ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Τα selfcare tips που υποτίθεται ότι σε βοηθούν αλλά στην πραγματικότητα σε βλάπτουν

Θα πρέπει να σκεφτείς ξανά και αλλιώς αυτές τις συνήθειες, γιατί μπορεί να σε βλάπτουν περισσότερο από όσο καλό θα σου έκαναν
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Τα selfcare tips που υποτίθεται ότι σε βοηθούν αλλά στην πραγματικότητα σε βλάπτουν
Φωτογραφία από τον χρήστη cottonbro στο Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν μιλάμε για selfcare tips, εννοούμε συνήθειες οι οποίες θα μας φέρουν ευεξία και θα μας κάνουν να νιώσουμε καλύτερα, να πάρουμε ενέργεια, να ανανεωθούμε και γενικά να κουράρουμε τον εαυτό μας. Έχεις σκεφτεί όμως ότι κάποια από τα πιο δημοφιλή selfcare tips μπορεί τελικά να μην είναι τόσο καλά για εσένα και αντί να βελτιώνουν τη διάθεση σου, να σε κάνουν να νιώθεις χειρότερα;

Πρέπει να κάνεις τουλάχιστον 30 λεπτά γυμναστική τη μέρα

Μπορεί όντως η μισάωρη καθημερινή άσκηση να έχει πραγματικά οφέλη για την ψυχική και τη σωματική σου υγεία, για κάποιους ανθρώπους το να ξεκλέψουν αυτό το χρονικό διάστημα μέσα στην ημέρα τους, δεν είναι καθόλου ρεαλιστικό. Αν π.χ. κάνεις μια ώρα για να πας στη δουλειά σου και μια για να γυρίσεις, ενώ δουλεύεις fulltime και μετά γυρνάς στο σπίτι και έχεις να κάνεις δουλειές, να μαγειρέψεις κλπ, ναι, ίσως είναι λίγο απίθανο να μπορείς κάθε μέρα να πηγαίνεις στο γυμναστήριο για 40 λεπτά. Αντιθέτως, όλο αυτό θα σου προκαλέσει έξτρα πίεση και άγχος και δεν έχει νόημα να μπαίνεις σε αυτό το mood. Επομένως, μπορείς να βρεις άλλους τρόπους να εντάξεις την καθημερινή άσκηση στο πρόγραμμα σου, όπως π.χ. να περπατάς περισσότερο ή αντί για καφέ με φίλους να πάτε βόλτα με τα ποδήλατα. Φυσικά, μπορείς να ορίσεις και ποιες ημέρες θα πηγαίνεις στο γυμναστήριο, ώστε να μη χάνεις την συστηματική άσκηση σου.

Η πρωινή ρουτίνα των 100 βημάτων

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πολλοί influencers, Youtubers και άλλοι διάσημοι σου δείχνουν μέσα από βίντεο όλα τα βήματα που ακολουθούν για να ξεκινήσουν μια υπέροχη μέρα. Πως ξυπνούν, τι κάνουν μετά, όχι το skincare, όχι η προπόνηση, όχι το πρωινό, που αντικειμενικά οι περισσότεροι άνθρωποι λόγω δουλειάς δεν έχουν χρόνο ούτε για τα μισά από αυτά. Σε καμιά περίπτωση δε σημαίνει ότι αν εσύ κάνεις δυο ώρες προετοιμασίας πριν μετά το ξύπνημα σου η μέρα σου θα πάει χάλια. Εκτός αν θέλεις να ξυπνάς από τις 6 το πρωί για να τα προλάβεις όλα αυτά. Στην πραγματικότητα όλη αυτή η πίεση, περισσότερο άγχος φέρνει παρά χαλάρωση και θετική ενέργεια.

Κάνε μόνο ό, τι σε παθιάζει

Προφανώς και είναι πολύ πιο ωραίο το να κάνεις μια δουλειά που αγαπάς, από το να είσαι κάπου που δεν σου αρέσει, αλλά δεν ισχύει το ότι κάνοντας το χόμπι σου επάγγελμα θα είσαι πιο χαλαρή και δε θα κουράζεσαι. Ακόμα και την ιδανική δουλειά να βρεις, με τα τέλεια λεφτά και το τέλειο περιβάλλον, η ίδια η φύση της δουλειάς θα σε αφήσει να είσαι χαλαρή, γιατί πάλι θα έχεις ευθύνες και υποχρεώσεις. Φυσικά, αυτό δεν είναι ούτε καλό, ούτε κακό, είναι απλώς η πραγματικότητα. Αν λοιπόν νιώθεις οτι δεν σε γεμίζει η δουλειά σου, δες από που ξεκινάει αυτό και τι φταίει ουσιαστικά.

Κόψε τις κακές συνήθειες

Το να τρως καθημερινά delivery δεν είναι καλό ούτε για την υγεία, ούτε για το πορτοφόλι σου, όπως επίσης το να μην κοιμάσαι αρκετά, το να πίνεις πολύ κλπ. Όμως είναι πολύ φυσιολογικό μια στο τόσο να το ρίχνεις έξω και να τρως και junk food και να ξενυχτάς και να πίνεις και τα ποτά σου. Δεν υπάρχει λόγος να δαιμονοποιείς συνήθειες γιατί εν τέλη όλα τα χρειάζεσαι στη ζωή, απλά με ένα μέτρο. Δεν χρειάζεται να είσαι στα άκρα και να καταπιέζεσαι για τόσο απλά πράγματα.

Βγάλε τους τοξικούς ανθρώπους από την ζωή σου

Σίγουρα θα έχεις πετύχει και εσύ άτομα που σου προκαλούν περισσότερο άγχος από ότι χαρά, όταν τους συναναστρέφεσαι. Ούτε υπάρχει λόγος να τους έχεις γύρω σου, ούτε φυσικά ταιριάζουμε με όλους, απλά να ξέρεις ότι κάποιες φορές που μπορεί εσύ να μην είσαι σε καλή φάση να βλέπεις τους άλλους τοξικούς. Πρέπει να κάνεις και εσύ την αυτοκριτική σου, γιατί είναι πολύ πιθανό να ήσουν εσύ λάθος και όχι οι άλλοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
9 / position1: 485 / position2: 1451
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb