόλυτα χαλαρωτικά και τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι ανακαλύπτουν αυτή την ξεχωριστή εμπειρία. 

Στα περισσότερα υπάρχει ένα μικρό αντίτιμο αν κολυμπήσεις απευθείας στις πηγές, ενώ σε πολλά μέρη της χώρας δίπλα στις πηγές, έχουν φτιαχτεί ολόκληρα κέντρα spa που αξιοποιούν στο 100% τα υπέροχα αυτά νερά! Παρακάτω πέντε μέρη που αξίζει να ταξιδέψεις αυτή την άνοιξη αν αγαπάς την εμπειρία με τα ιαματικά νερά! 

Στo Λουτράκι στην Κόρινθο

Μια ώρα μακριά από την Αθήνα, υπάρχει ένας μικρός παράδεισος. Σε αυτό το μέρος το ιαματικό νερό πηγάζει αιώνες τώρα από τα βάθη της γης στα Γεράνεια όρη και χαρίζει ευεξία σε όποιον απολαμβάνει τα οφέλη του. Αρχικά μπορείς να πας στις δημοτικές ιαματικές πηγές να θαυμάσεις τα ψηφιδωτά και να το πιεις. Κάθε επισκέπτης δικαιούται ένα ποτηράκι τη μέρα δωρεάν! Ένα ποτήρι τη μέρα είναι ικανό να προσφέρει αρκετά ιχνοστοιχεία και μέταλλα στον οργανισμό σου.  

Λίγο παραδίπλα, θα βρεις το Loutraki Thermal Spa. Ένα σύγχρονο spa που λειτουργεί υπό την αιγίδα του δήμου και σε Καλεί να περάσεις υπέροχες στιγμές. Το ολοήμερο εισιτήριο είναι γύρω στα 20€ και με αυτό έχεις πρόσβαση σε πισίνες με διάφορε θερμοκρασίες. Εσωτερικές και εξωτερικές. Ταυτόχρονα με τις βουτιές σου στο ιαματικό νερό μπορείς να απολαύσεις σάουνα αλλά και υπηρεσίες μασαζ! 

Αν λοιπόν ζεις στην Αθήνα, κάνε το ταξίδι μέχρι εκεί έστω και για μονοήμερη. Αν όχι, κάνε βαλίτσα και έλα για λίγες απόλυτα χαλαρωτικές μέρες εδώ. 

Στο Σμόκοβο της Καρδίτσας

Σε ένα καταπράσινο μέρος σε υψόμετρο 450 μέτρων περίπου 35 χιλιόμετρα μακριά από την Καρδίτσα, υπάρχει ένας μικρός παράδεισος. Είναι τα Λουτρά Σμοκόβου που είναι 7 χιλιόμετρα από τη Λουτροπηγή Καρδίτσας. Η ομορφιά της περιοχής είναι το κάτι άλλο ειδικά αυτή την εποχή. Στην ευρύτερη περιοχή είναι και η λίμνη Σμοκόβου. 

Το κοινοτικό διαμέρισμα των λουτρών έχει περίπου 6 ξενοδοχεία και ξενώνες, μαγαζιά για φαγητό και τα περίφημα πέντε πηγές! Τα ιαματικά νερά αναβλύζουν από τις πηγές σε φυσική θερμοκρασία 37 έως 40,2 βαθμούς Κελσίου και διοχετεύονται στο υδροθεραπευτήριο. Τα συγκεκριμένα έχουν σύσταση θειούχα αλκαλική, ελαφρά οσμή υδρόθειου και θεωρούνται από τα καλύτερα της Ελλάδας.
Το υδροθεραπευτήριο είναι αρκετά οργανωμένο και θα σε καλύψει σχεδόν σε όλα. Λειτουργεί από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ με ραντεβού, το κόστος είναι γύρω στα 10€ τη φορά και είναι μια καταπληκτική εμπειρία που αξίζει να ζήσεις ειδικά την άνοιξη!

Στην Αιδηψός της Εύβοιας

Οι περισσότεροι ξέρουν αυτό το μέρος για τα ιαματικά του νερά, όμως είναι σχετικά λίγοι οι νέοι άνθρωποι που έρχονται εδώ για ταξίδι. Το μέρος ίσως να είναι λίγο παρεξηγημένο και αυτό είναι λίγο άδικο γιατί είναι ένα μέρος με ομορφιά και πλούτο. Αρχικά να ξέρεις, ότι στην Αιδηψό μπορείς να κολυμπήσεις στη θάλασσα και ταυτόχρονα να βρέχεσαι από ζεστό ιαματικό νερό, χωρίς καμία χρέωση. Δηλαδή, ένα καλοκαίρι πρέπει να έρθεις μόνο και μόνο για αυτό!  

Για τους πιο κρύους μήνες, όπως αυτοί εδώ της άνοιξης που δεν είναι ακόμα ιδανικοί για κολύμπι, η Αιδηψός και κλειστές πισίνες για να χαρείς τα πλούσια νερά της. Στην Αιδηψό υπάρχουν πάρα πολλά μέρη και σε αυτό το link είναι συγκεντρωμένα για να διαλέξεις ποιο είναι αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα. 

Στη Λέσβο, το νησί του θερμαλισμού

Μπορεί να έχεις στο μυαλό σου τα νησιά διαφορετικά και όχι ως μια ανοιξιάτικη εξόρμηση, όμως η Λέσβος είναι ένα νησί που αξίζει να είναι στη λίστα μας! Έχει ιαματικές πηγές σε 5 διαφορετικά σημεία στο νησί. Κάποια από αυτά είναι από τα καλύτερα της Ελλάδας. Αναφερόμαστε στα ιαματικά λουτρά "Θέρμα". 

Με θέα τον κόλπο της γέρας μπορείς να είσαι σε μια πισίνα με ζεστό νερό και να απολαμβάνεις καταπληκτικές παροχές. Στον ίδιο χώρο έχει και κλειστά λουτρά με θερμοκρασία που φτάνει ως και τους 40 βαθμούς. 

Στο νησί έχει και άλλες θειούχες πηγές που κάνουν θαύματα στο κομμάτι της ευεξίας και της χαλάρωσης. Είναι η πηγές στο χωριό Πολιχνίτος  που μάλιστα είναι οι θερμότερες στην Ευρώπη. Είναι οι πηγές στο χωριό Λισβόρι και είναι και στην Εφταλού Λέσβου σε μια υπέροχη τοποθεσία. Όλα οργανωμένα, όλα σε προσιτές τιμές και όλα ιδανικά για να βρεθείς αυτή την εποχή εκεί. 

Στα Πόζαρ στην Αριδαία

Καταπληκτικοί καταρράκτες, εξωτερική πισίνα σε μεγάλες διαστάσεις για να τους χωράει όλους και 12 εσωτερικές πισίνες που είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Τα Λουτρά Πόζαρ στην Αριδαία είναι μια καταπληκτική πρόταση αν αγαπάς τα ιαματικά νερά. Εδώ εννοείται, δε θα έρθεις μόνο για μέρα και προτίμησε να μην ταξιδέψεις για Σαββατοκύριακο αν αυτό είναι εφικτό. Διάλεξε καθημερινές, διάλεξε την παρέα σου και ετοιμάσουμε για υπέροχες χαλαρωτικές στιγμές! 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς να ξεφορτωθείς τα πράγματα που δε θες και να ανανεώσεις το χώρο σου

Σπίτι 25.04.2024
Το decluttering έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός αρμονικού και εμπνευσμένου περιβάλλοντος που υποστηρίζει την ευεξία σας.

5 fashion trends που θα δούμε παντού τώρα που ο ήλιος επέστρεψε για τα καλά

Style 25.04.2024
Κάποια ίσως σε τρομάξουν, αλλά θα τα αγαπήσεις!

Οι τροφές που προκαλούν εξάψεις

Body+Mind 25.04.2024
Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγεις σε ειδικές περιπτώσεις

Ταβερνάκια με νόστιμους μεζέδες στα Δυτικά

Food 25.04.2024
Όμορφα στέκια για να απολαύσεις νοστιμιές σε φιλικό περιβάλλον

Spring Nail Trends: Τι παίζει στα nail salons αυτή την εποχή

Style Χτες
Πάρε ιδέες για το επόμενο μανικιούρ σου

Η ελληνική πόλη ‑ φάντασμα στην Ιταλία που προκαλεί δέος από τότε που έχει ερημώσει

Ταξίδια Χτες
Μπορείς να την επισκεφτείς, αλλά όχι να μείνεις

Cocktail trends για το 2024

Food Προχτές
Ο κόσμος της mixology συνεχίζει να εξελίσσεται

Όλες οι αλλαγές στο dating, που ίσως να μην γνωρίζεις

Σχέσεις Προχτές
Τι έχει αλλάξει στον τρόπο που γνωρίζουμε κόσμο

Τι είναι τα προβιοτικά καλλυντικά και γιατί γίνεται τέτοιος χαμός;

Body+Mind Προχτές
Τα προβιοτικά συμβάλλουν σε μια πιο λαμπερή και νεανική επιδερμίδα