ΜΟΔΑ

5 Ουκρανικά Fashion Brands που θα θέλεις να βάλεις στη ντουλάπα σου

Brands από την Ουκρανία που αξίζει να γνωρίσεις
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
5 Ουκρανικά Fashion Brands που θα θέλεις να βάλεις στη ντουλάπα σου
@ruslanbaginskiy_hats

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με την Ουκρανία να βρίσκεται -δυστυχώς- στην επικαιρότητα, ο χώρος της μόδας αναζητά τρόπους να στηρίξει και τους ουκρανούς σχεδιαστές και fashion brands.

Μπορεί να μην είναι τόσο δημοφιλής η Ουκρανία όσον αφορά στη μόδα, ωστόσο, έχει αρκετούς σχεδιαστές και brands πολύ επιτυχημένα στην Ευρώπη και σε όλον τον κόσμο. Επιπλέον, η εβδομάδα μόδας διοργανώνεται στο Κίεβο με επιτυχία και η δική τους Vogue, αποτελεί, σύμφωνα με πολλούς, μια από τις πιο αξιόλογες εκδόσεις του τίτλου.

Εμείς, συγκεντρώσαμε 5 ουκρανικά fashion brands, που είναι αξιοσημείωτα για να τα γνωρίσεις:

BEVZA

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη BEVZA (@bevza)

Πρόκειται για ένα brand που σίγουρα το έχεις δει κάποια στιγμή, καθώς εδώ και πολλές σεζόν, παρουσιάζει τις collections του στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης. Είναι μια μάρκα που έχει ιδρυθεί στο Κίεβο από το 2006 και έχει ως βασική ιδέα το μινιμαλισμό, τις μονοχρωμίες και τα εμβληματικά ρούχα. Με στόχο τη βιωσιμότητα, χρησιμοποιεί και αρκετά υφάσματα από ανακυκλωμένο πλαστικό και υπολείμματα υφασμάτων. Μάλιστα, η Svitlana Bevza, ήταν πρωτοστάτης το baklava trend που είδαμε πολύ τον χειμώνα, καθώς το δημιούργησε με έμπνευση από πριγκίπισσα Όλγα, μια γυναίκα ηγεμόνα του Kyivan Rus.

Olēnich

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Olēnich (@olenich.co)

Το brand Olēnich, ιδρύθηκε το 2016 από την Iana Kuznietsova, η οποία πιστεύει ότι το πανωφόρι είναι το top κομμάτι ενός outfit. Δίνει έμφαση στο διαχρονικό outwear, δηλαδή στα καλοραμμένα παλτό, σακάκια και καπαρντίνες. Το brand έχει παρουσιαστεί και σε showrooms του Παρισιού και έχει φορεθεί από πολλές influencers αλλά και την Kourtney Kardashian.

VUNA

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη VUNA (@vuna.official)

Πρόκειται για μια μάρκα που δημιουργήθηκε το 2017 και έχει αρκετές δημοσιεύσεις σε μεγάλα περιοδικά όπως το Harper’s Bazaar και το Cosmopolitan. Έχει φορεθεί από πολλές γνωστές infuencers όπως οι Alla Kostromichova, Vivian Hoorn, Tessa Barton, Alina Frendiy και Tanya Prentkovych. Επίσης, είναι ένα brand που δίνει έμφαση στα πανωφόρια και όχι μόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Paskal

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PASKAL (@paskalclothes)

H Julie Paskal από την Οδησσό, δημιούργησε το δικό της brand to 2013. Είναι απόφοιτος του Εθνικού Πανεπιστημίου Κατασκευών και Αρχιτεκτονικής του Κιέβου και τα ρούχα της, είναι εμγανώς επηρεασμένη από την αρχιτεκτονική. Μάλιστα, το 2014, ήταν φιναλίστ για το Βραβείο LVMH 2014 και το 2017, εκπροσώπησε την Ουκρανία στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού.

Ruslan Baginsky

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ruslan Baginskiy (@ruslanbaginskiy_hats)

O Ruslan Baginsky, είναι ένας επιτυχημένος σχεδιαστής καπέλων από την Λβίβ, με έδρα το Κίεβο. Όταν αποφάσισε να φτιάξει το δικό του brand το 2015, τον βοήθησε η οικογενειά του, και μάλιστα, έκανε τη μαμά του υπεύθυνη παραγωγής. Η έμπνευσή του προέρχεται από την τέχνη, τις παραδοσιακές ουκρανικές φορεσιές και από τις οικογενειακές φωτογραφίες. Πρόκειται για ένα από τα πιο επιτυχημένα ουκρανικά brands, καθώς τα καπέλα του φορούν όλες οι παγκοσμίου φήμης celebrities, όπως, μεταξύ άλλων, η Emily Ratajkowski, η Madonna, η Miley Cyrus, η Cardi B και η Bruna Marquezine.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Style
4 / position1: 3188 / position2: 7862
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb