E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Επιτυχημένη ανακαίνιση σαλονιού μέσα από 5 tips!

Δημοσίευση 2/11/2021 | 13:22

Επιτυχημένη ανακαίνιση σαλονιού μέσα από 5 tips!

Η μερική ή  η ολική ανακαίνιση σαλονιού είναι για πολλούς το σημαντικότερο είδος αναμόρφωσης χώρου σε μια κατοικία, διότι αποτελεί κομβικό της σημείο καθώς και μέρος χαλάρωσης, αναψυχής και υποδοχής των καλεσμένων.

Ένα ελκυστικό και ζεστό σαλόνι αφενός βελτιώνει την ποιότητα ζωής της καθημερινότητας των χρηστών του, αναδεικνύοντας παράλληλα το προσωπικό τους στυλ και αφετέρου κερδίζει τις εντυπώσεις των καλεσμένων, προσφέροντας ιδιαίτερες στιγμές και μια όμορφη ατμόσφαιρα! Η βέλτιστη ανακαίνιση ενός σαλονιού, μπορεί να επιτευχτεί ακολουθώντας 5 βασικές πρακτικές συμβουλές:

Στόχος να φαίνεται ο χώρος όσο το δυνατόν μεγαλύτερος

Η επένδυση σε παρεμβάσεις που κάνουν το σαλόνι να δείχνει ευρύχωρο προτείνονται συχνά από τους ειδικούς της ανακαίνισης, οι οποίες επικεντρώνονται σε συγκεκριμένες αλλαγές. Η πιο βασική από αυτές είναι η αφαίρεση των ενδιάμεσων τοίχων ενοποιώντας το σαλόνι με την κουζίνα ή με την τραπεζαρία. Ακολουθεί η κατάλληλη διαρρύθμιση των επίπλων που εξασφαλίζει μεγαλύτερη άνεση στο χώρο, ενώ η τοποθέτηση καθρεπτών μπορεί να δώσει την ψευδαίσθηση οπτικά, πως το σαλόνι είναι σαφώς μεγαλύτερο. Τέλος, το λευκό ταβάνι και η τοποθέτηση ανοιχτόχρωμου χαλιού, μπορούν να αποτελέσουν βοηθητικές παρεμβάσεις για την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου.

Σωστή επιλογή χρωμάτων στους τοίχους

Η απλή και οικονομική αυτή αλλαγή, μπορεί να δώσει εντυπωσιακά αποτελέσματα. Σε γενικές γραμμές τα χρώματα που επιλέγονται στην ανακαίνιση σαλονιού είναι οι ουδέτερες αποχρώσεις (γκρι, μπεζ, λευκό κλπ) που επιτρέπουν την προσθήκη έντονων στοιχείων διακόσμησης στις υφές και στα έπιπλα. Συμπληρωματικά, αν ο χρήστης του σαλονιού επιθυμεί να δοθεί έμφαση σε συγκεκριμένο σημείο του χώρου, μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιήσει ένα πιο έντονο ή εκθαμβωτικό χρώμα.

Σχεδιασμός και διακόσμηση με συγκεκριμένο στυλ

Το προσωπικό γούστο των χρηστών ενός σπιτιού αντανακλάται στην επιλογή του ανάλογου στυλ σχεδιασμού και διακόσμησης, που μπορεί να μετατρέψει το σαλόνι  σε έναν μοναδικό χώρο. Το κάθε στυλ (μοντέρνο, κλασικό, ρετρό, vintage, βιομηχανικό κ.α.) καλό είναι να αποτυπώνεται σε όλες τις αισθητικές παρεμβάσεις και επιλογές όπως στα έπιπλα, στα χρώματα και στα υφάσματα, προσδίδοντάς του έτσι μια αισθητική ομοιομορφία.

Κατάλληλο δάπεδο ανάλογα με τις ανάγκες και το στυλ

Είναι γεγονός πως ένα όμορφο δάπεδο μπορεί να αναβαθμίσει έναν χώρο, το οποίο καλό είναι να «δένει» οπτικά με το συνολικό στυλ και τα διακοσμητικά στοιχεία του σαλονιού. Επειδή το δάπεδο υπόκειται σε φθορά λόγω της εκτεταμένης χρήσης του, η επιλογή του υλικού (πλακάκια, γρανίτης, μάρμαρο, laminate κ.α.), θα πρέπει να γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή.

Σωστός φωτισμός

Σημαντικό κομμάτι της ανακαίνισης σαλονιού αποτελεί η σωστή επιλογή του φωτισμού. Η χρήση ενός ντίμερ (χειροκίνητος μηχανισμός που ρυθμίζει την ένταση του φωτισμού), διευκολύνει την κάλυψη των εκάστοτε αναγκών ανάλογα με το τι απαιτεί η κάθε περίσταση. Για παράδειγμα, ο φωτισμός για την υποδοχή των επισκεπτών μπορεί να ρυθμιστεί σε έντονο και σε πιο χαλαρό, όταν οι χρήστες του χώρου επιθυμούν να ξεκουραστούν ύστερα από μια δύσκολη μέρα. Επίσης, ο σωστός και αποτελεσματικός φωτισμός βασίζεται στον κατάλληλο συνδυασμό διαφόρων πηγών του (όπως κρυφοί φωτισμοί, φωτιστικά ταβανιού ή δαπέδου κ.α.).

Η ανακαίνιση σαλονιού περιλαμβάνει πολλαπλές εργασίες και διαφορετικά στάδια που ποικίλλουν ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε χρήστη του ακινήτου. Η εταιρεία ANAKAINISI MASTER, διαθέτει πολυετή εμπειρία και υψηλή τεχνογνωσία στη μερική και στην ολική ανακαίνιση σπιτιού. Έχει ολοκληρώσει στη Θεσσαλονίκη, στη Β. Ελλάδα αλλά και στη Λήμνο δεκάδες εξαιρετικής ποιότητας και άρτιας αισθητικής έργα και εγγυάται το άριστο τελικό αποτέλεσμα σε κάθε περίπτωση! 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς να ξεφορτωθείς τα πράγματα που δε θες και να ανανεώσεις το χώρο σου

Σπίτι 25.04.2024
Το decluttering έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός αρμονικού και εμπνευσμένου περιβάλλοντος που υποστηρίζει την ευεξία σας.

5 fashion trends που θα δούμε παντού τώρα που ο ήλιος επέστρεψε για τα καλά

Style 25.04.2024
Κάποια ίσως σε τρομάξουν, αλλά θα τα αγαπήσεις!

Οι τροφές που προκαλούν εξάψεις

Body+Mind 25.04.2024
Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγεις σε ειδικές περιπτώσεις

Ταβερνάκια με νόστιμους μεζέδες στα Δυτικά

Food 25.04.2024
Όμορφα στέκια για να απολαύσεις νοστιμιές σε φιλικό περιβάλλον

Spring Nail Trends: Τι παίζει στα nail salons αυτή την εποχή

Style Χτες
Πάρε ιδέες για το επόμενο μανικιούρ σου

Η ελληνική πόλη ‑ φάντασμα στην Ιταλία που προκαλεί δέος από τότε που έχει ερημώσει

Ταξίδια Χτες
Μπορείς να την επισκεφτείς, αλλά όχι να μείνεις

Cocktail trends για το 2024

Food Προχτές
Ο κόσμος της mixology συνεχίζει να εξελίσσεται

Όλες οι αλλαγές στο dating, που ίσως να μην γνωρίζεις

Σχέσεις Προχτές
Τι έχει αλλάξει στον τρόπο που γνωρίζουμε κόσμο

Τι είναι τα προβιοτικά καλλυντικά και γιατί γίνεται τέτοιος χαμός;

Body+Mind Προχτές
Τα προβιοτικά συμβάλλουν σε μια πιο λαμπερή και νεανική επιδερμίδα