ΣΧΕΣΕΙΣ

Πως να την παλέψεις με έναν σύντροφο που έχει trust issues

Πως να βοηθήσεις το ταίρι σου και τον εαυτό σου
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Πως να την παλέψεις με έναν σύντροφο που έχει trust issues
Φωτογραφία από τον χρήστη Anna Shvets στο Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δυστυχώς πολλοί άνθρωποι έχουν θέματα εμπιστοσύνης στις εpωτικές τους σχέσεις και αυτό δυσκολεύει πολύ τους συντρόφους τους. Αυτά τα προβλήματα μπορεί να προέρχονται από προηγούμενες τραυματικές σχέσεις ή από ανασφάλειες του ίδιου του ατόμου που τα εκδηλώνει.

Όπως και να έχει, σίγουρα δεν είναι κάτι ευχάριστο, ούτε για αυτόν που τα βιώνει, ούτε για αυτόν που τα δέχεται και πρέπει να τα διαχειριστεί. Αν βρίσκεσαι σε μια τέτοια σχέση και το ταίρι σου έχει trust issues και εσύ δεν ξέρεις πως να το παλέψεις, σου παρουσιάζουμε κάποιους τρόπους που θα σε βοηθήσουν να βγάλεις μια άκρη.

Στήριξε τον σύντροφο σου, χωρίς όμως να προσπαθείς να αλλάξεις το πρόβλημα

Μίλησε μαζί του, δείξε ότι κατανοείς το άλο άτομο, ότι αποδέχεσαι και αυτήν του πλευρά και δείξε του ότι είσαι εκεί για να βασιστεί επάνω σου, ότι δεν το κρίνεις και ότι πραγματικά το αγαπάς και θέλεις να το βοηθήσεις σε όλο αυτό. Εκφράσου για όσα σε ενοχλούν και άσε το άλλο άτομο να εκφράσει και εκείνο τα όσα το προβληματίζουν. Ακούσε το με καλή πρόθεση και διάθεση και δείξε του ότι αφού κάθεσαι και μιλάς για όλα αυτά μαζί του, δεν χρειάζεται να σε φοβάται για κάτι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείξε υπομονή

Ό,τι και αν βίωσε το ταίρι σου και το έκανε να νιώσει έτσι, δεν πρόκειται να του περάσει μέσα σε μια μέρα. Μιλάμε για δουλειά που θέλει χρόνο και συνέπεια και σίγουρα θα υπάρξουν και μέρες που θα βιώσετε εντάσεις και αναταραχές. Μπορείτε όμως να συνεχίσετε να το παλεύετε μαζί, με σταθερά βήματα, λίγο λίγο κάθε φορά. Έτσι, θα χτίσετε και μια πιο γερή σχέση μακροπρόθεσμα.

Άνοιξε την καρδιά σου

Μιλήστε ανοιχτά ο ένας στον άλλον. Η εμπιστοσύνη είναι κάτι που χτίζεται σιγά σιγα, όχι μόνο με λόγια, αλλά κυρίως με πράξεις. Κάποιοι άνθρωποι δε, θέλουν περισσότερη επιβεβαίωση ώστε να δείξουν και εκείνοι τα αισθήματα τους. Μην βασανίζεστε κρατώντας μυστικά μεταξύ σας και παίζοντας παιχνίδια, αλλά δείξτε ό,τι νιώθετε, χωρίς ντροπές και φόβους.

Μην ανεχτείτε την κακοποίηση

Το ότι θα μπεις σε μια ευάλωτη φάση, δε σημαίνει ότι θα πρέπει να ανεχτείς την οποιαδήποτε κακοποιητική συμπεριφορά. Οι εμμονές, οι φόβοι, οι επιβολές δεν είναι πράγματα που κανείς οφείλει να ανέχεται. Αν το πράγμα ξεφεύγει και το ταίρι σου σε καταπιέζει ή ξεσπά επάνω σου, τότε φύγε από αυτήν τη σχέση. Καλώς ή κακώς, η δική σου ευτυχία και ασφάλεια θα πρέπει να μπαίνει πάντα πάνω από των άλλων.

Αναζήτησε βοήθεια για τον εαυτό σου

Το να είσαι σε μια σχέση με άτομο που έχει θέματα εμπιστοσύνης μπορεί να είναι πολύ ψυχοφθόρο και κουραστικό και να βγάλει θέματα και σε εσένα. Για αυτό, είναι καλό να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό, αν νιώσεις ότι πιέζεσαι και χρειάζεσαι βοήθεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
10 / position1: 597 / position2: 1173
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb