E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Solo Travel: Αυτές είναι οι ιδανικές πόλεις για να κάνεις το πρώτο ταξίδι μόνος σου

Επειδή το να ταξιδεύεις μόνος, είναι κάτι απολαυστικό και όσοι το έζησαν μια φορά, το κάνουν συνέχεια!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 15/2/2022 | 15:05

Solo Travel: Αυτές είναι οι ιδανικές πόλεις για να κάνεις το πρώτο ταξίδι μόνος σου
@Giorgio Trovato / Unsplash

Δεν είναι κάποια καινούρια τάση ή μόδα και δεν είναι κάτι που δε συναντάς συνέχεια όσο ταξιδεύεις ή και στην πόλη σου. Οι Solo Travellers δηλαδή οι άνθρωποι που δεν έχουν θέμα να κάνουν ταξίδια μονοί τους είναι παντού και είναι πολλοί. Το ταξίδι είναι μια ανάγκη που πολλοί άνθρωποι έχουν και αυτή η ανάγκη δεν μπορεί να περιμένει το πότε θα συγχρονιστεί μια παρέα, το πότε οι φίλοι σου θα πάρουν άδεια για να πάτε εκείνο το roadtrip και το πότε οι συγγενείς σου θα έχουν το budget για ένα ταξίδι που έχετε συμφωνήσει! 

Άνθρωποι που θέλουν και μπορούν να ταξιδέψουν, παίρνουν τη βαλιτσούλα τους και εξερευνούν τον κόσμο! Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι και όλο και πιο συχνά. Στην Ελλάδα το είδαμε πριν χρόνια από τη Μαρία Κόφου που ταξίδεψε μόνη της μέχρι την Κίνα με τον υπερσιβηρικό και στην πόλη μας το βλέπουμε συνεχώς αν παρατηρήσουμε τα καφέ της Αθήνας. Solo ταξιδιώτες αγαπούν να εξερευνούν και δεν τους απασχολεί και τόσο η παρέα, άλλα ούτε ντρέπονται να καθίσουν μόνοι τους για καφέ ή φαγητό! 

Αν όσο διαβάζεις τις παραπάνω γραμμές σου γεννήθηκε η επιθυμία να κάνεις και εσύ ένα ταξίδι solo, τότε συνέχισε να διαβάζεις! Αρχικά θα σε παροτρύνουμε γιατί το ταξίδι (ακόμα και μόνος σου) είναι μια φοβερή εμπειρία και μετά, σου έχουμε μια λίστα με τις ιδανικές πόλεις για να κάνεις το πρώτο ταξίδι μόνος ή μόνη σου! 

Κοπεγχάγη

Με σχεδόν μηδενική εγκληματικότητα και με αρκετά πράγματα να κάνεις, αυτή η πόλη είναι ιδανική για να κάνεις το πρώτο solo ταξίδι σου. Ένα σύγχρονο παραμύθι με εσένα να πρωταγωνιστείς ανάμεσα σε κανάλια, υπέροχα κτίρια και καταπληκτικά πάρκα! Η Μέκκα του σκανδιναβικού chic που οκ, είναι λίγο ακριβή όμως αν έχεις το budget θα σε κάνει να περάσεις υπέροχα, ακόμα και μόνος σου! 


Βρυξέλλες

Αν αγαπάς τις τηγανιτές πατάτες, την αρ νουβό αρχιτεκτονική, τα κόμικς και τις σοκολάτες, τότε αυτή εδώ είναι η πόλη σου! Η πρωτεύουσα του Βελγίου είναι γεμάτη ομορφιές που θα ανακαλύψεις μόνος σου αλλά ίσως να έρθεις ξανά με παρέα! Ζωντανά spots για να γνωρίσεις κόσμο, αρκετό street food σε παντού σε περίπτωση που έχεις ντροπές να κάθεσαι στα εστιατόρια και ένα σωρό σημεία ενδιαφέροντος αφιερωμένα στον πολιτισμό και τις τέχνες! 


Μόναχο

Εδώ διάλεξε να μην έρθεις καταχείμωνο αλλά από Μάιο μέχρι Αύγουστο. Αν είσαι foodie (δηλαδή αγαπάς να μασουλάς συνεχώς καινούρια φαγητά) τότε το Μόναχο, είναι ιδανικό για σένα! Μπορεί η Γερμανία να είναι γνωστή για τις μπίρες της, όμως εδώ θα φας αριστοτεχνικά πρέτσελ, ιδιαίτερα αλλαντικά και τυριά, ψάρια και "ψαροσάντουιτς" από τον ποταμό Isar και εννοείται σνίτσελ με ξινολάχανο και υπέροχους πατατοπουρέδες. Με τόσο καλό φαγητό δεν παίζει να αισθανθείς μοναξιά σε καμία περίπτωση. Σε πείσαμε ή όχι ακόμα; 


Βιέννη

Mια ακόμα ιδανική πόλη για solo travellers είναι η πρωτεύουσα της Αυστρίας. Είναι μια πόλη ζωντανή και με άπειρα πράγματα να κάνεις. Αν θες να γνωρίσεις κόσμο πήγαινε σε ένα από τα free walking tours που διοργανώνονται από ντόπιους. Αν πάλι θες να χαθείς στα δεκάδες μουσεία που κρύβουν θησαυρούς μπορείς να το κάνεις και αυτό. Και σε αυτό το πανέμορφο μέρος, δε θα νιώσεις καθόλου ότι ταξιδεύεις solo, θα βλέπεις παντού ταξιδιώτες σαν και σένα! 


Ρώμη

Μα solo στη Ρώμη; Η Ρώμη δεν είναι ρομαντική και για ζευγάρια; Ναι, είναι και για αυτό άλλα είναι και για solo travellers. Ένας μικρός παράδεισος γεμάτος με αξιοθέατα που έχουν να σου μάθουν πολλά και "στολισμένος" από σημεία που πουλάνε καταπληκτικά street food για όλα τα γούστα. Και στη Ρώμη, θα βρεις δωρεάν walking tours και είναι ένας τρόπος να γνωρίσεις κόσμο! 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ROMA (@ig_rome)


Βερολίνο

Αν είσαι οκ με το περπάτημα έλα να λιώσεις σόλες στο Βερολίνο. Θα βρεις και εδώ αρκετούς ταξιδιώτες που ταξιδεύουν μόνοι τους. Θα βρεις εξαιρετικά σημεία για φαγητό στο χέρι και όχι μόνο. Έχει εννοείται και εδώ walking tours και έχει και τέλεια νυχτερινή ζωή. Η πόλη αυτή δεν κοιμάται ποτέ. Tα μπαράκια και τα club είναι απεριόριστα και να ξέρεις ότι αρκετοί Βερολινέζοι σουλατσάρουν και αυτοί σόλο στην πόλη τους. Άρα, θα είσαι κάτι πολύ συνηθισμένο και θα περάσεις υπέροχα! 


Αϊντχόβεν

Μια τέτοια περίπου πόλη είναι και αυτή εδώ. Το Αϊντχόφεν, είναι νότια στην Ολλανδία και είναι μια πόλη γεμάτη νέους ανθρώπους και ζωντανά spots. Στο Αϊντχόφεν πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν μετακομίζει για δουλειά -μιας και είναι μια από τις πιο βιομηχανικές πόλεις της χώρας- με αποτέλεσμα να έχει αρκετούς solo σε εστιατόρια και καφέ πολύ συχνά. Μια πόλη που επίσης έχει πολλά να κάνεις και αξίζει να την εξερευνήσεις στο πρώτο σου ταξίδι, χωρίς παρέα! Βασικό, ότι και εδώ υπάρχει σχεδόν μηδενική εγκληματικότητα. 


Γλασκόβη

Είναι η μεγαλύτερη πόλη της Σκωτίας και είναι γεμάτη με φοιτητές. Αυτός είναι και ο λόγος που την κάνει ιδανική για solo ταξίδι. Δε θα αισθανθείς καθόλου μοναξιά και θα έχεις την ευκαιρία να δεις υπέροχα μουσεία, καταπληκτικούς χώρους με εικαστικά, βιβλιοθήκες και αρκετά ακόμα σημεία ενδιαφέροντος. Στη Γλασκόβη επίσης, θα έχεις την ευκαιρία να δεις και μερικά από τα πιο εντυπωσιακά mural! Στα θετικά και τα πολλά καφέ και μπαρ με αυθεντική Σκωτσέζικη μπίρα και άλλες λιχουδιές.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Cocktail trends για το 2024

Food 23.04.2024
Ο κόσμος της mixology συνεχίζει να εξελίσσεται

Όλες οι αλλαγές στο dating, που ίσως να μην γνωρίζεις

Σχέσεις 23.04.2024
Τι έχει αλλάξει στον τρόπο που γνωρίζουμε κόσμο

Τι είναι τα προβιοτικά καλλυντικά και γιατί γίνεται τέτοιος χαμός;

Body+Mind 23.04.2024
Τα προβιοτικά συμβάλλουν σε μια πιο λαμπερή και νεανική επιδερμίδα

Οι 10 καθημερινές συνήθειες που μας κάνουν εξυπνότερους

Body+Mind Χτες
«Τα μυαλά είναι σαν τα αλεξίπτωτα… για να λειτουργήσουν πρέπει να είναι ανοιχτά», όπως λέει και διάσημο ρητό

Το μόνο μπουφάν που χρειάζεσαι την άνοιξη και το καλοκαίρι είναι αυτό

Style Χτες
Προσθέτει μια νότα casual κομψότητας σε κάθε σύνολο

Ο βασικός «ένοχος» για καρδιακά προβλήματα

Body+Mind Χτες
Πως μπορούμε να μειώσουμε την επίδραση του

Kαθάρισε το πρόσωπό σου σωστά: Πώς να το κάνεις σαν επαγγελματίας

Body+Mind Χτες
Μαθαίνουμε από τις celebs που έχουν στις ομάδες τους, τους καλύτερους beauty experts

Κόλπα στο μακιγιάζ για να φαίνονται τα μάτια σου μεγαλύτερα

Style Προχτές
Τα tips που θα κάνουν τη διαφορά