E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ανδρικό κόσμημα… όχι πια μόνο γυναικεία υπόθεση!!!

Δημοσίευση 25/8/2021 | 15:16

Ανδρικό κόσμημα… όχι πια μόνο γυναικεία υπόθεση!!!

Μια φορά κι έναν καιρό, το κόσμημα θεωρούνταν κυρίως, γυναικεία υπόθεση και οι επιλογές στο ανδρικό κόσμημα ήταν πολύ περιορισμένες. Με το πέρασμα των χρόνων, αυτό άλλαξε… Οι άνδρες άρχισαν να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην εμφάνισή τους κι ο κόσμος του ανδρικού κοσμήματος γνώρισε μεγάλη άνθηση.

Είναι αλήθεια ότι η επιλογή του σωστού αξεσουάρ μπορεί να προσθέσει τόσο μια πινελιά πολυτέλειας σε ένα ανδρικό κοστούμι όσο κι έναν πιο casual αέρα. Εσύ επιλέγεις το στυλ που θέλεις να υιοθετήσεις! Αναζήτησε τα δικά σου νέα αγαπημένα κομμάτια μέσα από την πλούσια και διαρκώς, ανανεωμένη ανδρική συλλογή σε eshop όπως το bijoubox.gr.

Το ανδρικό κόσμημα είναι πραγματικά ελκυστικό και ένας είναι ο κανόνας… Δεν υπάρχουν κανόνες… Αφού αποτελεί μια προσωπική μοναδική δήλωση του σύγχρονου άνδρα όπως μοναδικός είναι και ο ίδιος.

Ανδρικό κολιέ… η trendy νότα στην εμφάνιση του σύγχρονου άνδρα

Αναμφίβολα, το πιο διαχρονικό και κλασικό ανδρικό κολιέ περιλαμβάνει έναν σταυρό που είτε κρέμεται από μια κλασική αλυσίδα είτε από μια πιο μοντέρνα εκδοχή της όπως ένα δερμάτινο κορδόνι. Σήμερα, υπάρχουν άπειρα σχέδια σε ανδρικούς σταυρούς για να επιλέξεις, τόσο στην κλασική όσο και στην πιο μοντέρνα εκδοχή τους. Ανδρικοί σταυροί από ασήμι 925, από ανοξείδωτο ατσάλι ή ακόμη, και από ξύλο για τους πιο… εναλλακτικούς!!! 

Εκτός από τον σταυρό, πολλοί άνδρες επιλέγουν να προσθέσουν μια trendy νότα στην εμφάνισή τους με ανδρικά κολιέ από δερμάτινο κορδόνι και διακριτικά μεταλλικά μενταγιόν που συνήθως συμβολίζουν κάτι που τους αντιπροσωπεύει όπως το μενταγιόν άγκυρα που συμβολίζει την σταθερότητα ή το μενταγιόν φτερό που συμβολίζει την ελευθερία. Μια άλλη καλή πρόταση, είναι τα ανδρικά κολιέ από ατσάλι που μένουν αναλλοίωτα στο χρόνο ή ακόμη, οι κλασικές ή πιο μοντέρνες αλυσίδες, λεπτές ή πιο χονδρές, στο ύψος του λαιμού ή αυτές που φτάνουν μέχρι το στήθος.

Ωστόσο, είναι καλό οι άνδρες να αποφεύγουν τις χοντρές αλυσίδες ή να φοράνε πολλά κολιέ μαζί γιατί το αποτέλεσμα θα είναι υπερβολικό. Όμως μια μοντέρνα αλυσίδα σε συνδυασμό με ένα τζιν παντελόνι και ένα T-shirt είναι τέλεια επιλογή για μια casual καλοκαιρινή εμφάνιση.

Ανδρικό βραχιόλι… το ευκολοφόρετο

Αν θεωρείς ότι τα βραχιόλια είναι ένα γυναικείο αξεσουάρ, πρέπει να αναθεωρήσεις. Τα ανδρικά βραχιόλια έχουν ένα «χαρακτήρα», αποπνέουν ένα δυναμισμό και ταιριάζουν στο στυλ του σύγχρονου άνδρα. Ανδρικά βραχιόλια από ανοξείδωτο ατσάλι, δέρμα ή καουτσούκ, ιδανικά για να φοριούνται καθημερινά και να τον συνοδεύουν σε κάθε του δραστηριότητα.  

Τα ανδρικά βραχιόλια συνήθως έχουν minimal γραμμή και σχέδιο. Δημοφιλείς επιλογές σε ανδρικά βραχιόλια περιλαμβάνουν αλυσίδες ποικίλου φάρδους, σκέτες ή με ταυτότητα, βραχιόλια τύπου χειροπέδας από ατσάλι, δερμάτινα βραχιόλια διακοσμημένα με χάντρες ή μεταλλικά στοιχεία.

Τα δερμάτινα ανδρικά βραχιόλια συνδυάζονται συνήθως, με casual καθημερινές εμφανίσεις. Δύο ή περισσότερα από αυτά τα casual ανδρικά βραχιόλια μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους, αρκεί να ταιριάζουν χρωματικά. Σε πιο επίσημες εμφανίσεις ταιριάζουν καλύτερα τα μεταλλικά ανδρικά βραχιόλια από ατσάλι που συνδυάζονται άψογα με το ανδρικό ρολόι ή με άλλα μεταλλικά αξεσουάρ. Τα ατσάλινα ανδρικά βραχιόλια εκτός του ότι είναι ανθεκτικά και πολύ πιο οικονομικά από τα αντίστοιχα ασημένια, είναι επίσης, καλαίσθητα και με τη διακριτική τους λάμψη προσθέτουν την απαιτούμενη πολυτέλεια σε κάθε ανδρική προσεγμένη εμφάνιση.

Τα ανδρικά βραχιόλια είναι ίσως, από τα πιο δημοφιλή στα ανδρικά κοσμήματα αφού χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια αποπνέουν δυναμισμό, αυτοπεποίθηση και μοντέρνα φινέτσα για τον σύγχρονο άντρα που τα εντάσσει στα αγαπημένα αξεσουάρ του. 

Ανδρικό δαχτυλίδι…. το πιο διαχρονικό ανδρικό κόσμημα

Μπορεί παλιότερα το μόνο δαχτυλίδι που θα έβλεπες σε ένα ανδρικό χέρι να ήταν η βέρα του, όμως τα τελευταία χρόνια οι περισσότεροι άνδρες συνηθίζουν να την συνδυάζουν με στυλάτα trendy δαχτυλίδια… ατσάλινα ανδρικά δαχτυλίδια, σε ασημί ή μαύρη απόχρωση, τύπου σφραγίδας ή πιο minimal τύπου βέρας σε λιτή γραμμή για τους πιο διακριτικούς. Ωστόσο, ο αριθμός των δαχτυλιδιών δε θα πρέπει να ξεπερνάει τα δύο με τρία, δεδομένου της δυναμικότητας που εκπέμπει το κάθε δαχτυλίδι ανάλογα με το δάχτυλο, στο οποίο φοριέται. Επίσης, τα δαχτυλίδια τύπου σφραγίδας δηλαδή αυτά που έχουν σφραγίδα πάνω δεν πρέπει να φοριούνται με άλλα δαχτυλίδια ή και βραχιόλια γιατί είναι πολύ έντονα.    

Τα ανδρικά δαχτυλίδια δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο. Για χιλιάδες χρόνια, οι άνδρες φορούσαν δαχτυλίδια για να συμβολίσουν τον πλούτο, την δύναμη ή την κοινωνική τους θέση. Σήμερα, ολοκληρώνουν την εμφάνιση του σύγχρονου άνδρα, υποδηλώνοντας τον δυναμικό χαρακτήρα του με τρόπο μοντέρνο και γοητευτικό.

Ανδρικό σκουλαρίκι… το «παρεξηγημένο» ανδρικό κόσμημα

 Οι άνδρες που επιλέγουν να φορέσουν σκουλαρίκια, προτιμούν τα διακριτικά καρφωτά όπως ένα μικρό διαμαντάκι ή ζιργκόν, για να δώσουν μια μικρή εντυπωσιακή πινελιά στην εμφάνισή τους. Άλλοι επιλέγουν πιο εκκεντρικά μικρά κρικάκια που αγκαλιάζουν τον λοβό του αυτιού, με ή χωρίς ένα κρεμαστό μεταλλικό διακοσμητικό. Όποια και να είναι η επιλογή σου να θυμάσαι ότι το σκουλαρίκι (ή τα σκουλαρίκια) θα πρέπει να συμπληρώνει και να αναδεικνύει την εμφάνισή σου με διακριτικό και όχι έντονο τρόπο. 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Cocktail trends για το 2024

Food 23.04.2024
Ο κόσμος της mixology συνεχίζει να εξελίσσεται

Όλες οι αλλαγές στο dating, που ίσως να μην γνωρίζεις

Σχέσεις 23.04.2024
Τι έχει αλλάξει στον τρόπο που γνωρίζουμε κόσμο

Τι είναι τα προβιοτικά καλλυντικά και γιατί γίνεται τέτοιος χαμός;

Body+Mind 23.04.2024
Τα προβιοτικά συμβάλλουν σε μια πιο λαμπερή και νεανική επιδερμίδα

Οι 10 καθημερινές συνήθειες που μας κάνουν εξυπνότερους

Body+Mind Χτες
«Τα μυαλά είναι σαν τα αλεξίπτωτα… για να λειτουργήσουν πρέπει να είναι ανοιχτά», όπως λέει και διάσημο ρητό

Το μόνο μπουφάν που χρειάζεσαι την άνοιξη και το καλοκαίρι είναι αυτό

Style Χτες
Προσθέτει μια νότα casual κομψότητας σε κάθε σύνολο

Ο βασικός «ένοχος» για καρδιακά προβλήματα

Body+Mind Χτες
Πως μπορούμε να μειώσουμε την επίδραση του

Kαθάρισε το πρόσωπό σου σωστά: Πώς να το κάνεις σαν επαγγελματίας

Body+Mind Χτες
Μαθαίνουμε από τις celebs που έχουν στις ομάδες τους, τους καλύτερους beauty experts

Κόλπα στο μακιγιάζ για να φαίνονται τα μάτια σου μεγαλύτερα

Style Προχτές
Τα tips που θα κάνουν τη διαφορά