LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σε αυτά τα μαγαζιά στην Αθήνα θα ευχαριστηθείς αυθεντική Ιταλική κουζίνα

Με αφορμή τη διεθνής ημέρα Ιταλικής κουζίνας που είναι σήμερα 17 Ιανουαρίου

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 16/1/2022 | 12:12

Σε αυτά τα μαγαζιά στην Αθήνα θα ευχαριστηθείς αυθεντική Ιταλική κουζίνα
@nonnarosa.gr / instagram

Αν υπάρχει μια κουζίνα που όλοι αγαπούν τότε μάλλον είναι η κουζίνα της Ιταλίας! Η γειτονική χώρα ξεχωρίζει όχι μόνο για την πλούσια ιστορία της και τα καταπληκτικά τοπία αλλά και για τη μοναδική γαστρονομία της! Πίτσες με περίτεχνα ζυμάρια, ευφάνταστες μακαρονάδες, αριστοτεχνικά νιόκι πατάτας, καλτσόνε που σε κάνουν να ερωτεύεσαι, αριστοκρατικά ραβιόλια και εννοείται υπέροχα γλυκά! Ονειρεμένα Τιραμισού, πανακότα και τζελάτο σε πολλές και αγαπημένες γεύσεις! Η λίστα είναι μεγάλη και έχει και άλλα πολλά πράγματα που ευτυχώς μπορείς να τα βρεις και στην Αθήνα! 

Photo by Narda Yescas from Pexels

Μέρη που αγαπάμε να επισκεπτόμαστε για την αυθεντική Ιταλική κουζίνα τους και που μπορούν να σου προσφέρουν μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία! Καταγράφουμε μερικά από τα αγαπημένα μας παρακάτω και σε καλούμε να κάνεις μια κράτηση! 

Meno Male 

Tα λίγα τραπεζάκια που είναι στρωμένα στον πεζόδρομο της Βείκου, είναι σαν ένας ξεχωριστός λαχταριστός λαχνός! Αν βρεις να καθίσεις και ανοίξεις τον κατάλογο θα το καταλάβεις. Έχει γεύσεις που σίγουρα θα σε ταξιδέψουν μέχρι την Ιταλία και έχει και μια προσεγμένη κάβα με ετικέτες κρασιών που μπορούν να συντροφεύσουν το φαγητό σου. Εδώ, μαζί με όλα αυτά που θα δοκιμάσεις μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις  και μια πίτσα με σοκολάτα γάλακτος. Ω, ναι! Καλά διάβασες! 

 Βεΐκου 10, Kουκάκι


Canarino

Μια αυλή γεμάτη με σόμπες και άνεση, που θα σε κάνει να πιστέψεις ότι είσαι κάπου στη νότια Ιταλία και περιμένεις να σου σερβίρουν το φαγητό σου. Μπρουσκέτες που ανοίγουν την όρεξη με τον καλύτερο τρόπο, αριστοτεχνικά ραβιόλια, φρέσκα ζυμαρικά, πίτσες με λεπτή και τραγανή ζύμη και αρκετά ακόμα πιάτα σε ένα μαγαζί που σου κάνει αμέσως ξεκάθαρο, ότι ξέρει καλά την Ιταλική κουζίνα. Κλείσε ένα τραπέζι εδώ και όταν με το καλό έρθεις, βάλε στο τραπέζι και μερικά από τα απίθανα κοκτέιλ που έχει ο κατάλογος! 

Ηλία Ηλιού 28, Αθήνα


Nonna Rosa

Σε δύο σημεία στην Αθήνα, σε Χαλάνδρι και Μαρούσι, η Nonna Rossa κάνει μικρά θαύματα με τα ζυμάρια της που ψήνονται σε παραδοσιακό ξυλόφουρνο! Εδώ, κάθε μέρα είναι μια γιορτή με πυροτεχνήματα από ζυμαρικά και αυθεντικές ιταλικές σάλτσες. Ξεκινήστε με ένα Mozzarella garlic bread και μια σαλάτα Caprese και συνεχίστε με τα ζυμαρικά ή τις πίτσες που θα αγαπήσετε αμέσως. Για αυθεντική λοιπόν Ιταλική Κουζίνα να σκεφτείς αμέσως ότι ...η γιαγιά ξέρει και μπορεί να σε ταίσει καλά και ποιοτικά, όπως άλλωστε θα έκανε και η δική σου γιαγιά!

Αγίας Παρασκευής 85, Χαλάνδρι
Λεωφ. Κηφισίας 94, Μαρούσι


Facce strane

Σε μια από τις πιο όμορφες γειτονιές της Αθήνας και με μια ζεστή διακόσμηση γεμάτη με στοιχεία από τη γειτονική Ιταλία, τα τραπέζια στρώνονται καθημερινά και καλοφαγάδες απολαμβάνουν αυθεντικές γεύσεις, γεμάτες αρώματα! Αυτό το μαγαζί είναι ένα μικρό ταξίδι με τις δημιουργίες του και μπορούμε να εγγυηθούμε ότι και εδώ, θα φας καλά! Επικές μακαρονάδες, παραδοσιακές πίτσες και σπιτικά τιραμισού! Τι άλλο να ζητήσεις; 

Λεωφ. Βασιλέως Αλεξάνδρου 5-7, Αθήνα

Aperio cucina & vino

Το όνομα του στα λατινικά σημαίνει "ευήλιο" και είναι εμπνευσμένο από το συναίσθημα που δημιουργείται στους θαμώνες του. Αυτή η περιγραφή ταιριάζει απόλυτα για τον συγκεκριμένο χώρο. Ο προσεγμένος κατάλογος έχει δημιουργίες από τον chef του Costa Navarino, Κώστα Καρακώστα και αυτό είναι κάτι που σε προετοιμάζει ότι εδώ θα φας καλά. Ξεκίνα με τραγανά Arancini και Μανιτάρια portobello με κρέμα provolone. Στα κυρίως βάλε στο τραπέζι Παπαρδέλες με λουκάνικο και αυθεντική καρμπονάρα και κάνε και ένα check στη λίστα με τα καταπληκτικά κρασιά τους! Για το τέλος, αυτό το chocolate καλτσόνε ...σχεδόν σου μιλάει! 

Μεσογείων 258, Χολαργός

Lollo’s Atene

Αν έχεις ταξιδέψει στην Αντίπαρο θα ξέρεις σίγουρα την Lollo's Πίτσα! Είναι ένας από τους λόγους για να βρεθείς στο νησί. Οι δημιουργοί του μαγαζιού, ευτυχώς, άκουσαν όλους εμάς που χρόνια θέλαμε το μαγαζί στην Αθήνα και ναι, το έφεραν! Οι η Sabrina Ciarpelloni και ο Stefano Gentili, μεγαλωμένοι στη Ρώμη και με αρκετά χρόνια επιτυχίας στην Ελληνική εστίαση, έχουν τη συνταγή για την καλύτερη πίτσα και όχι μόνο! Δε γράφουμε τίποτα παραπάνω, παρά μόνο μια φράση: Να ρθείτε! 

Εθ. Αντιστάσεως 3α, Χαλάνδρι 


Malconi’s

Πάνω από χίλια πεντακόσια άτομα στο goole maps, έχουν βαθμολογήσει το Malconi's με άριστα και αυτό κάτι λέει από μόνο του. Το αγαπημένο μας Ιταλικό στέκι στο Κολωνάκι που σκορπάει χαμόγελα με τις μυρωδιές του και πραγματοποιεί γαστρονομικά όνειρα σε όλους εμάς που καθόμαστε στα τραπέζια του. Εδώ, μαζί με τις υπέροχες Ιταλικές νοστιμιές που θα δοκιμάσεις, δώσε και μια ευκαιρία στα πεντανόστιμα bao buns. 

Πατριάρχου Ιωακείμ 43 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα «οπίσθια γραφείου» και πως αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα

Body+Mind 19.04.2024
Αν δουλεύεις σε γραφείο, το θέμα σε αφορά

H Anya Taylor Joy φόρεσε το it παπούτσι της άνοιξης που διχάζει τις fashionistas

Style 19.04.2024
Οι μισές το λατρεύουν, οι μισές το σιχαίνονται!

Τα πιο νόστιμα vegan σουβλάκια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Ραδιόφωνο 19.04.2024
Είτε είσαι vegan, είτε όχι, αυτά τα σουβλάκια πρέπει οπωσδήποτε να τα δοκιμάσεις!

Το ξενοδοχείο στη Δανία που είναι σαν να κάνεις διακοπές στο Μπαλί

Ταξίδια 19.04.2024
Μια γεύση από το Μπαλί στη Σκανδιναβία

`Εξαλλοι οι Ιταλοί με τα λεγόμενα ιστορικού φαγητού για την πίτσα

Food Χτες
Το βιβλίο του «La Cucina Italiana Non Esiste – Η ιταλική κουζίνα δεν υπάρχει» προκάλεσε σάλο

Πώς να ζήσεις με κατοικίδιο, παρά τις αλλεργίες σου

Pets Χτες
Μπορείς να έχεις μια ευτυχισμένη, υγιή ζωή με τα κατοικίδια ζώα σου, ακόμα κι αν έχεις αλλεργία σε αυτά

Τα μυστικά ομορφιάς των διασήμων πέρα από τις επεμβάσεις και τις ακριβές κρέμες

Body+Mind Χτες
Bασίζονται σε συγκεκριμένες ρουτίνες ομορφιάς και μυστικά

5 urban chic airbnb στο κέντρο της Αθήνας που θα λατρέψεις

Ταξίδια Χτες
Ντιζαϊνάτα, πανέμορφα και ό,τι πρέπει για διακοπές ...στην πόλη

Τα χρώματα που επικρατούν τώρα στα trends

Style Χτες
Έντονα αλλά και πιο ουδέτερα, όλα όμως ευκολοφόρετα

Η απλή κίνηση που μειώνει το στρες, την κατάθλιψη και τις κρίσεις πανικού

Body+Mind Χτες
Δεν κοστίζει και έχει θεαματικά αποτελέσματα