FITNESS

Η πιο δύσκολη περίοδος για γυμναστική και πώς να την αντέξεις

Πώς να μείνεις σε πρόγραμμα προπόνησης κατά τη διάρκεια του χειμώνα
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Η πιο δύσκολη περίοδος για γυμναστική και πώς να την αντέξεις
Photo by cottonbro from Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σίγουρα την άνοιξη το σώμα σου, σαν να ξυπνάει σωστά; Τα πρώτα κρύα φέρνουν και την πρώτη τεμπελιά - επειδή το φως του ήλιου - η πηγή βιταμίνης D - είναι πιο σπάνιο το χειμώνα, τα επίπεδα της βιταμίνης μας μειώνονται - μαζί με τα επίπεδα φυσικής μας κατάστασης. 

Έτσι, αυτό εξηγεί γιατί τα επίπεδα φυσικής μας κατάστασης πέφτουν συχνά το χειμώνα - επειδή μας λείπουν τα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε για να παρέχουμε οξυγόνο στους μυς μας. Πώς θα μείνουμε σε πρόγραμμα προπόνησης κατά τη διάρκεια του χειμώνα;

Ανεξάρτητα από τον καιρό, είναι σημαντικό να κάνετε κάτι από το να μην κάνετε απολύτως τίποτα, λέει ο Δρ Vivek Cherian.

Ο μέσος ενήλικας πρέπει να στοχεύει σε τουλάχιστον 30 λεπτά μέτριας αερόβιας άσκησης, όπως ποδηλασία (σε εσωτερικούς χώρους ή έξω), να κάνει έστω έναν γρήγορο περίπατο ή οποιαδήποτε άσκηση θα κάνει την καρδιά του να ανεβάσει παλμούς λέει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η τακτική άσκηση ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα, αυξάνει τη συνολική σας ενέργεια και σας βοηθά να κοιμάστε καλύτερα τη νύχτα». Επισημαίνει ότι η τακτική άσκηση απελευθερώνει ορμόνες, όπως η ντοπαμίνη - μια ορμόνη για την καλή διάθεση - και αυτό μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της κατάθλιψης. 

Θέλει παρέα

Γνωρίζετε λοιπόν ότι η άσκηση είναι καλή για εσάς, αλλά ποιος θα σας βγάλει από το άνετο και ζεστό σπίτι σας όταν κάνει κρύο; "Σύμφωνα με τη δική μου εμπειρία, μόλις ξεκινήσετε, η άσκηση γίνεται εθιστική και δεν μπορείτε παρά να την ενσωματώσετε στην καθημερινή σας ζωή", λέει ο Δρ Cherian. 

Λέει ότι ένας εύκολος τρόπος για να παρακινηθείτε είναι να έχετε κάποιον μαζί σας - ιδανικά τον προπονητή σας! "Όχι μόνο αυτό σας δίνει κίνητρο για να συνεχίσετε τη ρουτίνα της προπόνησής σας, αλλά το να έχετε κάποιον για να ασκηθείτε μπορεί να κάνει τον χρόνο που περνάτε πιο ευχάριστο", λέει.

Αν κρυώνεις έξω, μπες μέσα

Αν επέλεξες outdoor προπονήσεις, και δεν είσαι ακόμη άνετη να πας γυμναστήριο για διάφορους λόγους τότε, ήρθε η ώρα για προπόνηση στο σαλόνι! Η Karisa Karmali, ιδρύτρια του Self-Love and Fitness ™ και ISSA Certified Personal Trainer και Online Fitness Coach, λέει ότι αν δεν θέλετε να πάτε σε ένα πάρκο ή γυμναστήριο, υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις που μπορούν ακόμα να είναι αποτελεσματικές και αποδοτικές. Βρες online classes, κάνε προπόνηση με personal trainer κ.ο.κ.

Γυμναστική κάθε μέρα

Η Karmali προτείνει επίσης να ασκείστε την ίδια ώρα κάθε μέρα, αν είναι δυνατόν. "Νομίζω ότι όταν ξεκινάτε για πρώτη φορά, είναι σημαντικό να έχετε μια ρουτίνα επειδή η συνήθεια αυτή γίνεται μέρος της ζωής σας. Τότε δεν βασίζεσαι τόσο στο κίνητρο όσο στην πειθαρχία!", λέει. "Η άσκηση την ίδια ώρα κάθε μέρα μπορεί να είναι καταλύτης για να σας βάλει στο σωστό δρόμο". Συμφωνούμε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
4 / position1: 527 / position2: 898
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb