THINK

Tι πρέπει να σκεφτείς πριν πάρεις την απόφαση να γυρίσεις στον πρώην σου

Μπορεί ο αθεράπευτα ρομαντικός να λάβει σοβαρά υπόψιν του τα red flags;

Tι πρέπει να σκεφτείς πριν πάρεις την απόφαση να γυρίσεις στον πρώην σου
Photo by Dejan Krstevski from Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η φετινή επανασύνδεση του Ben Affleck και της Jennifer Lopez μας έκανε να αναρωτιόμαστε αν τελικά αξίζουν οι δεύτερες ευκαιρίες το γυαλί ξανακολλά.

Όταν μια σχέση ολοκληρώνεται και τελειώνει είναι φυσικό να αναπολούμε τις όμορφες στιγμές και κυρίως την αρχή του ειδυλλίου. Η μοναξιά ευθύνεται κυρίως για αυτό, διότι μας κάνει να νιώθουμε ότι έχουμε ανάγκη από την αγάπη και την συντροφικότητα που μας προσφέρει ένας σύντροφος.

Αρχίζουμε να σκεφτόμαστε το παρελθόν και να αναρωτιόμαστε τι θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Αναρωτιόμαστε αν κάναμε λάθος αποχωρώντας ή θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει περισσότερα για να σώσουμε τη σχέση και αν πήραμε τη σωστή απόφαση.

Τα social media επιδεινώνουν όλη αυτή την κατάσταση. Μας δίνει έναν ψεύτικο έλεγχο πάνω στις ζωές των άλλων, σαν ένας εξωτερικός παρατηρητής ή ένας stalker που θα λέγαμε στη γλώσσα του διαδικτύου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορεί το να σκρολάρουμε το προφίλ του πρώην μας να μας φαίνεται ακίνδυνο, ωστόσο ενέχει κρυφούς κινδύνους που μας βάζουν σε έναν λαβύρινθο, όπου δεν μπορούμε να βρούμε την έξοδο. Αυτή η διαδικασία είναι αρκετά εξουθενωτική συναισθηματικά και πολύ συχνά μας φέρνει στα όρια με την κατάθλιψη.  

Ωστόσο όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον αθεράπευτα ρομαντικό που ζει μέσα μας. Οι κόκκινες σημαίες για αυτόν είναι απλά σηματοδότες του STOP, σταματάς, κοιτάς και συνεχίζεις.

Ένας σύμβουλος σχέσεων στη Νέα Υόρκη, ο @findingmrheight αποκάλυψε στο TikTok τις 3 βασικές σκέψεις που πρέπει να κάνουμε λάβουμε την απόφαση της επανασύνδεσης.

Η αιτία του χωρισμού

Ο λόγος που πήρατε την απόφαση να χωρίσετε είναι το βασικό σημείο που πρέπει να αναλογιστείτε. Ήταν τα θέλω σας που δεν συμβάδιζαν, προέκυψε κάποια απόσταση, ή συνέβησαν κάποια άλλα πράγματα μικρότερης σημασίας.

Η ειδικός σε θέματα σχέσεων Rachel A. Sussman είχε αναφέρει στην Oprah Daily ότι: «Αν δεν διορθώσουν την συνθήκη που τους χώρισε εξ’ αρχής, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο».

Έχετε ξανασκεφτεί ή αλλάξει τις προτεραιότητές σας; Έχει ο πρώην; Αν αυτό που οδήγησε στον χωρισμό δεν έχει αλλάξει και για τους δυο σας, είναι θέμα χρόνου να χωρίσετε ξανά. Είναι σημαντικό να επανεκτιμήσετε τις περιστάσεις και τους λόγους που οδήγησαν στον χωρισμό. Μπορεί να πιστεύετε ότι το να ξανασυναντήσετε έναν πρώην είναι πιο εύκολο και λιγότερο χρονοβόρο στην εποχή μας, σημειώνει το Women's Health, αλλά το να ξανασυναντήσετε έναν πρώην χωρίς να αντιμετωπίσετε τους λόγους του χωρισμού θα οδηγήσει σε μεγαλύτερο πόνο μακροπρόθεσμα.

Είστε πρόθυμοι να κάνετε τη δύσκολη συζήτηση;

Το δεύτερο σημείο που στέκεται ο δημοφιλής TikToker είναι η προθυμία. «Νιώθετα άνετα να τους μιλήσετε για την αιτία του χωρισμού σας, το αν αυτή έχει αλλάξει και το τι βλέπετε διαφορετικά για το μέλλον σας;»

Είναι σημαντικό να μπορείτε να έχετε μια ειλικρινή συζήτηση σχετικά με το τι πήγε στραβά στην αρχή και τι κάνετε τόσο εσείς όσο και ο πρώην σας μετά τον χωρισμό για να κάνετε αλλαγές για να αποφύγετε ξανά την ίδια κατάσταση. Πρέπει να είστε έτοιμοι να ακούσετε χωρίς να εκφράσετε θυμό ή δυσαρέσκεια και να τους δώσετε ένα ασφαλές μέρος για να ανοιχτούν — και πρέπει να κάνουν το ίδιο για εσάς. Πολλά ζευγάρια δυσκολεύονται με την επικοινωνία και η συζήτηση για τις διαφορές συχνά αντιμετωπίζεται με θυμό. Ακριβώς επειδή του δίνετε μια δεύτερη ευκαιρία δεν σημαίνει ότι θα λειτουργήσει καλύτερα τη δεύτερη φορά.

Ως ζευγάρι, εάν τόσο εσείς όσο και ο πρώην σας σκέφτεστε να ξαναβρεθείτε μαζί, είναι ζωτικής σημασίας να εργαστείτε με τον εαυτό σας για να δείξετε ότι μπορείτε να γίνετε καλύτερος σύντροφος τη δεύτερη φορά. Δεν είναι καιρός να κατηγορείτε ο ένας τον άλλον για αυτό που πήγε στραβά, αλλά μια ευκαιρία να αναλάβετε την ευθύνη για τα λάθη του παρελθόντος χωρίς να κρατάτε θυμό και αγανάκτηση.

Μπορείτε πραγματικά να κάνετε το επόμενο βήμα;

Τέλος, σύμφωνα με το βίντεο TikTok του @findingmrheight, πρέπει να αναρωτηθείτε αν μπορείτε να «να προχωρήσετε και να αποχωρήσετε από όσα συνέβησαν στη σχέση σας πριν».

Είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη το πραγματικό κίνητρο που θέλετε να τα ξαναβρείτε με τον πρώην σας και αυτό δεν μπορεί να είναι η μοναξιά ή η ανάγκη για άνεση. Εάν θέλετε να προχωρήσετε πραγματικά μπροστά, πρέπει να αφήσετε το παρελθόν να φύγει. Εάν εσείς και ο πρώην σας μπορείτε να είστε στο παρόν χωρίς να αφήσετε το παρελθόν σας να σας παρασύρει, μπορεί να έχετε μια ευκαιρία για μια ευτυχισμένη σχέση μαζί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
10 / position1: 438 / position2: 884
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb