ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Μια wedding expert μας μιλάει για το πώς γίνονται φέτος οι γάμοι και οι δεξιώσεις

Η Εύα Κανάντ έχει φτιάξει μια εταιρία διοργάνωσης γάμων και μας εξηγεί πως το κατάφερε στα 27 της και πόσο διαφορετικοί είναι οι γάμοι το φετινό καλοκαίρι.
Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ
Μια wedding expert μας μιλάει για το πώς γίνονται φέτος οι γάμοι και οι δεξιώσεις

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με μια αύρα απόλυτα θετική και με ένα λαμπερό χαμόγελο μας υποδέχτηκε η Εύα, ένα ζεστό μεσημέρι που βρεθήκαμε για να κάνουμε αυτή την κουβέντα. Γεννημένη στο Δέλτα του Νείλου σε ένα μικρό νησί της Αιγύπτου από Αιγύπτιους γονείς, ήρθε στην Ελλάδα στα 2 της και έζησε μέχρι τα 18 της στη Νάξο. Μετά,  ήρθε στην Αθήνα για να σπουδάσει Αρχιτεκτονική και Διακόσμηση Εσωτερικών Χώρων, τελείωσε και έπειτα έφτιαξε τη Misirlou Events, που είναι μια  start-up εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο της διοργάνωσης γάμων και εκδηλώσεων.

Η Εύα σε κερδίζει αμέσως αν μιλήσεις για λίγο μαζί της και είναι το πρόσωπο που διαλέξαμε, για να μας λύσει όλες τις απορίες σχετικά με τους γάμους του 2021. Πόσο διαφορετικοί είναι; άραγε θα είναι και τα επόμενα χρόνια έτσι και ο κλάδος καλείτε να αντιμετωπίσει μια ολική μεταμόρφωση; Η Εύα μας δίνει τα φώτα της και εμείς ακούμε προσεκτικά! 

Είσαι μόλις 27 ετών, πώς προέκυψε η ανάγκη να δημιουργήσεις μια εταιρία διοργάνωσης γάμων; Ποιος είναι ακριβώς ο ρόλος της Misirlou Events;

Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, πάντα με ικανοποιούσε να προσέχω και να φροντίζω τους ανθρώπους που έχω γύρω μου. Λίγο η χαρά που προσφέρεις, λίγο η οργανωτική σκέψη. Τι άλλο χρειάζεσαι; Υπήρχαν ήδη τα δυο μαγικά συστατικά. Έτσι σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για πολλούς λόγους γεννήθηκε η ιδέα της Misirlou Events. Με θυμάμαι να ψάχνω όνομα για να ονομάσω κάπως το όνειρο μου για να μπορώ να το παρουσιάσω στους γύρω μου. Δεν μπορούσα να βρω με τίποτα κάτι που να με ικανοποιεί τελείως. Έτσι, ένα απόγευμα καθώς οδηγούσα έπαιζε στο ραδιόφωνο μία από τις διασκευές της Μισιρλού, ξέρεις του γνωστού τραγουδιού. Σταμάτησα το αυτοκίνητο, χαμογέλασα και είπα στον εαυτό μου εάν όχι εσύ η Μισιρλού, τότε ποιος; Και έτσι το όραμα μου πήρε όνομα με πολύ συναισθηματική αξία, καθώς η λέξη σημαίνει "Η Αιγύπτια"

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη Misirlou Events δημιουργούμε με μεγάλη χαρά events παντός τύπου ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός ξεχωριστά. Γάμους, βαφτίσεις, bachelor, party κ.α.

Ο ρόλος της Misirlou Events είναι να εφαρμόσει όλα αυτά που εκπροσωπεί. Για εμένα τα events και κυρίως ο γάμος δεν είναι ένας θεσμός που οφείλουν να ακολουθήσουν όλοι με έναν συγκεκριμένο τρόπο, αλλά με έναν τρόπο που τους εκφράζει και νιώθουν όμορφα οι ίδιοι, πέρα από κοινωνικά πρότυπα και στερεότυπα. Οπότε ο προσωπικός μου ρόλος είναι να συμβάλω όσο γίνεται να κάνω εκείνη την ημέρα ξεχωριστή εμπειρία. Οι πελάτες μου να μην έχουν κανένα άγχος για το event τους, καθώς εμείς αναλαμβάνουμε την οργάνωση και την υλοποίηση από την αρχή μέχρι το τέλος.

Πόσο αγχωτικό είναι να διοργανώνεις ένα event που αφορά ίσως την πιο σημαντική στιγμή για τη ζωή κάποιου; Πώς διαχειρίζεσαι τα πιθανά λάθη ή παραλείψεις που μπορεί να προκύψουν;

Σίγουρα, με τιμά πολύ το γεγονός ότι κάποιος μας εμπιστεύεται για τη διοργάνωση ενός event που ενδεχομένως να είναι από τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής του.
Φυσικά και είναι πολύ αγχωτικό. Στην αρχή αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι να αποκλείσω όλα τα ενδεχόμενα του να πάει κάτι στραβά. Σε αυτή τη δουλειά πρέπει να έχεις άκρως οργανωτικές ικανότητες. Ακόμη και εάν προκύψει κάτι θα πρέπει με πολύ γρήγορους χειρισμούς να το διορθώσεις. Ενδεχομένως να το διορθώσεις χωρίς να το καταλάβει κανείς. Δε λέω ότι δεν τυχαίνουν στραβά πράγματα. Φυσικά και θα προκύψουν γιατί είμαστε άνθρωποι και συνεργάζεσαι ανάλογα με το event με πολλούς διαφορετικούς επαγγελματίες. Η λύση σε αυτή την περίπτωση είναι να παραμείνεις ψύχραιμος. Να σκεφτείς γρήγορα τη λύση, να έχεις αντανακλαστικά και να ασχοληθείς εκείνη τη στιγμή με την επίλυση του προβλήματος και όχι τόσο με το γιατί έγινε. Μόλις τελειώσει το event και έχουν μείνει όλοι ευχαριστημένοι, πελάτες και καλεσμένοι, τότε έχεις άπλετο χρόνο να σκεφτείς γιατί μπορεί να πήγε κάτι λάθος. Άλλωστε υπάρχει πάντα και το plan B που έχει μελετηθεί εξίσου το ίδιο με το αρχικό πλάνο.

Τι διαφορετικό έχουν πλέον οι γάμοι που γίνονται εν μέσω πανδημίας; Τι πρέπει να ξέρει κάποιος που πάει καλεσμένος σε γάμο το 2021 και τι πρέπει να ξέρει κάποιος που κάνει το γάμο του το 2021;

Πέρα από τους κανόνες που αλλάζουν σε καθημερινή βάση λόγω της πανδημίας όπως ο αριθμός των καλεσμένων, η χρήση μάσκας, η ακόμη και γαντιών, κατά τη δική μου άποψη το πιο σκληρό γεγονός είναι ο φόβος. Ο κόσμος έχει στερηθεί τις χειραψίες, τις αγκαλιές, τα φιλιά. Παρευρίσκεσαι στην πιο σημαντική στιγμή ενός ζευγαριού και δεν μπορείς να τους αγκαλιάσεις. Το φαντάζεσαι; Να παντρεύεται ο καλύτερος σου φίλος και εσύ να μην μπορείς να τον ακουμπήσεις. Να κάθονται οι καλεσμένοι με απόσταση μεταξύ τους. Να μη χορεύουν. Δεν είχαμε μάθει έτσι. Ο φόβος μας έχει δημιουργήσει άλλες ανάγκες.

Πρέπει να τηρούνται οι κανόνες για την ασφάλεια όλων μας, οπότε αυτό που θα πρότεινα θα ήταν ότι όποιος πηγαίνει καλεσμένος σε ένα γάμο να προσπαθεί να δείξει την αγάπη του με όποιον τρόπο μπορεί και του επιτρέπεται, καθώς και για το ζευγάρι είναι μια δύσκολη συνθήκη. Να έχουμε λίγη περισσότερη υπομονή γιατί για όλους είναι πολύ πρωτόγνωρη κατάσταση. Όσων αφορά τα ζευγάρια που θα παντρευτούν το 2021, θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στην επιλογή της εκκλησίας (εάν φυσικά ο γάμος είναι θρησκευτικός). Θα πρότεινα ως βασικός χώρος στην εκκλησία, να είναι το προαύλιο έτσι ώστε να γίνει η τελετή σε ανοιχτό χώρο για την ασφάλεια όλων αλλά και για να μην υπάρχει ο έντονος φόβος.

Στη συνέχεια θα έλεγα να γίνει η σωστή επιλογή του χώρου δεξίωσης και φυσικά θα πρότεινα να προσλάβετε έναν wedding expert η αλλιώς ένα wedding planner καθώς ο ίδιος θα αναλάβει να κάνει όλη τη δουλειά για εσάς. Με σεβασμό στους κανόνες που πρέπει να τηρηθούν, και στις ανάγκες του εκάστοτε ζευγαριού θα διοργανώσει για εσάς την πιο όμορφη και ξεχωριστή ημέρα της ζωής σας. Για εμάς είναι ένας βασικός λόγος να προσπαθούμε ακόμη περισσότερο να είναι όλα πολύ ξεχωριστά.

Μια πολύ ευχάριστη στιγμή που βίωσες σε ένα από τα events που διοργάνωσες και μια πιο δύσκολη ή απρόοπτη στιγμή που μπορεί να έτυχε σε κάποιο από αυτά;

Στο συγκεκριμένο τομέα οι χαρούμενες στιγμές είναι πραγματικά πάρα πολλές. Ένα γεγονός είναι πολύ πρόσφατο. Ήταν ένας γάμος Νορβηγών και καθώς όλοι χόρευαν και εγώ ήμουν έτοιμη να αποχωρήσω με την ομάδα μου, σηκώνει το ζευγάρι το μικρόφωνο που υπήρχε στον χώρο και ξεκίνησαν να μας ευχαριστούν για το πόσο όμορφα ήταν όλα. Μας χειροκρότησαν. Δεν το περίμενα να γίνει τόσο δημόσια. Φυσικά ακόμη το σκέφτομαι και συγκινούμαι.

Απρόοπτο; Τι εννοείς δε συμβαίνουν απρόοπτα σε εμάς. Πλάκα κάνω φυσικά. Μας έτυχε σε ceremony ενός ζευγαριού, ο ένας από τους δύο γαμπρούς να βρεθεί θετικός στον Covid 19 δυο μέρες πριν τον γάμο τους. Φυσικά, ακυρώθηκαν όλα. Πραγματικά, στεναχωρήθηκα πολύ. Ευτυχώς, είναι καλά πλέον και ελπίζω να το γιορτάσουμε του χρόνου διπλά.

Πώς βλέπεις τους γάμους σε ένα χρόνο από τώρα; Άραγε η πανδημία θα επηρεάσει για πάντα και αυτόν τον κλάδο;

Σίγουρα όχι. Θέλω να έχω θετική ματιά στα πράγματα. Είμαστε όντα που προσαρμοζόμαστε σε όλες τις συνθήκες. Δυσκολευόμαστε αλλά στο τέλος βρίσκουμε πάντα ένα τρόπο. Θέλω να πιστεύω πως θα έρθει σύντομα η κανονικότητα. Εάν όλοι λειτουργήσουμε με ατομική ευθύνη τότε θεωρώ πως σε ένα χρόνο από τώρα θα μπορούμε πλέον να μιλάμε για κανονικές συνθήκες και στον συγκεκριμένο κλάδο.

Πώς θα ήθελες τον δικό σου γάμο; Θα κάνεις εσύ τη διοργάνωση ή θα πας σε κάποιον συνάδελφο ειδικό;

Ο δικός μου γάμος δε θα ακολουθήσει τόσο πολύ τα στερεότυπα. Θα ήθελα εκείνη την ημέρα να κάνουμε ένα μεγάλο πάρτυ σε μια παραλία της Νάξου και να γιορτάσουμε με φίλους την αγάπη μας με τον σύντροφο μου. Θα ήθελα να ανταλλάξουμε όρκους και να μας παντρέψει ο καλύτερος μου φίλος. Στο τέλος να πει "You may kiss the bride", έλα σίγουρα το έχεις δει σε ταινίες. Δεν έχω σκεφτεί ποτέ αν θα το οργανώσω εγώ ή κάποιος άλλος συνάδελφος αλλά αν κρίνω από το πόσο τελειομανής είμαι, τότε σίγουρα θα πρέπει να βάλω το χεράκι μου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαβάστε Ακόμη
Entertainment Πριν 142 εβδομάδες
O παραμυθένιος γάμος της Gwen Stefani και του Blake Shelton
Το ζευγάρι αντάλλαξε όρκους αιώνιας πίστης το Σάββατο
Παναγιώτης Καρδερίνης
Fitness Πριν 142 εβδομάδες
Η πρώτη πλατφόρμα που σταματά τις διαφημίσεις απώλειας βάρους
Διώχνει μακριά την τοξική κουλτούρα της δίαιτας
Παναγιώτης Καρδερίνης
Μόδα Πριν 142 εβδομάδες
Αυτά τα ελληνικά brands έχουν τα ωραιότερα hair accessories
Γνώρισε τα και δες τις υπέροχες προτάσεις τους για τα hair trends αυτού του καλοκαιριού
Παναγιώτης Καρδερίνης
Περισσότερα Θέματα Pink
9 / position1: 550 / position2: 2012
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb