LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Shopping σε μαγαζιά με καφέ & φαγητό: Τα concept stores της Αθήνας κερδίζουν έδαφος

Μαγαζιά που έχουν υπέροχα μενού, εξαιρετικές ποικιλίες καφέ και ταυτόχρονα σου μαθαίνουν τα νέα clothing brands αλλά και εταιρίες με γευστικά προιόντα για το σπίτι!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 8/3/2022 | 11:49

Shopping σε μαγαζιά με καφέ & φαγητό: Τα concept stores της Αθήνας κερδίζουν έδαφος
@Plegma Shop / instagram

To τοπίο στην εστίαση της Αθήνας έχει αλλάξει κατά πολύ τα τελευταία χρόνια. Όλο και περισσότερες επιλογές έχουν εμφανιστεί και όλο και περισσότερα μαγαζιά με περισσότερες υπηρεσίες ξεκινούν την πορεία τους. Ο λόγος για τα -αρκετά πια- concept stores της Αθήνας που δε σταματούν να μας εντυπωσιάζουν. 

Μαγαζιά που δεν υπάρχει περίπτωση να σε αφήσουν να βαρεθείς γιατί θα ανακαλύπτεις συνεχώς και κάτι καινούριο. Μέρη που μπορείς να δοκιμάσεις ωραία φαγητά, cocktails και ποικιλίες καφέ ενώ ταυτόχρονα μπορείς κάνεις ψώνια. Από ρούχα μέχρι αντικείμενα διακόσμησης και φυτά! Ολα είναι παρακάτω και πάμε να τα δούμε ένα ένα! 

The Makers

Εκεί που ήταν το ιστορικό Key Bar μια καινούρια ιδέα γεννήθηκε που από ότι φαίνεται αγαπήθηκε αμέσως. Νέοι δημιουργικοί άνθρωποι ράβουν καταπληκτικές στο ραφείο που βρίσκεται του υπόγειο του χώρου ενώ ταυτόχρονα μπορούν να σε κάνουν να χορτάσεις με υπέροχες αλμυρές και γλυκιές βάφλες.

Οι ποδιές που μπορείς να βρεις εδώ αρχικά ξεκίνησαν για να είναι στολές για τουριστικές επιχειρήσεις αλλά τελικά μπορείς να διαλέξεις μια και να την κάνεις δώρο στον εαυτό σου! Εκτός από το να πάρεις κάποια στιγμή μια ποδιά, βάλε στο πρόγραμμα να δοκιμάσεις και ένα waffle toast. Θα είναι μια εντελώς καινούρια γαστρονομική εμπειρία! 

Πραξιτέλους 37, Αθήνα 


Plegma Shop

Το κάνει ξεκάθαρο με το όνομα του. Πλέκει πολλά πράγματα μαζί και το αποτέλεσμα είναι ένα μικρό διαμαντάκι σε μια από τις πιο όμορφες γειτονιές! 

Ένας χώρος σε μίνιμαλ γραμμές με περιποιημένα φυτά, υγιεινά σκακς και εξαιρετικές ποικιλίες καφέ. Εδώ μπορείς να ξοδέψεις λίγες δημιουργικές ώρες παρέα με καφέ και νόστιμες μπουκιές ενώ παράλληλα θα βρεις δεκάδες αντικείμενά για διακόσμηση εσωτερικού χώρου. Δεν υπάρχει περίπτωση να μη σου γυαλίσει κάτι. Κάτι που θα είναι προσεγμένο και που όταν θα φτάσει τελικά σπίτι σου, θα έχει μια δική του ενέργεια!

Ευφράνορος 10, Αθήνα


Minū Athens

Μια μικρή ζούγκα σε καλεί να χαθείς στα καταπράσινα δωμάτια της που έχουν τραπέζια, καρέκλες και λαχταριστά πράγματα να γευθείς! Το Minu είναι στου Ψυρρή σε ένα μέρος που απέξω δε σε προετοιμάζει για αυτό που θα αντικρίσεις μέσα. 

Ανοιχτά από το πρωί μέχρι το βράδυ, είναι ένα all day bar που έχει έναν ολοκληρωμένο κατάλογο για φαγητό, καφέ, ποτέ αλλά έχει και αρκετά πράγματα να αγοράσεις. Με τα φυτά να πρωταγωνιστούν σε κάθε αγορά, στο Minu θα βρεις κασπώ, μικροέπιπλα, φωτιστικά και αρκετά ακόμα ξεχωριστά αντικείμενα διακόσμησης! 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @athensplacestogo

Σαρρή 50, Αθήνα


Teras

Άνοιξε το περασμένο καλοκαίρι και η πολύ όμορφη αυλή του με τη συκιά στη μέση, φίλεψε αρκετούς Αθηναίους που το αγάπησαν αμέσως. Ένα πανέμορφο ...τέρας που έχει αριστοτεχνικά cocktails, καφέ όλη μέρα και νοστιμιές για συνοδεύσεις τα παραπάνω. Αυτό που το ξεχωρίζει είναι ότι εδώ, μπορείς να αγοράσεις και χειροποίητα έπιπλα. Θα τα δεις live να υπάρχουν αρμονικά στον χώρο. 

Η δυόροφη μονοκατοικία του ’30 με την όμορφη αυλή είναι ένα μέρος που θα αγαπήσεις αμέσως, γιαυτό την επόμενη φορά που θα θες μια εντελώς καινούρια εμπειρία στην Αθήνα, έλα μια βόλτα από εδώ! 

Θεοδώρητου Βρεσθένης 45, Νέος Κόσμος


Wild Souls

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι με το που κλείσεις τη γυάλινη πόρτα πίσω σου και μπες μέσα σε αυτό το μέρος, θα ψωνίσεις κάτι! Αυτό το κάτι βέβαια μπορεί να μην είναι μόνο ένα γιατί το Wild Souls έχει από βούτυρα ξηρών καρπών και μαρμελάδες μέχρι ονειρεμένους χαλβάδες και αγνά μέλια!

Εδώ εκτός από τα δεκάδες προϊόντα που είναι στολισμένα αρμονικά τριγύρω πρέπει να κάτσεις και στα τραπεζάκια του και να δοκιμάσεις μερικά πράγματα από τον κατάλογο. Σάντουιτς με πέστο βασιλικού και ταχίνι. Bread Basket για δύο άτομα με 4 μαρμελάδες και 4 βούτυρα. Σαλάτα Mac'n Sesame και κάποιο από τα καταπληκτικά του bowl! 

Βουλής 36, Αθήνα

F by Φ Athens 

Ένα από τα πιο girly μέρη της Αθήνας που όμως θα συναντήσεις και αγόρια που το ψάχνουν με τη διακόσμηση. Κάδρα με υπέροχα πόστερ, κεριά σε ασυναγώνιστα αρώματα, κασπώ για τα φυτά σου και αρκετά ακόμα αντικείμενα για το σπίτι, που ταιριάζουν σε κάθε σπίτι!

Εδώ έχει γίνει μια πολύ ωραία δουλειά όσον αφορά το desigh του μαγαζιού γιαυτό έλα, κάτσε, πάρε καφεδάκι μαζί με φρεσκοψημένα cake ή cookies και απόλαυσε τα χρώματα και τις μυρωδιές! 

Δημητρακοπούλου 65-67, Αθήνα 

 


Kick

Το μέρος που έχει κάνει την Κυψέλη πιο κουλ και που με τις instagramικές του γωνιές κάνει ολοένα και περισσότερο κόσμο να φτάνει στην πόρτα του. Το μέρος που βρίσκεις τα εκπληκτικά μπισκότα του Cookie the Dude, τα κρουασάν του Overoll και τα masterpieces του Ode to Socks.

Με αρκετά τραπεζάκια μέσα και έξω και με αρκετά bites για όλους το kick με το σκανδιναβικό του ξεχωριστό στυλ και τη ζωγραφισμένη τουαλέτα του είναι ένα από τα αγαπημένα μας concept stores στην Αθήνα! 

Σποράδων 26, Αθήνα 

Red n’ Noir

Μένουμε στην κυψέλη και καθόμαστε σε ένα από τα λιγοστά τραπεζάκια του Red n' Noir πάνω στη Δροσόπουλου. Ένα λιλιπούτειο καφέ και βιβλιοπωλείο μαζί που είναι ανοιχτό από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ και προσφέρει καφέ, ποτά και γνώση. Ένα από τα concept stores που αξίζει να στηρίξεις γιαυτό βάλτο στο πρόγραμμα την επομένη φορά που θα θες μια διαφορετική εμπειρία στο κέντρο της πόλης! 

Ιωάννου Δροσοπούλου 52, Αθήνα 


East Coast Concept Store

Και τώρα που ο καιρός θα αλλάξει σιγά σιγά και θα κατεβαίνουμε όλο και πιο συχνά στον Πειραιά και τις γειτονιές του, θα είναι μια καλή ευκαιρία να πάμε στο East Coast.

Θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε speciality coffee και πολύ καλα μελετημένο brunch που είναι σίγουρα χορταστικό, ενώ παράλληλα θα μπορούμε να αγοράσουμε streetwear ξεχωριστά κομμάτια που πουλιούνται μέσα στο μαγαζί. Σημειώστε και αυτό το new age μαγαζί για την επόμενη φορά που βρεθείτε προς τα εκεί. 

Παλαιολόγου 9, Πειραιάς

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα «οπίσθια γραφείου» και πως αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα

Body+Mind 19.04.2024
Αν δουλεύεις σε γραφείο, το θέμα σε αφορά

H Anya Taylor Joy φόρεσε το it παπούτσι της άνοιξης που διχάζει τις fashionistas

Style 19.04.2024
Οι μισές το λατρεύουν, οι μισές το σιχαίνονται!

Τα πιο νόστιμα vegan σουβλάκια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Ραδιόφωνο 19.04.2024
Είτε είσαι vegan, είτε όχι, αυτά τα σουβλάκια πρέπει οπωσδήποτε να τα δοκιμάσεις!

Το ξενοδοχείο στη Δανία που είναι σαν να κάνεις διακοπές στο Μπαλί

Ταξίδια 19.04.2024
Μια γεύση από το Μπαλί στη Σκανδιναβία

`Εξαλλοι οι Ιταλοί με τα λεγόμενα ιστορικού φαγητού για την πίτσα

Food Χτες
Το βιβλίο του «La Cucina Italiana Non Esiste – Η ιταλική κουζίνα δεν υπάρχει» προκάλεσε σάλο

Πώς να ζήσεις με κατοικίδιο, παρά τις αλλεργίες σου

Pets Χτες
Μπορείς να έχεις μια ευτυχισμένη, υγιή ζωή με τα κατοικίδια ζώα σου, ακόμα κι αν έχεις αλλεργία σε αυτά

Τα μυστικά ομορφιάς των διασήμων πέρα από τις επεμβάσεις και τις ακριβές κρέμες

Body+Mind Χτες
Bασίζονται σε συγκεκριμένες ρουτίνες ομορφιάς και μυστικά

5 urban chic airbnb στο κέντρο της Αθήνας που θα λατρέψεις

Ταξίδια Χτες
Ντιζαϊνάτα, πανέμορφα και ό,τι πρέπει για διακοπές ...στην πόλη

Τα χρώματα που επικρατούν τώρα στα trends

Style Χτες
Έντονα αλλά και πιο ουδέτερα, όλα όμως ευκολοφόρετα

Η απλή κίνηση που μειώνει το στρες, την κατάθλιψη και τις κρίσεις πανικού

Body+Mind Χτες
Δεν κοστίζει και έχει θεαματικά αποτελέσματα