E-Daily

5 διευθύνσεις στην Αθήνα για εκπληκτικό προφιτερόλ

To γλυκό που απολαμβάνεις χειμώνα και καλοκαίρι με την ίδια όρεξη έχει τα δικά του spot στην Αθήνα!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ

20/7/2021 | 10:07

@zaxaroplasteio.andrias / instagram

Αν αγαπάς το προφιτερόλ τότε ήρθες στο σωστό άρθρο, μιας και στις παρακάτω γραμμές ακολουθεί μια ωδή στο αγαπημένο αυτό γλυκό, που αγαπάς να απολαμβάνεις όλες τις εποχές! Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι το πρώτο προφιτερόλ φτιάχτηκε στη Γαλλία, όμως δεν ισχύει. Η ζύμη του προφιτερόλ είναι εφεύρεση ενός Ιταλού ζαχαροπλάστη ονόματι Panterelli το 1540.  Περίπου 200 χρόνια μετά Γάλλοι σεφ, θα τελειοποιήσουν αυτή τη ζύμη και θα μας συστήσουν το προφιτερόλ στη μορφή που το ξέρουμε σήμερα!

Και μπορεί να μη σε ενδιαφέρει ιδιαίτερα πως ξεκίνησε η ιδέα αυτού του γλυκού, σίγουρα όμως σε ενδιαφέρει πού υπάρχει το πιο νόστιμο προφιτερόλ στην Αθήνα! Φτιάξαμε μια γλυκιά λίστα με διευθύνσεις που μπορείς να φας προφιτερόλ που μοιάζει με όνειρο! 

 Ερμού 18 & Διομείας 2, Σύνταγμα, στο Choureal

Ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη και ήταν μονόδρομος να έρθει μέχρι εδώ. Το Choureal έχει την πρωτιά σε αυτή τη λίστα, γιατί είναι ένα μαγαζί αφιερωμένο στα προφιτερόλ. Βελούδινη κρέμα πατισερί μέσα σε φρεσκοψημένα τραγανά σου και από πάνω σούπερ γευστική σοκολάτα ή/και παγωτό! Η πρώτη ύλη εδώ φαίνεται από τη μυρωδιά και μόνο, ότι είναι ποιοτική και οι άνθρωποι που φτιάχνουν το γλυκό σου, σου δίνουν την αίσθηση ότι ξέρουν πολύ καλά αυτό που κάνουν και το κάνουν με μεράκι! 

Μη χάσεις την ευκαιρία και δοκίμασε και τα εκπληκτικά εκλέρ που είναι επίσης ένα έργο τέχνης! 

Αισχύλου 4, Ψυρρή, στη Ζουμπουρλού

Όλο και σε κάποιο instagram θα έχετε δει τα προφιτερόλ που φτιάχνει η Ζουμπουρλού και τον τρόπο με τον οποίο τα σερβίρει. Προφιτερόλ Bueno ή με μαύρη σοκολάτα φτάνει στο τραπέζι σου χωρίς τη σοκολάτα και μπροστά στα μάτια σου ξεκινάει μια σοκολατένια παράσταση που χορταίνει για αρχή τα μάτια σου! Αμέσως μετά το προφιτερόλ είναι δικό σου και καταλαβαίνεις από την πρώτη μπουκιά ότι ίσως να είναι και το καλύτερο της Αθήνας! 

Εννοείται ότι στη Ζουμπουρλού έρχεσαι και για τα άλλα υπέροχα γλυκά αλλά και για το πλούσιο σε επιλογές brunch της! 

Ερμού 123, Θησέιο, στο Full Spoon

Μικρό στο μάτι, μεγάλο στην απόλαυση! Το Full Spoon μπορεί να σε προδιαθέτει ότι εδώ είναι ο ναός του παγωτού, όμως έχει και έναν άσσο στο μανίκι. Το προφιτερόλ του. Το φτιάχνει μπροστά σου για να βλέπεις τι θα φας και είναι μια γλυκιά ιεροτελεστία που θα σε κάνει να περάσεις καλά πριν καν το δοκιμάσεις! Επίσης, εδώ μπορείς να γεμίσεις τα σουδάκια σου και με παγωτό! Μιας και θα έρθεις (γιατί θα έρθεις) δοκίμασε και το εξαιρετικό μπανόφι αλλά και παγωτό με γεύση μπουγάτσα! 

Λ. Καποδιστρίου 92, Φιλοθέη, στον Ανδριά

Είναι εκεί από το 1972 και ήταν το πρώτο ζαχαροπλαστείο στην Αθήνα που "έφερε" το οικογενειακό προφιτερόλ ή την τούρτα προφιτερόλ! Μια τούρτα που ακόμα και σήμερα γίνεται ανάρπαστη και υπάρχει λόγος! Είναι συγκλονιστική! Εδώ επίσης, θα βρεις και προφιτερόλ παγωτό αλλά και ένα σωρό ακόμα καλοφτιαγμένα και πεντανόστιμα γλυκά και τάρτες! Την επόμενη φορά λοιπόν, που θα έχεις να πας κάπου επίσκεψη, πέρνα από εδώ! 

 Τρίτωνος 119, Παλαιό Φάληρο, στο Riviera

Ένα ακόμα ιστορικό μαγαζί της Αθήνας με άρωμα από την Κωνσταντινούπολη και με μια τούρτα- βουνό προφιτερόλ που είναι καθημερινά sold out! Γεύση παλιού ζαχαροπλαστείου, γεύσεις από παιδικά χρόνια, γεύσεις που σου μένουν στο μυαλό και δεν τις ξεχνάς. Αν έρθεις εδώ, δοκίμασε και το μιλφέιγ που είναι μια όαση κρέμας αλλά και το Τσουρέκι σαν αφρός και αρωματισμένο με μαστίχα και μαχλέπι! 

72 ώρες στη Σύρο

Ταξίδια 20.07.2021
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Cozy Cardio: Κάνει δουλειά η χαλαρή γυμναστική;

Body+Mind 16.04.2024
Μια νέα φιλοσοφία που ίσως σε κάνει να αθληθείς παραπάνω

Οι επιστήμονες σε παρακαλούν να μειώσεις το κόκκινο κρέας: Tι έδειξαν νέες έρευνες

Body+Mind 16.04.2024
Η αντικατάσταση κόκκινου κρέατος με ψάρι θα μπορούσε να σώσει 750.000 ζωές, σύμφωνα με μελέτη

Τα sneakers που επέστρεψαν και κάνουν χαμό

Style Χτες
Ήταν τεράστια μόδα στα 00s και τώρα επανήλθαν!

Τυροπιτάκια νηστίσιμα, χωρίς μαγιά, χωρίς αναμονές

Food Χτες
Τα πιο νόστιμα και εύκολα νηστίσιμα τυροπιτάκια που θα τα λατρέψετε

Τα wide‑leg jeans είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι για άψογο στυλ κάθε στιγμή της ημέρας

Style Χτες
Όσο και αν αγαπάς τα skinny jeans, δε γίνεται να μη σε κερδίσει η άνεση που προσφέρουν τα wide – leg jeans!

Συνήθειες που καταστρέφουν τη μέση μας

Body+Mind Προχτές
Τι να αποφεύγεις να σώσεις τη μέση και τη πλάτη σου

Αυτά είναι τα σημάδια που δείχνουν ότι η σχέση σου θα αντέξει στο χρόνο

Σχέσεις Προχτές
Αυτά τα σημάδια μπορούν εγγυημένα να σου δώσουν απάντηση!

7 σημάδια που σου δίνει το σώμα σου όταν πέσουν τα οιστρογόνα σου

Body+Mind Προχτές
Πώς θα καταλάβετε πως κάτι δεν πάει καλά με τα οιστρογόνα σας;