WELLNESS

20 πράγματα που πρέπει να κάνεις για να υποδεχτείς το φθινόπωρο

Είναι η πιο κατάλληλη στιγμή για αλλαγές και ανανέωση
Από το NEWSROOM
20 πράγματα που πρέπει να κάνεις για να υποδεχτείς το φθινόπωρο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια καλή αρχή είναι πάντα η 1η Σεπτεμβρίου. Αν είσαι σαν εμάς, το Σεπτέμβριο ξεκινά η χρονιά (και όχι την 1η Ιανουαρίου). Ακόμη όμως κι αν δεν είσαι, σου δίνουμε 20 ιδέες για ανανέωση! Η συντακτική ομάδα του Pink.gr κατέγραψε κάθε είδους συμβουλή για αλλαγές και ανανέωση και στην προσφέρει σαν ζεστή μηλόπιτα του φθινοπώρου (see what we did there?).

Καθάρισε το Gmail σου

Εδώ και καιρό το Gmail σου αγκομαχά από τα απέραντα δεδομένα που του φόρτωσες; Kάθε φορά σβήνεις 20 emails και μετά... το αφήνεις στην τύχη του; Ήρθε η ώρα για τη μεγάλη σκούπα!

Οργάνωσε την κουζίνα σου

Σίγουρα, είσαι στη φάση που υπάρχουν ντουλάπια που μέσα τους επικρατεί ένα χάος σωστά; Μήπως ήρθε η ώρα να δεις, τι έληξε, τι πρέπει να πετάξεις, και να συμμαζέψεις λίγο καλύτερα τα τρόφιμά σου;

Πέταξε όλα τα παλιά 

Πάρε μια μεγάλη σακούλα ή ένα μεγάλο χάρτινο κουτί και ξεκίνα την αποσυμφόρηση. Πέταξε παλιά αντικείμενα, δώρα που σκονίζονται, παλιά τσαντάκια, ξεραμένες μάσκαρα και άλλα. Ξέρεις εσύ! Κάνε την αλλαγή σεζόν και στα ρούχα σου και οργάνωσε την ντουλάπα σου. Αποφάσισε τι σου λείπει ή τι χρειάζεσαι και ρίξε μια ματιά στις νέες συλλογές των αγαπημένων σου καταστημάτων - και δη, στα εκπτωσιακά!

Kαθάρισε το σπίτι σου

Το φθινόπωρο είναι η ιδανική περίοδος για να ανανεώσεις το σπίτι σου και να το καθαρίσεις. Κάνε ένα καλό καθάρισμα στα παράθυρα, ξεσκόνισε τις ξεχασμένες περιοχές όπως το πάνω μέρος των ντουλαπιών και των ραφιών, πλύνε το μπαλκόνι και γενικώς κάνε όλες εκείνες τις δουλειές που θα κάνουν το σπίτι σου να φαίνεται λαμπερό και έτοιμο για το φθινόπωρο.

Άλλαξε τη διακόσμηση

Μικρές πινελιές για να περάσουμε από το καλοκαίρι στη μεταβατική περίοδο μεταξύ καλοκαιριού και φθινοπώρου, ίσως νέα κεριά, νέες φωτογραφιες για τα κάδρα σου, νέα αρωματικά χώρου, αλλαγή στις μαξιλαροθήκες του σαλονιού. Να δεις πώς θα φτιάξουν τα κέφια σου και θα νιώσεις πως θες να κάτσεις λίγο παραπάνω στο σπίτι...

Βρες ένα χόμπυ, μια παράλληλη δραστηριότητα, ένα σεμινάριο

Σεπτέμβριος σημαίνει νέες αρχές. Και παράλληλα με τη σχολή ή τη δουλειά σου μπορείς να μάθεις κάτι καινούργιο επάνω στο αντικείμενό σου - ή κάτι εντελώς άσχετο!

Φτιάξε το μπαλκόνι σου

Ζώντας στην Ελλάδα ξέρεις πως για δυο μήνες ακόμη θα μπορούμε άνετα να καθόμαστε για καφέ στα μπαλκόνια μας. Ομόρφυνε τον χώρο με προσθήκες, διακοσμητικά στοιχεία και κάλεσε τις φίλες σου για brunch!

Ξεδιάλυνε τα πράγματα στο γραφείο σου

Όσα δεν χρειάζεσαι, βάλτα σε φακέλους. Χώρισε τους λογαριασμούς σε απλήρωτους και εξοφλημένους. Άλλαξε mouse pad, βάλε λουλούδια στο βάζο και άδειασε όσο περισσότερο μπορείς τα ράφια σου.

Πήγαινε κομμωτήριο

Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές και την ταλαιπωρία των μαλλιών απο τον ήλιο και τη θάλασσα, θέλεις ένα καλό κούρεμα. Η νέα σεζόν, είναι εποχή για ανανέωση, επομένως μπορείς να δοκιμάσεις και νέο χρώμα στα μαλλιά σου.

Κάνε ένα home spa

Το δέρμα σου έχει ταλαιπωρηθεί απο τον ήλιο και χρειάζεται ενυδάτωση. Δώσε λίγο χρόνο στην περιποίησή του με ένα home spa. Βάλε χαλαρωτική μουσική, κάνε τις μάσκες ομορφιάς σου, απολέπιση και ενυδάτωση και θα νιώσεις αμέσως καλύτερα.

Κλείσε ραντεβού στο nail salon

Αν έχεις ακόμα το καλοκαιρινό χρώμα στα νύχια, κλείσε ραντεβού για μια extra περιποίηση στο nail salon. Μπορείς να επιλέξεις ένα πιο φθινοπωρινό χρώμα για να μπεις στο κλίμα, ή ένα "μεταβατικό" για να μην αφήσεις πίσω σου το happy summer mood.

Τακτοποίησε τα καλλυντικά σου

Επειδή το φθινόπωρο είναι μια καλή ευκαιρία για ξεκαθάρισμα, μπορείς να τσεκάρεις όλα αυτά τα μπουκαλάκια που πήρες μαζί σου στο νησί, αν έχουν τελειώσει και να τα τακτοποιήσεις. Με την ευκαιρία αυτή, δες τι έχει λήξει και πέταξέ το. Κάνε χώρο στα καλλυντικά που θα χρησιμοποιήσεις αυτήν τη σεζόν.

Πρόσεξε τη διατροφή σου

Δεν λέμε να κάνεις δίαιτα, απλώς το καλοκαίρι όσο να πεις, όλο και ήπιες τα ποτάκια σου και έφαγες τα παγωτά σου. Τώρα το φθινόπωρο είναι η τέλεια ευκαιρία για να ξεκινήσεις να προσέχεις τον οργανισμό σου και να τον θωρακίσεις για τον χειμώνα που έρχεται. Ξεκίνα να τρως πιο ισορροπημένα, εντάσσοντας στα καθημερινά σου γεύματα τα φρούτα και τα λαχανικά και μην ξεχνάς να πίνεις πολύ νερό.

Ξεγράψου από συνδρομές

'Εχεις διάφορες συνδρομές να τρέχουν χωρίς πραγματικά να τις χρησιμοποιείς; To ίδιο μήπως γίνεται και για διάφορες υπηρεσίες ή apps; Tώρα είναι η ώρα να τις σταματήσεις!

Ξεκίνα να γυμνάζεσαι ξανά συστηματικά

Οι αρχαίοι Έλληνες το έλαγαν πολύ σωστά: νους υγιής και σώμα υγιές. Η γυμναστική πέρα ότι θα κάνει το σώμα σου πιο δυνατό και άρα θα αντέχεις στις απαιτήσεις της καθημερινότητας, θα βοηθήσει πολύ και στη ψυχολογία σου, αφενός γιατί θα σε γεμίσει με ενέργεια και αφετέρου γιατί θα σε κάνει να νιώθεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Κάνε διαλογισμό

Τον χρειάζεσαι πιο πολύ από όσο νομίζεις. Στην αρχή μπορεί να μην τον βγάζεις πέρα, αλλά κάνοντας κάθε μέρα από λίγο θα παρατηρήσεις τον πρόοδο σου και θα νιώθεις όλο και πιο ωραία με αυτήν την διαδικασία. Ο διαλογισμός μπορεί να κάνει θαύματα για την ηρεμία σου.

Κάνε πλάνα εξόδου για την εβδομάδα σου

Δες τι παίζει στα θερινά της γειτονιάς σου, αν έχει καμιά συναυλία ή άλλη εκδήλωση που σε ενδιαφέρει και οργάνωσε το πρόγραμμα των εξόδων σου, γιατί οι διακοπές μπορεί να τελείωσαν, όχι όμως και οι στιγμές διασκέδασης σου.

Πήγαινε για τα τελευταία σου μπάνια

Όσο ακόμα έχει ζέστη και έχεις την ευκαιρία να πηγαίνεις θάλασσα, να το κάνεις. Θα σε βοηθήσει και στην ψυχολογία σου, αλλά θα είναι και ένας ωραίος τρόπος άσκησης μέχρι να ξεκινήσεις το γυμναστήριο.

Μάθε τα νέα στέκια

Τι άνοιξε στην πόλη σου όσο εσύ έκανες βουτιές; Νέα καφέ, νέα μπαράκια ή κάποιο εστιατόριο που βλέπεις διαρκώς στο Instagram; Ήρθε η ώρα να πας!

Πάρε αποφάσεις

Είναι μια τέλεια εποχή για νέα ξεκινήματα, αναθεωρήσεις, αλλαγές. Αν το καλοκαίρι φιλοσοφούμε και παίρνουμε χρόνο για να σκεφτούμε τη ζωή μας, το φθινόπωρο κάνουμε πράξεις!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb