E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

72 ώρες στη Σύρο

Πού θα φας; Πού θα κολυμπήσεις; Πώς θα μετακινηθείς;

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 19/7/2021 | 16:43

72 ώρες στη Σύρο

Στη Σύρο αν πας, καλό είναι να πας με πρόγραμμα! Οι επιλογές εδώ είναι πάρα πολλές και ίσως αν δεν έχεις μια εβδομάδα στη διάθεσή σου, να πελαγώσεις. Η Αρχόντισσα των Κυκλάδων σου δείχνει αμέσως ότι δίκαια κρατάει αυτόν τον τίτλο. Τα δεκάδες μαγαζιά για όλα τα γούστα απλωμένα στην προκυμαία της Ερμούπολης, οι διαμαντένιες παραλίες διάσπαρτες σε όλο το νησί και οι ιστορίες που φωνάζουν τα νεοκλασικά του νησιού σου δίνουν το μήνυμα ότι αυτό το Κυκλαδίτικο νησί, δε μοιάζει με τα άλλα! Στην αντίπερα όχθη, αν βρεθείς εδώ και δεν έχεις κανένα πρόγραμμα, τα σημάδια θα σου δείξουν το δρόμο για να βιώσεις ονειρεμένες διακοπές!

Σε κάθε περίπτωση και αφού μας είπατε ότι σας άρεσε το πρόγραμμα που σας φτιάξαμε για τη Σέριφο, είπαμε να κάνουμε και άρθρο με οδηγίες και tips για να ταξιδέψεις 72 ώρες στη Σύρο!

Καλό θα ήταν να διαλέξεις να μείνεις στην Ερμούπολη και από εκεί να οργανώσεις τις εξορμήσεις σου. Στην πρωτεύουσα του νησιού, θα έχεις ό,τι χρειαστείς. Μαγαζιά για όλες τις ώρες, συγκοινωνία για όλες τις παραλίες του νησιού και αρκετά αξιοθέατα που πρέπει να δεις, ειδικά αν πηγαίνεις για πρώτη φορά.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη VGN (@val.now)

Πρώτο 24ωρο

Η μέρα σου ξεκινάει στην Ερμούπολη και αν είναι νωρίς το πρωί πήγαινε στο Δημαρχείο (μέσα και έξω) που είναι δωρεάν για το κοινό και θα είναι μια καλή αρχή για να καταλάβεις πόσο αρχόντισσα είναι η Σύρος. Μπες μέσα, χάζεψε τις τεράστιες μαρμάρινες σκάλες και τα περίτεχνα σχέδια στις οροφές του κτιρίου! Φύγε από εκεί και διάλεξε που θα κάνεις το πρώτο μπάνιο στη Σύρο! Εμείς θα λέγαμε να πας στα Βαπόρια. Είναι μια από τις πιο όμορφες περιοχές της Σύρου και δεν είναι παραλία, αλλά κολυμπάς! Βουτάς από μια τσιμεντένια προβλήτα στα σμαραγδένια νερά της Σύρου και βλέπεις τον επιβλητικό ναό του Αγίου Νικολάου με τον μπλε τρούλο που μοιάζει με ζωγραφιά. Ξόδεψε τη μέρα σου εδώ και αν θες περισσότερο fun στην ίδια γειτονιά θα βρεις το Ciel που είναι ότι πρέπει για να ξυπνήσει από τον μεσημεριανό ήλιο.

Αν θες περισσότερη θάλασσα ή αν η τόση πολλή φασαρία δε σου αρέσει πήγαινε  μέχρι το Κίνι (20 λεπτά με το Κτελ ή 10 λεπτά με αμάξι ή 10€ ταξί). Μην περιμένεις ότι εδώ θα είναι απόμερα, απλώς είναι λίγο πιο οικογενειακά από ότι είναι τα Βαπόρια και θα ευχαριστηθείς καθαρή και ωραία θάλασσά! 

Απόγευμα, πίσω στο δωμάτιο και βάλε τα καλά σου να πας μέχρι το θέατρο Απόλλων. Εκεί θα δεις ένα αντίγραφο της Σκάλας του Μιλάνου και θα πληρώσεις μόνο 4€ εισιτήριο. Το κτίριο του Πιέτρο Σαμπό  έχει φιλοξενήσει σπουδαία έργα από σπουδαίους ηθοποιούς και στις αίθουσες αναμονής του θεάτρου θα δεις και μερικά εκθέματα (όπως ένα φόρεμα της Αννας Καλουτά).

Βράδιασε και ώρα για φαγητό! Ψάξε να βρεις το Αρχονταρίκι της Μαρίτσας που είναι σίγουρα μια ωραία επιλογή για φαγητό το βράδυ στην Ερμούπολη. Ε, χτύπα και ένα παγωτάκι μετά από το DjAngo είναι ακριβώς δίπλα και φτιάχνει τα πιο ποιοτικά παγωτά! 

Δεύτερο 24ωρο

Σήμερα πάρε το κτελ (που είναι το καλύτερο σε όλες τις Κυκλάδες) ή ένα ταξί (για 10€) και πήγαινε στον Γαλλησά για μπάνιο μέχρι το απόγευμα! Αν τον πετύχεις με αέρα τότε πήγαινε από την αριστερή πλευρά της παραλίες που έχει και εκεί μια προβλήτα και κάπως κόβει. Επίσης, αν είσαι σε Mood για εξερεύνηση έχει ένα μικρό ανηφορικό μονοπάτι που σε πάει στο παρεκκλήσι Αγίας Πακούς.

Από εκεί θα δεις από ψηλά την παραλία που είναι μια κούκλα και θα δεις και ένα ακόμα μονοπάτι που σε πάει σε μια άλλη πιο απόμερη παραλία. Αν σου αρέσει να κάνεις μπάνιο χωρίς ρούχα, τότε εκεί σε αυτήν την παραλία μπορείς. Ο Αρμεός (έτσι είναι το όνομα της) είναι μια επίσης όμορφη παραλία για μπάνιο όμως εδώ, δεν έχει ούτε beach bars, ούτε πολύ σκιά!

Γύρνα στην Ερμούπολη το απόγευμα και κάτσε για φαγητό στο Τσιπουράδικο της Μυρσίνης για Δροσάτο Μπιφτέκι ή στο Λιμάνι για τηγανιτά καλαμαράκια και καβουροσαλάτα! Αν έχεις όρεξη και για άλλες βόλτες τότε πήγαινε και στην Ανω Σύρο στο Συριανών Καφεποτείο για υπέροχα γλυκά! 

Τρίτο 24ωρο

Αφού πάρεις το πρωινό σου, που θα μπορούσε να είναι στο Ελληνικόν και να είναι ένας καγιανάς σε Συριανό Ψαθούρι, πήγαινε στο αρχαιολογικό μουσείο. Μικρό, όμως με μπόλικη ιστορία που αξίζει να έρθεις σε επαφή. Ώρα για θάλασσα και σήμερα πήγαινε (ίσως) στην πιο όμορφη παραλία της Σύρου. Στην παραλία Αγκαθωπές. Και σε αυτήν την παραλία πάει το Κτελ όπως και σχεδόν παντού στη Σύρο, οπότε μη σκας αν δεν έχεις μεταφορικό μέσο. Η παραλία έχει αρκετές ξαπλώστρες για όλους και τα υπέροχα νερά της θα σε κάνουν να μη θες να βγεις από εκεί.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @geovou92_

Απόλαυσε τον ήλιο και τη Θάλασσα και όταν σε πιάσει πείνα πάρε το Κτελ ή το αμάξι σου, πήγαινε στο Κίνι και κάθισε για φαγητό στο Αλλού Γυαλού για μια πιο premium γαστρονομική εμπειρία! Πίσω στην Ερμούπολη και ώρα να πιεις ένα κοκτέιλ στο Jar πριν αποχαιρετήσεις την όμορη Σύρο! 

Πριν φύγεις λοιπόν, φρόντισε να έχεις πάει στον Πρέκα! Ο Πρέκας είναι το πιο διάσημο μαγαζί με σουβενίρ. Εδώ θα βρεις από Σαπούνια μέχρι Χαλβαδόπιτες. Βέβαια, τις χαλβαδόπιτες (και τα συριανά λουκούμια) σου προτείνουμε να τα πάρεις από τον Κορρέ που είναι επίσης ένα ιστορικό μαγαζί! 

Καλό Ταξίδι! 

72 ώρες στη Σέριφο

Ταξίδια 03.07.2021
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς να ξεφορτωθείς τα πράγματα που δε θες και να ανανεώσεις το χώρο σου

Σπίτι 25.04.2024
Το decluttering έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός αρμονικού και εμπνευσμένου περιβάλλοντος που υποστηρίζει την ευεξία σας.

5 fashion trends που θα δούμε παντού τώρα που ο ήλιος επέστρεψε για τα καλά

Style 25.04.2024
Κάποια ίσως σε τρομάξουν, αλλά θα τα αγαπήσεις!

Οι τροφές που προκαλούν εξάψεις

Body+Mind 25.04.2024
Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγεις σε ειδικές περιπτώσεις

Ταβερνάκια με νόστιμους μεζέδες στα Δυτικά

Food 25.04.2024
Όμορφα στέκια για να απολαύσεις νοστιμιές σε φιλικό περιβάλλον

Spring Nail Trends: Τι παίζει στα nail salons αυτή την εποχή

Style Χτες
Πάρε ιδέες για το επόμενο μανικιούρ σου

Η ελληνική πόλη ‑ φάντασμα στην Ιταλία που προκαλεί δέος από τότε που έχει ερημώσει

Ταξίδια Χτες
Μπορείς να την επισκεφτείς, αλλά όχι να μείνεις

Cocktail trends για το 2024

Food Προχτές
Ο κόσμος της mixology συνεχίζει να εξελίσσεται

Όλες οι αλλαγές στο dating, που ίσως να μην γνωρίζεις

Σχέσεις Προχτές
Τι έχει αλλάξει στον τρόπο που γνωρίζουμε κόσμο

Τι είναι τα προβιοτικά καλλυντικά και γιατί γίνεται τέτοιος χαμός;

Body+Mind Προχτές
Τα προβιοτικά συμβάλλουν σε μια πιο λαμπερή και νεανική επιδερμίδα