ΣΧΕΣΕΙΣ

Οδηγός συμβουλών για να βρεις την αδελφή ψυχή σου

Ένας οδηγός συμβουλών που θα σε κάνει να καταλάβεις, ότι αν δεν τα βρεις με το μέσα σου, δε θα βρεις και το άτομο που ψάχνεις
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Οδηγός συμβουλών για να βρεις την αδελφή ψυχή σου
Gif via GIPHY

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπάρχουν ένα σωρό θεωρίες για τις αδελφές ψυχές. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι υπάρχει μόνο μία για τον καθένα, άλλοι πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρχουν πολλές αδελφές ψυχές (ρομαντικές ή όχι) και υπάρχουν και εκείνοι που προτιμούν τον όρο «δίδυμη φλόγα»—που είναι παρόμοιος με μια αδελφή ψυχή, αλλά όχι ακριβώς το ίδιο.

Τώρα, προτού σκεφτείς το κλισέ «όταν ξέρεις, ξέρεις», σίγουρα δεν είναι δυνατό να προγραμματίσεις κυριολεκτικά την ώρα και την ημερα που θα συναντήσεις το ταίρι σου. Αλλά αντικειμενικά, έχεις δύο επιλογές: Μπορείς να καθίσεις αναπαυτικά, να χαλαρώσεις και να το αφήσεις στη μοίρα, ή να είσαι προνοητική και να φανερώσεις μόνος σου όσα είναι ή δεν είναι για εσένα.

Επειδή λοιπόν όλοι θέλουμε να ξέρουμε τι ακριβώς παίζει με τις αδελφές ψυχές μας, κάποιοι ειδικοί στο θέμα, δίνουν τα φώτα τους για το πως να πετύχεις στην όλη διαδικασία «εύρεσης της αδελφής ψυχής σου». Δώσε βάση στον παρακάτω οδηγό!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

via GIPHY

Να είσαι ο εαυτός σου (αλλά στην πραγματικότητα)

FYI: Το νόημα μιας αδελφής ψυχής είναι ότι είναι κάποιος προορίζεται να σε αγαπήσει για σένα, οπότε πώς υποτίθεται ότι θα τον βρεις αν δεν είσαι ο εαυτός σου; Η ειδικός σε θέματα σχέσεων Jasbina Ahluwalia, ιδρύτρια του Intersections Match by Jasbina, συμβουλεύει: «Να είσαι εσύ. Γνώρισε και νιώσε αυτό που είσαι. Εάν δεν είσαι περήφανη για κανένα μέρος σου, δώσε δύναμη στον εαυτό σου να βελτιώσει αυτό το κομμάτι. Αν σε αγαπάς, θα το κάνει και η αδερφή ψυχή σου».

via GIPHY

Μην αναζητάς την τελειότητα

Εάν διατηρείς μια αυστηρή εικόνα στο μυαλό σου για το πώς θα πρέπει να είναι η αδελφή ψυχή σου, πιθανότατα θα χάσεις το άτομο με το οποίο πρόκειται να συνδεθείς βαθιά και ουσιαστικά. «Η αδερφή ψυχή σου συνήθως δεν είναι αυτή που έχεις οραματιστεί, αλλά μια οντότητα αγάπης που συνδυάζει ένα σώμα που αντικατοπτρίζει όλες τις ατέλειές σου με τρόπο που σε κάνει να αγαπάς περισσότερο τον εαυτό σου», λέει η σeξολόγος Frenchie Davis, παρουσιάστρια του Libido Talk. . «Θα βρεις την αδελφή ψυχή σου σε αυτά που θεωρείς τα ελαττώματά σου. Θα είναι το άτομο που θαυμάζει αυτό που φοβάσαι να αγαπήσεις στον εαυτό σου».

via GIPHY

Πάρε το αργά

«Όταν πρόκειται να βρεις την αδελφή ψυχή σου, να θυμάσαι ότι δεν μπορείς να βιάζεσαι», λέει η ειδικός σε ραντεβού και σχέσεις Laura Bilotta. «Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος, αλλά όταν ο χρόνος είναι σωστός, όλα θα ευθυγραμμιστούν».

Αν είσαι, για παράδειγμα, το πιο ανυπόμονο άτομο που υπάρχει: «Κάνε υπομονή και μείνε θετική. Αφιέρωσε λίγο χρόνο για να δουλέψεις με τον εαυτό σου, σκέψου τι ψάχνεις και τι θα σε κάνει ευτυχισμένη. Και αν η αναζήτηση για «το ένα» γίνεται εξαντλητική, μην φοβάσε να κάνεις ένα βήμα πίσω μέχρι να είσαι έτοιμη να επιστρέψεις στο παιχνίδι γνωριμιών, ώστε να μπορέσεις να βάλεις τον εαυτό σου πλήρως σε αυτό. Πρέπει να απολαμβάνεις τη βόλτα και να εμπιστεύεσαι ότι η αδερφή ψυχή σου θα έρθει μαζί σου όταν είσαι έτοιμη για αυτήν».

via GIPHY

Κατάλαβε τον εαυτό σου

Δεν ξέρω ποιος χρειάζεται να το ακούσει αυτό, αλλά το να βρεις την αδελφή ψυχή σου δεν είναι τόσο εύκολο όσο έυκολα βρίσκεις στην Amazon σeξουαλικά βοηθήματα για παιχνίδια στο διαμέρισμά σου. Ο προπονητής γνωριμιών Stef Safran σε συμβουλεύει «να επενδύσεις σε όλα τα κομμάτια της ζωής σου». Αυτό μπορεί να μοιάζει σαν να ασχολείσαι ενεργά με τη φροντίδα του εαυτού σου, να γυμνάζεσαι, να επενδύεις προσωπικά στα ενδιαφέροντά σου κ.λπ. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείς να μάθεις περισσότερα για τον εαυτό σου, για να βρεις τον τύπο του ατόμου που θα ταίριαζε καλύτερα σε εσένα.

Όταν βγάζεις τον εαυτό σου στον κόσμο, θυμήσου ότι είναι «Εντάξει να έχεις μια σειρά από κακά ραντεβού, ή να μην έχεις ραντεβού ή ακόμα και να κάνεις παύση γνωριμιών. Είναι εντάξει να ζητάς συμβουλές και επίσης είναι εντάξει να μην δέχεσαι όλες τις συμβουλές. Όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι η αποτυχία είναι μέρος του τρόπου με τον οποίο πετυχαίνεις και ότι δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να είσαι ελεύθερος και να το δείχνεις».

via GIPHY

Μην συμβιβάζεσαι

Σίγουρα, είναι σημαντικό να κατανοείς και να αποδέχεσαι τα ελαττώματα των άλλων ανθρώπων, αλλά η αδερφή ψυχή σου υποτίθεται ότι είναι η -επική αγάπη- σου, που σημαίνει ότι δεν μπορείς να βιαστείς ή να πιέσεις αυτό το είδος συναισθήματος με κανένα τυχαίο άτομο που έτυχε να ταιριάξεις στο Tinder.

Ο θεραπευτής γάμου και οικογένειας Moe A. Brown λέει: «Προτρέπω όποιον θέλει να γνωρίσει την αδελφή ψυχή του να κάνει ένα απλό πράγμα: Να σταθεί στον καθρέφτη και γνωρίσει το ποιος είναι. Το ποιος είσαι στην υψηλότερη δόνηση σου είναι η ακριβής ενεργειακή υπογραφή που ψάχνεις. "

via GIPHY

Ψάξε για κάποιον που σε αποδέχεται για αυτό που είσαι

Μπορείς να καταβάλεις προσπάθεια από πλευράς σου, αλλά αν το άλλο άτομο δεν ανταποδώσει, δεν μπορούν να επιτευχθούν πολλά. «Βρες κάποιον που σε τιμά και σε αποδέχεται όπως είσαι, προσπαθεί να κατανοήσει εσένα, την προοπτική και τα συναισθήματά σου και είναι πρόθυμος να αντιμετωπίσει τα θέματα σου με σεβασμό και συμβιβασμό», λέει ο ειδικός σχέσεων και συγγραφέας του First Comes Us: The Busy Couple's Guide. to Lasting Love Anita Chlipala.

«Βρες κάποιον με δέσμευση στη δέσμευση και που είναι πρόθυμος να κάνει δουλειά για να λειτουργήσει η σχέση. Μια σχέση αδελφής ψυχής δεν υπάρχει μόνο μαγικά – δημιουργείται σκόπιμα», λέει.

via GIPHY

Μην ξεχνάς τη δουλειά για αυτήν τη σχέση

Τέλος, μόλις καταβάλεις δουλειά για να βρεις την αδελφή ψυχή σου, ήρθε η ώρα να καταβάλεις και προσπάθεια για να διατηρήσετε αυτή τη σχέση. «Οι σχέσεις ευδοκιμούν όταν επενδύεις στην κατανόηση των αναγκών του άλλου, ενώ αναγνωρίζεις επίσης ότι ένα άτομο δεν μπορεί να εκπληρώσει όλες τις ανάγκες σου - σωματικά, κοινωνικά, πρακτικά ή σeξουαλικά, λέει ο Jess O'Reilly, PhD.

«Το να γίνεις αδελφή ψυχή με κάποιον περιλαμβάνει ανοιχτή επικοινωνία που είναι συνεχής και ελαχιστοποιεί την κρίση. Δεν χρειάζεται να έχεις τα πάντα κοινά για να γίνετε αδελφές ψυχές, αλλά αν είστε και οι δύο πρόθυμοι να καταβάλετε παρόμοια προσπάθεια (χρόνος, επικοινωνία, διεύρυνση των ζωνών άνεσης) για να το κάνετε να λειτουργήσει, μπορεί να διαπιστώσετε ότι αυτό διευκολύνει τη διαδικασία να γίνετε όντως αδελφές ψυχές».

via GIPHY

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
36 / position1: 695 / position2: 1050
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb