E-Daily

Γιατί είναι καλύτερα να μην τρυπάτε τα αυτιά του παιδιού σας μέχρι μια ορισμένη ηλικία

Τι αποκαλύπτει η επιστήμη

Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ

24/1/2022 | 00:08

Φωτογραφία από τον χρήστη Pixabay στο Pexels

Η Hilary Duff, διάσημη ηθοποιός και μητέρα 3 παιδιών, δημοσίευσε ένα βίντεο της 8 μηνών κόρης της, Mae, με τα αυτιά της τρυπημένα και ο κόσμος τρελάθηκε με το πόσο γλυκό είναι το μωράκι της.

Και ενώ η ομορφιά της κόρης της είναι αδιαμφισβήτητη, τα αυτιά της άφησαν ένα ίχνος ερωτηματικών σχετικά με το αν πρέπει οι γονείς να τρυπούν τα αυτιά παιδιού τους σε αυτή την ηλικία ή όχι.

Παρακάτω, θα διαβάσετε μια λίστα με τους λόγους για τους οποίους είναι καλύτερο να μην τρυπάτε τα αυτιά του παιδιού σας μέχρι μια συγκεκριμένη ηλικία.

Το τρύπημα των αυτιών αυξάνει τους κινδύνους μολύνσεων

Κάθε φορά που τρυπάτε το δέρμα του παιδιού σας, αυξάνονται οι πιθανότητες για μολύνσεις στο σώμα του μωρού σας. Ανεξάρτητα από τις προφυλάξεις που θα πάρετε, τα μωρά έχουν ένα ανοσοποιητικό σύστημα που βρίσκεται σε ανάπτυξη και θα μπορούσε να επηρεαστεί αρνητικά, εάν δεν αντιμετωπιστεί σωστά.

Εάν έχετε ήδη τρυπήσει τα αυτιά τους, ψάξτε για σημάδια όπως πρήξιμο, κνησμό ή ερυθρότητα, που θα μπορούσαν ενδεχομένως να σημαίνουν ότι τα αυτιά των παιδιών έχουν μολυνθεί. Σε αυτή την περίπτωση, επικοινωνήστε αμέσως με το γιατρό σας και μείνετε ενημερωμένοι για τυχόν φάρμακα.

Είναι καλύτερο για το παιδί να αποφασίσει μόνο του για το τρύπημα των αυτιών του

Η απόφαση ενός ατόμου να τρυπήσει τα αυτιά του, είναι καθαρά δική του. Με αυτόν τον τρόπο, τα παιδιά θα έχουν περισσότερο έλεγχο στην εμφάνισή τους και θα αποφασίσουν τα ίδια για τις περιοχές που θα θέλουν να βάλουν σκουλαρίκια.

Εάν αφήσετε το παιδί σας να αναλάβει την ευθύνη για τα τρυπημένα αυτιά του, μπορεί επίσης να το βοηθήσει να παραμείνει προσεκτικό. 

Το δέρμα τους μπορεί να είναι πολύ ευαίσθητο

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα μικρά παιδιά μπορεί να βρουν το piercing λίγο πιο επώδυνο από τα μεγαλύτερα. Αν και το τρύπημα του δέρματος γίνεται σε δευτερόλεπτα, οι νέες τρύπες αφήνουν συχνά μια αίσθηση παρατεταμένης ενόχλησης, για μερικές ημέρες.

Οι περισσότεροι επαγγελματίες του piercing, επιλέγουν να ζρησιμοποιούν αναισθητικές κρέμες 15 λεπτά πριν από το τρύπημα του αυτιού για να μειώσουν τον πόνο, σε ένα απλό τσίμπημα. Αυτές οι αναισθητικές κρέμες περιέχουν συχνά λιδοκαΐνη, η οποία είναι ένα αναισθητικό που μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια της αίσθησης στο δέρμα.

Ένα άλλο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να τυλίξετε παγάκια σε μια χαρτοπετσέτα και να τα κάνετε μασάζ γύρω από τους λοβούς των αυτιών των παιδιών. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην μείωση της ευαισθησίας των νευρικών απολήξεων και στη μείωση του πόνου. Μπορείτε να ακολουθήσετε την παραπάνω μέθοδο πριν το τρύπημα των αυτιών. Μπορείτε επίσης να προσπαθήσετε να τους αποσπάσετε την προσοχή, ώστε να μην αντιληφθούν την ενόχληση.

Το τρύπημα των αυτιών μπορεί να εμποδίσει τα παιδιά από το να απολαύσουν τα αγαπημένα του παιχνίδια έξω από το σπίτι

Το να τρυπήσετε τα αυτιά του παιδιού σας σε μικρή ηλικία, μπορεί να το εμποδίσει από το να απολαύσει τις αγαπημένες του δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους, όπως το κολύμπι. Τα μεγαλύτερα σκουλαρίκια μπορεί επίσης να σκαλώσουν στα ρούχα ή να τραβηχτούν από άλλα παιδιά. Επομένως, είναι καλύτερο να περιμένετε να μεγαλώσει το παιδί σας μέχρ μια ορισμένη ηλικία, όπου μπορεί να κάνει ένα διάλειμμα από τα αγαπημένα του αθλήματα και τις αγαπημένες του δραστηριότητες για μερικούς μήνες.

Ως γενικός κανόνας, μέχρι να επουλωθούν σωστά οι τρύπες των αυτιών, συνιστάται να αποφεύγετε την ενασχόληση με οποιαδήποτε σωματική δραστηριότητα όπου υπάρχει μεγάλη σωματική επαφή με άλλα παιδιά. Αυτό μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο μόλυνσης, καθώς τα παιδιά συχνά αγγίζουν τα αυτιά τους με βρώμικα χέρια.

Το τρύπημα των αυτιών μπορεί να οδηγήσει σε αλλεργικές αντιδράσεις

Η αλλεργία στο νικέλιο είναι αρκετά συχνή για τα παιδιά με ευαίσθητους λοβούς αυτιών. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα χρυσά κοσμήματα συχνά περιέχουν επίσης ίχνη νικελίου. Τα επάργυρα κοσμήματα είναι συχνά ασφαλή και αντιμετωπίζονται με προσοχή, για να διατηρηθούν τα αυτιά του παιδιού σας υγιή. Μπορείτε επίσης να συμβουλευτείτε τον παιδίατρό σας πριν τρυπήσετε τα αυτιά του παιδιού σας για να βεβαιωθείτε ότι παραμένουν ασφαλή από αλλεργίες.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Cozy Cardio: Κάνει δουλειά η χαλαρή γυμναστική;

Body+Mind 16.04.2024
Μια νέα φιλοσοφία που ίσως σε κάνει να αθληθείς παραπάνω

Οι επιστήμονες σε παρακαλούν να μειώσεις το κόκκινο κρέας: Tι έδειξαν νέες έρευνες

Body+Mind 16.04.2024
Η αντικατάσταση κόκκινου κρέατος με ψάρι θα μπορούσε να σώσει 750.000 ζωές, σύμφωνα με μελέτη

Τα sneakers που επέστρεψαν και κάνουν χαμό

Style Χτες
Ήταν τεράστια μόδα στα 00s και τώρα επανήλθαν!

Τυροπιτάκια νηστίσιμα, χωρίς μαγιά, χωρίς αναμονές

Food Χτες
Τα πιο νόστιμα και εύκολα νηστίσιμα τυροπιτάκια που θα τα λατρέψετε

Τα wide‑leg jeans είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι για άψογο στυλ κάθε στιγμή της ημέρας

Style Χτες
Όσο και αν αγαπάς τα skinny jeans, δε γίνεται να μη σε κερδίσει η άνεση που προσφέρουν τα wide – leg jeans!

Συνήθειες που καταστρέφουν τη μέση μας

Body+Mind Προχτές
Τι να αποφεύγεις να σώσεις τη μέση και τη πλάτη σου

Αυτά είναι τα σημάδια που δείχνουν ότι η σχέση σου θα αντέξει στο χρόνο

Σχέσεις Προχτές
Αυτά τα σημάδια μπορούν εγγυημένα να σου δώσουν απάντηση!

7 σημάδια που σου δίνει το σώμα σου όταν πέσουν τα οιστρογόνα σου

Body+Mind Προχτές
Πώς θα καταλάβετε πως κάτι δεν πάει καλά με τα οιστρογόνα σας;