E-Daily

Αυτό είναι το ζώδιο που εμβολιάζεται περισσότερο σύμφωνα με την επιστήμη

Και μάλιστα, από Πανεπιστήμιο των ΗΠΑ

Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ

10/11/2021 | 00:19

Φωτογραφία από τον χρήστη Nataliya Vaitkevich στο Pexels

Συναρπαστικά νέα για τους ανθρώπους που πιστεύουν αρκετά στην επιστήμη για να θέλουν τον μαζικό εμβολιασμό, αλλά όχι αρκετά για να πιστεύουν ότι ισχύουν τα ωροσκόπια: Το τμήμα υγείας της κομητείας Salt Lake της Γιούτα λέει ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά στα ποσοστά εμβολιασμού ανάλογα με το ζώδιό σας.

Τουλάχιστον, αυτό διαπίστωσαν οι επιστήμονες όταν ανέλυσαν ανώνυμα δεδομένα για 1,2 εκατομμύρια άτομα, παρέχοντας έναν πίνακα με τα λιγότερα και τα περισσότερα εμβολιασμένα ζώδια.

via GIPHY

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι Λέοντες – βάση χαρακτηριστικών οι πιο συμπονετικοί – ήταν και οι πιο εμβολιασμένοι, σε ποσοστό 70%, ακολουθούμενοι από τους ανθρώπους με το ζώδιο του Υδροχόου (67%). Οι Σκορπιοί (το πιο κακό ζώδιο, ξεκάθαρα) ήρθαν τελευταίοι – μόνο το 46% ήταν εμβολιασμένοι, με τους Παρθένους (50%) να έρχονται σε δεύτερη μοίρα.

via GIPHY

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους αυτή η μελέτη μπορεί να πει λιγότερα για τη γενναιόδωρη φύση των Λεόντων και περισσότερα για τη σημασία των ομοιόμορφων διανομών.

Ο επικεφαλής δεδομένων στην Guardian US, Alvin Chang, το αναλύει: «Για να καταλάβουμε ποιο ποσοστό των ανθρώπων κάθε ζωδίου είναι εμβολιασμένο, η κομητεία έπρεπε να βρει δύο αριθμούς: 1) Πόσα άτομα από κάθε ζώδιο έχουν εμβολιαστεί, κάτι που το έκανε χρησιμοποιώντας ανώνυμα κρατικά δεδομένα, που πιθανότατα είναι αρκετά ακριβή και 2) πόσα άτομα από το κάθε ζώδιο ζουν στην κομητεία συνολικά. Αυτό, το υπολόγισαν εξετάζοντας την πανεθνική κατανομή των ζωδίων, χρησιμοποιώντας δεδομένα από το Πανεπιστήμιο του Τέξας. Στη συνέχεια υπέθεσαν ότι η κομητεία τους θα είχε παρόμοια κατανομή. Αλλά η κατανομή του πότε γεννιούνται οι άνθρωποι μπορεί να διαφέρει από πολιτεία σε πολιτεία και ακόμη περισσότερο από κομητεία σε κομητεία».

via GIPHY

Όλα αυτά γίνονται πιο ξεκάθαρα αφού κοιτάξουμε μια άλλη κατηγορία στοιχείων,  που δείχνουν πόσο κοινό είναι κάθε ζώδιο στην Αμερική.

Αυτή η κατηγορία είναι σχεδόν ακριβώς αντίστροφη του εμβολιασμού. Έτσι, ενώ οι Σκορπιοί ήρθαν τελευταίοι στον πίνακα του Salt Lake για εμβολιασμό, είναι επίσης το πιο συχνά αντιπροσωπευόμενο ζώδιο στον πληθυσμό των ΗΠΑ (στους Αμερικανούς αρέσει να αναπαράγονται κατά την περίοδο των διακοπών, φαίνεται). Το αντίθετο ίσχυε για τους Λέοντες και τους Υδροχόους – τα λιγότερο κοινά ζώδια στον πληθυσμό των ΗΠΑ, αλλά τα υψηλότερα στον πίνακα των εμβολιασμών.

«Είναι πιθανό η κατανομή των ζωδίων της κομητείας Salt Lake να είναι πολύ μεγαλύτερη από ό,τι είναι σε εθνικό επίπεδο», λέει ο Alvin. «Γι’ αυτό πιθανώς οι Λέοντες – ένα από τα λιγότερο κοινά ζώδια – έχουν τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού. Η κομητεία πιθανώς υπομετρά τον αριθμό των Λέων εκεί».

Η αστρολογία δεν είναι «επιστήμη»

via GIPHY

Όταν η Guardian μίλησε με ειδικούς της υγείας του Σολτ Λέικ Σίτι, ήταν ειλικρινείς σχετικά με τα όρια της έρευνάς τους.

«Προφανώς και η έρευνα δεν είναι εντελώς επιστημονική γιατί μιλάμε για αστρολογία», είπε ο Nicolas Rupp, εκπρόσωπος του τμήματος υγείας του Σολτ Λέικ, προς απογοήτευση των απανταχού θαυμαστών του ωροσκοπίου.

«Κάναμε τα μαθηματικά πολύ γρήγορα», όπως είπε ο ίδιος, ο οποίος ισχυρίζεται ότι η ιδέα για τη μελέτη προέκυψε αφού κάποιος από το τμήμα πληροφορικής αστειεύτηκε σχετικά με την ανάλυση των ποσοστών εμβολιασμού ανά ζώδιο.

«Σκεφτήκαμε ότι μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να συνεχίσουμε τη συζήτηση γύρω από τον εμβολιασμό, όταν υπάρχει τόσο μεγάλη ένταση σχετικά με το θέμα. Ο κόσμος έχει βαρεθεί να το ακούει. Οπότε είπαμε να βάλουμε μια νέα χροιά σε αυτό».

Ο Rupp, που δεν ήξερε πολλά για τα ζώδια πριν από αυτήν την έρευνα, είπε ότι το Twitter σίγουρα είχε κάνει τους ανθρώπους να μιλήσουν.

«Ακούω ότι δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι Σκορπιοί βρίσκονται στον πάτο επειδή τείνουν να είναι δύσπιστοι. Τείνουν να είναι πολύ κλειστοί», είπε, προσθέτοντας: «Μαθαίνω τα πάντα για την αστρολογία και είναι πραγματικά διασκεδαστικό».

Επίσης, είχε και αρνητικά σχόλια, καθώς μερικοί σκληροπυρηνικοί θαυμαστές του ωροσκοπίου τον επικρίνουν επειδή αναλύει δεδομένα με ζώδια του Ήλιου αντί για ζώδια της Σελήνης.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους Λέοντες και να τους συγχαρώ που ήταν στην κορυφή· πάντα ήξεραν ότι ανήκαν εκεί. Τους αξίζει να είναι εκεί και το αποδεικνύουν», είπε ο ερευνητής. «Αλλά επίσης δεν θέλω οι Λέοντες να επαναπαυτούν στις δάφνες τους: το 70% δεν είναι 100%.

«Στους Σκορπιούς, θέλω πραγματικά να πω ότι το κλειδί για να έχουν τον έλεγχο και να συνεχίσουν την κυριαρχία τους στην πιο σκοτεινή πλευρά του ζωδιακού κύκλου, είναι να μπορούν να είναι έξω και να ασκούν επιρροή. Και ο εμβολιασμός είναι το κλειδί για αυτήν την επιρροή», είπε.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιατί είναι καλύτερα να μην λούζετε τα μαλλιά σας στο ντους

Πριν 10 ώρες
Αν θέλετε να τα κρατήσετε υγιή και δυνατά, θα πρέπει να αλλάξετε συνήθειες

Αυτές είναι οι beauty προβλέψεις του Pinterest για το 2022

Πριν 10 ώρες
Οι πιο hot beauty τάσεις που θα βλέπεις το 2022

Trend alert: Όλοι μιλούν για το μακιγιάζ της Megan Fox 

Πριν 10 ώρες
Στο μακιγιάζ της Megan 2 μεγάλα trends συναντήθηκαν

Σε αυτά τα μαγαζιά στην Αθήνα θα ευχαριστηθείς αυθεντική Ιταλική κουζίνα

Πριν 10 ώρες
Με αφορμή τη διεθνής ημέρα Ιταλικής κουζίνας που είναι σήμερα 17 Ιανουαρίου

Επιτυχημένα ραντεβού μετά τα 30s; 15 tips για να είσαι πάντα σίγουρη

Πριν 10 ώρες
Ασε τις πληγές σου και την εμπειρία σου να σε οδηγήσουν σε αυτό που θέλεις

Ταξίδια & Πανδημία: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις πριν κάνεις το πρώτο ταξίδι της χρονιάς

Πριν 10 ώρες
Τα ταξίδια έχουν αλλάξει αρκετά αυτά τα δύο χρόνια της πανδημίας και κάθε καινούριο ταξίδι έχει και μια καινούρια προετοιμασία. Ναι, μπορείς να ταξιδέψεις αλλά αφού ενημερωθείς σωστά!

Τα ζώδια σήμερα: 17 Ιανουαρίου

Πριν 10 ώρες
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Γιατί δεν πρέπει να φοράτε εσώρουχα μετά το σeξ

Πριν 10 ώρες
Υπάρχει σημαντικός λόγος υγείας

5 λόγοι που η Alexa Chung είναι το απόλυτο beauty & style icon των κοριτσιών

Χτες
To it girl που έχει καταφέρει να αγαπηθεί από τις γυναίκες

Τα ζώδια σήμερα: 16 Ιανουαρίου

Χτες
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Τσίπουρα και μεζέδες στην Αθήνα: Οδηγός για να περάσεις σαν σε νησί, στην πόλη!

Χτες
Πάμε λίγο κόντρα στο κρύο του χειμώνα και καθόμαστε σε ένα από τα τραπεζάκια των καφενείων της Αθήνας που ξέρουν από τσίπουρα και μεζέδες!
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο e-daily.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.