ΣΧΕΣΕΙΣ

Σημάδια που δείχνουν ότι δεν ζείτε μια αληθινή αγάπη

Αναγνωρίστε τα και προχωρήστε παρακάτω, για μια πιο ευτυχισμένη ζωή
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Σημάδια που δείχνουν ότι δεν ζείτε μια αληθινή αγάπη
Φωτογραφία από τον χρήστη Helena Lopes στο Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν βρίσκεστε σε μια σχέση που φαίνεται σοβαρή και αφοσιωμένη και τελικά αποφασίσετε να πείτε το "σ'αγαπώ" και λάβετε σαν απάντηση από το άλλο άτομο ένα "ευχαριστώ" ή ακόμα και πλήρη σιωπή, θα νιώσετε τον κόσμο να χάνεται και κάθες ιδέα για την αγάπη που ζείτε να διαλύεται.

Εκεί είναι που θα αρχίσετε να αναρωτιέστε αν το ταίρι σας είναι τόσο ειλικρινές και ανοιχτός μαζί σας όσο νομίζατε ότι ήταν. Αλλά η αδυναμία του να σας ανοιχτεί για τα συναισθήματά του σίγουρα θα σας κάνει να σκεφτείτε όχι και τόσο καλά πράγματα για το μεταξύ σας.

Εμείς θα θέλαμε να σας προειδοποιήσουμε για τα red flags που υποδεικνύουν ότι ο σύντροφός σας μπορεί να προσποιείται την αγάπη του προς εσάς.

Δηλώνει την αγάπη του περισσότερο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στους φίλους του/σας παρά σε εσάς

Το να δημοσιεύετε μια φωτογραφία στο Instagram που δείχνει πόσο υπέροχο ζευγάρι είστε, είναι ένα τεράστιο σημάδι ανασφάλειας. Επιπλέον, εάν ο σύντροφός σας είναι καλός και προσεκτικός μαζί σας μόνο όταν είστε έξω με φίλους, τότε αυτό θα πρέπει να είναι ένα red flag. Η στοργή τους δεν πρέπει να σταματάει όταν είστε μόνοι στο σπίτι. Έτσι, εάν οι χειρονομίες αγάπης σταματούν και η σιωπή αρχίζει πίσω από κλειστές πόρτες, τότε ο σύντροφός σας θέλει να κάνει μια «παράσταση στοργής» για να τη δει η κοινωνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι πολύ πιθανό το ταίρι σας να μετρήσει την ευτυχία του με το επίπεδο επιτυχίας της σχέσης σας. Έτσι, αν οι άνθρωποι στο διαδίκτυο σχολιάσουν τι υπέροχο ζευγάρι είστε, αυτό μεταφράζεται σε ευτυχία για αυτούς. Και πιστεύουν ότι η σχέση σας είναι επιτυχημένη για όσο διάστημα η παρουσία σας στο διαδίκτυο γίνεται αντιληπτή θετικά.

Οι συζητήσεις σας είναι πιο στεγνές από την έρημο Σαχάρα

Μια υγιής, βαθιά σχέση απαιτεί και οι δύο σύντροφοι να είναι ανοιχτοί στο να μιλήσουν για τον εαυτό τους και τον κόσμο γύρω τους. Ωστόσο, μπορεί ο σύντροφός σας να μην ξεκινά μια βαθιά συζήτηση, εκτός και αν χρειάζεται κάτι από εσάς. Και ακόμη και όταν προσπαθείτε να ξεκινήσετε μια συζήτηση, εκείνος να φαίνεται εντελώς αδιάφορος για αυτό που λέτε. Δεν υπάρχει καμία απολύτως πρόοδος στην ουσιαστική επικοινωνία και ακόμη και τα θέματα που θίγετε είναι εξαιρετικά βαρετά και σύντομα.

Προσπαθεί να αλλάξουν εσάς και τις συνήθειές σας

Και οι δύο μπορεί να έχετε ορισμένα χαρακτηριστικά που δεν αγαπάτε ο ένας στον άλλον. Στις ψεύτικες σχέσεις, ο σύντροφός σας πιθανότατα θα θέλει να αλλάξει τα πράγματα που δεν του αρέσουν σε εσάς. Βασικά, θα σου ζητήσει να θυσιάσετε τον εαυτό σας για να τον ευχαριστήσετε και να ικανοποιήσετε τις ανάγκες τους. Βάζουν τον εαυτό τους πάνω από εσάς και τη σχέση σας και αν δεν ακολουθήσετε τις απαιτήσεις τους, θα βρεθείτε σε μεγάλο πρόβλημα.

Δεν συνεργάζεται μαζί σας για να βρεθούν λύσεις σε προβλήματα

Οι συγκρούσεις και οι διαφωνίες είναι συνηθισμένες στις σχέσεις και απαιτείται δουλειά και από τους δύο συντρόφους για την επίλυσή τους. Πρέπει και οι δύο να αποδεχτείτε τις ευθύνες σας και να συναντηθείτε κάπου στη μέση. Ωστόσο, ο σύντροφός σας μπορεί να μην ενδιαφέρεται να κάνει τίποτα από αυτά και απλώς απομακρύνεται, περιμένοντας να ηρεμήσει η καταιγίδα. Απλώς δεν τον ενδιαφέρει να ακούσει τις ανησυχίες σας.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά φαίνεται ότι δεν νοιάζεται για τα συναισθήματά σας και για το πώς μπορεί να σας έχει πληγώσει. Ένας σύντροφος θα πρέπει να ανησυχεί για εσάς και για το πώς οι πράξεις του σας επηρεάζουν αρνητικά. Δεν πρέπει να πιέζετε τον άλλον για να λάβετε μια απάντηση που δεν λύνει τίποτα.

Δεν είστε η προτεραιότητά τους

Ο σύντροφός σας ακυρώνει τα σχέδιά σας πολύ συχνά, επικαλούμενος φτηνές δικαιολογίες. Μπορεί επίσης να ομολογήσει το πόσο λυπάται για αυτό και πως «δεν είναι στα χέρια τους» να ορίσουν τα γεγονότα. Αν και η ακύρωση σχεδίων μια στο τόσο είναι φυσιολογική, όταν αυτή η συμπεριφορά συνεχίζεται για πάρα πολύ καιρό, τότε ίσως δεν είστε προτεραιότητα για το άλλο άτομο.

Το θέμα σε μια σχέση δεν είναι το να κάνετε τρελές δραστηριότητες μαζί ή να κάνετε κοινές εκδρομές με τους φίλους σας, αλλά να δημιουργήσετε βαθιές ρίζες. Έτσι, αν ο σύντροφος σας σας ζητήσει να κάνετε μια μεγάλη πεζοπορία ή μια βόλτα στην παραλία μαζί, σημαίνει ότι προσπαθεί να περάσει λίγο ποιοτικό χρόνο μαζί σας. Μπορεί ακόμη και να αλλάξει ολόκληρο το πρόγραμμά του, αν αυτό πρέπει να κάνει για να σας δουν.

Αναφέρει την πρώην σχέση πολύ συχνά

Υπάρχει πιθανότητα ο σύντροφός σας να μην έχει ξεπεράσει την προηγούμενη σχέση του και να είστε απλώς ένα rebound. Και αυτό θα πρέπει να το υποψιαστείτε, αν εκέινος μιλά πολύ για την πρώην του ή, ακόμα χειρότερα, αν σε συγκρίνει μαζί της. Αυτό είναι ένα ξεκάθαρο σημάδι ότι το κεφάλι και η καρδιά τους έχουν κολλήσει στο παρελθόν και ότι η σχέση σας, απλά του αποσπά την προσοχή. Έτσι, μπορεί να προσπαθεί να τονώσει τον εγωισμό του μετά την αποτυχία της προηγούμενης σχέσης του.

Ένα άλλο σημάδι ότι το μυαλό και η καρδιά του συντρόφου σας είναι κάπου αλλού, είναι το να αποφεύγει την οπτική επαφή μαζί σας. Το να σας αγκαλιάζουν επειδή τους αγκαλιάζετε ή να είστε σωματικά κοντά δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το μυαλό τους είναι παρόν. Το να αποφεύγει να σας κοιτάζει στα μάτια μπορεί να σας αναγκάσει να κάνετε δεύτερες σκέψεις για τον σύντροφό σας ή να σας κάνει να αναρωτιέστε αν έχετε κάνει κάτι λάθος.

Δεν κάνει μελλοντικά σχέδια μαζί σας

Σε μια βαθιά και ουσιαστική σχέση, το θέμα του μέλλοντός σας θα πρέπει να προκύψει αργά ή γρήγορα — όχι μόνο για το να κάνετε παιδιά ή να παντρευτείτε, αλλά και με απλά πράγματα, όπως π.χ. μελλοντικά ταξίδια και συναντήσεις ο ένας με την οικογένεια του άλλου. Εάν ο σύντροφός σας φαίνεται να μην ενδιαφέρεται να κάνει κάτι από αυτά, πιθανότατα έχει προβλήματα δέσμευσης. Ή ίσως δεν το έχει καν σκεφτεί, κάτι που μπορεί επίσης να είναι ένα κακό σημάδι.

Του αρέσει να επιδεικνύεται

Αυτές τις μέρες, οι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι ο μόνος τρόπος που μπορεί να κάνει επίδειξη της ζωής του ο σύντροφός σας. Σε τέτοια άτομα αρέσει επίσης να φορούν τα ακριβά ρούχα ή να βγαίνουν αποκλειστικά σε πολυτελή εστιατόρια και μπαρ. Μπορεί ακόμη και να αρχίσουν να τσακώνονται μαζί σας αν δεν είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε πολλά χρήματα για φαγητό. Επομένως, τα υποτιθέμενα συναισθήματά τους θα μπορούσαν να αρχίσουν να ξεθωριάζουν αν δεν ικανοποιήσετε τις υπερβολικές ανάγκες τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
13 / position1: 550 / position2: 1355
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb